Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:30, 28.02.2021

FOTO Trei ierarhi au slujit, la Galați, de Sfinţii Cuvioşi Părinţi străromâni Ioan Casian şi Gherman: ÎPS Casian și-a sărbătorit ocrotitorul

Sfinţii Cuvioşi Părinţi străromâni Ioan Casian şi Gherman, care au vieţuit pe meleagurile Scythiei Minor în secolul al IV-lea, sunt prăznuiţi în chip cu totul special în Arhiepiscopia Dunării de Jos. În ajunul…




22:46, 27.10.2020

#citesteDobrogea: Ritualuri funerare in lumea greco-romana a Scythiei Minor (I) - Ovidius, incinerat sau inhumat?

Stelele funerare antice descoperite in numar foarte mare pe tot intinsul Dobrogei, in ultimele doua secole, sunt in masura sa ne ajute la reconstuirea istorica a acestui tinut milenar. Fiecare inscriptie descoperita…




22:10, 31.07.2020

Zeii orasului Tomis (I) - Metropola tolerantei religioase

In urma cu aproximativ 1800 de ani, Tomis, veche colonie a grecilor din Milet a devenit cel mai important oras al Scythiei Minor, intrecand vechile sale rivale vest pontice, Histria si Callatis. De altfel, la sfarsitul…




23:05, 12.11.2018

Povestile Histriei (II): Mostenirea centurionului Saturninus, veteranii romani si tragedia lui Chrysippos

Histria a continuat sa fie unul din marile orase ale Scythiei Minor Dobrogea antica si in timpul stapanirii romane. Multi dintre veteranii imperiului s au stabilit in oras si in imprejurimile acestuia dupa satisfacerea…




23:15, 27.05.2018

Trei regi misteriosi ai Dobrogei antice - Rex Histrianorum, Moskon si frumosul si puternicul“ Isanthes

Se stiu putine lucruri despre Dobrogea antica, cea de acum doua milenii si jumatate. Cele mai multe informatii fac referire doar la colonistii greci care au intemeiat, incepand din sec. VII i.Hr., polisuri infloritoare…




11:52, 01.03.2018

Creştinii de la Dunărea de Jos au înfruntat gerul pentru a se închina la sfinţii Ioan Casian şi Gherman

Sfinţii Cuvioşi Părinţi străromâni Ioan Casian şi Gherman, care au vieţuit pe meleagurile Scythiei Minor în secolul al IV-lea, sunt prăznuiţi în chip cu totul special în Arhiepiscopia Dunării de Jos. O părticică…




16:00, 11.04.2017

Constanța: Lumina Învierii va fi adusă de pe mare de arhiepiscopul Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că și anul acesta va continua tradiția aducerii Luminii Învierii pe mare, la bordul unei ambarcațiuni ce va acosta în golful…




13:29, 19.04.2016

Paşte în Bethleemul românesc. Călătorie spre începuturile creştinismului, la Dervent şi peştera Sf. Andrei

Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai mărită, îmbucurătoare şi solemnă dintre sărbătorile anului. Duminica Învierii guvernează întocmirea întregului ciclu mobil de sărbători al anului bisericesc, amintindu-ne…




02:40, 17.04.2015

Izvorul Tămăduirii, apa care spală păcatele. Sărbătoarea închinată Maicii Domnului are loc în Vinerea Luminată

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii datează de la jumătatea primului mileniu creştin. Credinţa spune că Leon cel Mare (457-474), înainte de a deveni împăratul Bizanţului, se plimba prin pădurea de lângă Constantinopol,…




13:06, 24.10.2013

Care sunt cele mai importante descoperiri arheologice din România în ultimii 23 de ani

În capitolul „Despre Sfinţii Epictet preotul şi Astion monahul, martiri almiridieni din Scythia” din Acta Santorum, celebra colecţie dedicată faptelor sfinţilor creştini începută de iezuitul olandez Jean Bolland…




20:34, 17.07.2013

FOTO VIDEO Vacanţă în România: Litoralul, aşa cum trebuie cunoscut. Poveşti cu kilometri de plajă virgină şi faţa mai puţin cunoscută a Mării Negre

Litoralul românesc este mai mult decât „salba de staţiuni“ construite de comunişti. Zona litorală trebuie descoperită de la origini, începând din nord, cu cea mai veche aşezare urbană a României, Histria. Cea mai…




15:26, 17.07.2013

VIDEO FOTO Vacanţă în România: Litoralul, aşa cum trebuie cunoscut. Poveşti cu kilometri de plajă virgină şi faţa mai puţin cunoscută a Mării Negre

Litoralul românesc este mai mult decât „salba de staţiuni“ construite de comunişti. Zona litorală trebuie descoperită de la origini, începând din nord, cu cea mai veche aşezare urbană a României, Histria. Cea mai…