Sarmalele - Stiri si informatii despre Sarmalele | prima pagina Ultima actualizare: 21:41:14, 26.04.2024
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un deliciu și ușor de preparat
Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite preparate. Majoritatea oamenilor cunosc doar rețeta clasică, de sarmale fierte și, ulterior, puse la cuptor. Te-ai gândit, însă, că ele pot fi și murate? Cum se pregătesc…
Cum se prepară adevăratele sarmale turcești. Ingredientele care fac diferența pentru un gust divin
Sarmalele turcești sunt cu adevărat delicioase și puțin diferite de cele românești. Totuși, din când în când, merită să încercăm și câte o rețetă mai diferită. Aceste sarmale, denumite dolman, îs au originea în…
Ce să pui în sarmalele pentru Paşte pentru a fi mai uşoare. Nu îţi mai încarci organismul astfel, carnea este secretul
Nu poate exista masă de sărbători fără acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptură de miel poate fi destul de grea pentru stomac și întregul aparat digestiv. Află, din rândurile de mai…
Postul și sarmalele de post: Cred că cel mai mult făceam în post tioaște cu pisat
Pentru satul tradițional, mâncarea de post era o coordonată esențială a momentelor de intensificare pietală, femeile mergând până la spălarea severă a vaselor în care se făcuse mâncare de dulce și la înlocuirea…
Cu ce poți înlocui oul în rețete pentru a obține preparate de post: 6 idei simple și la îndemâna tuturor
Cu toate acestea, există numeroase alternative care pot înlocui ouăle în rețete, fără a compromite textura sau gustul preparatelor. Aceste substituenți nu numai că sunt eficienți, dar adaugă adesea și valoare nutritivă…
18:05, 16.04.2024
Interviu. Scriitorul Cosmin Dragomir, despre geneza sarmalelor: „Există tensiuni diplomatice generate de paternitatea sarmalelor – vezi Azerbaidjan vs…
O discuție despre sarmale este întotdeauna un subiect incitant. Mai tot românul are rețetă proprie, cu un ingredient secret, astfel încât produsul lui este unic. Un interviu despre sarmale luat de Vasile Ernu lui…
Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu
Cât costă meniul de Paște la restaurantul lui ScărlătescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scărlătescu include o gamă variată de preparate tradiționale, fiecare servit în porții generoase menite să satisfacă…
Ce pun gospodinele din Banat în sarmalele de post ca să iasă cu adevărat gustoase. Ingredientul care le dă un gust unic
Cum faci cele mai bune sarmale de post. Gospodinele din Banat au dezvăluit secretul care te va ajuta să iasă cu adevărat gustoase și să nu simți că nu conțin deloc carne. Este important să adaugi un ingredient…
Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut
Sursa: Iubesc Transilvania România Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut at Sursa articolului: Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut Credit autor: Punctul. Source
14:35, 10.04.2024
Știrile Antena Stars. O femeie, legată și sechestrată, pentru că nu a făcut sarmale bune! Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre acest caz șocant: „Un abuzator...”…
Un caz șocant s-a petrecut în România! O femeie a fost legată și sechestrată, deoarece nu a făcut sarmale bune. În exclusivitate pentru Știrile Antena Stars, Adriana Bahmuțeanu a făcut declarații cu privire la…
Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?
„MI-A URCAT MULT GLICEMIA DE LA SARMALE. NU ÎNŢELEG DE CE, NU LE-AM MÂNCAT CU PÂINE”, a scris medicul Adrian Copcea, specialist în Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice. Din două motive sarmalele pot urca mult glicemia…
Sarmale de post cu varză acră, reţeta străbunicii. Se punea un ingredient special care le dădea un gust dulce
Pentru români, nu există masă de sărbătoare fără delicioasele sarmale. Dacă îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu o variantă inedită a acestui preparat, merită să te inspiri dintr-o rețetă veche de…
Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți
Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți Un bărbat din Aiud, recidivist și cunoscut al instanțelor de judecată a fost recent…
Reţetă de sarmale de post ca la mănăstire. Ingredientul pe care îl folosesc măicuţele de sute de ani
Ne aflăm în Postul Paștelui, perioadă în care mâncărurile de post sunt la mare căutare. Una dintre cele mai delicioase și sățioase preparate este cea de sarmale. Măicuțele folosesc un ingredient special la prepararea…
Rețete pe alese… de la bucătari culese. Ce mâncăm în Postul Paștelui?
În timpul Postului Nașterii Domnului, când piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea să ne delectăm cu preparate culinare delicioase, sănătoase și ușor de pregătit acasă. Iată câteva rețete…
19:00, 29.03.2024
Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase
Alimentația de post reprezintă o adevărată provocare pentru cei care aleg să renunțe în această perioadă la produsele de origine animală și la dulciuri, dar cu puțină determinare și ajutor, mâncarea de post poate…
Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne
Dacă nu știi ce să mai gătești în această perioadă, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesită prea mult talent în bucătărie sau ingrediente scumpe. Dacă vrei…
Mancaruri traditionale romanesti cu produse naturale de la tara
Iti place mancarea traditionala romaneasca, dar nu obtii niciodata acel gust autentic? Ai incercat sa gatesti cu produse naturale de la tara ? Aroma lor proaspata si bogata s-ar putea sa fie ceea ce ii lipseste…
(video) „Sunt fan al plăcintelor, sarmalelor și mămăligii”. Fotograful încântat de Moldova: „Am adăugat 8 kg, dar nu regret”
Fotojurnalistul din SUA care a locuit 9 luni în țara noastră și vrea o soție moldoveancă a rămas impresionat de mâncarea noastră tradițională. „Sunt un mare fan al plăcintelor, îmi place și mămăliga, zeama, sarmalele.…
În care regiune din România găsim, cu adevărat, cea mai bună mâncare. Opinia unui bucătar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucătării"
Bucătăria românească este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru îl confirmă și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit să ajungă pe locul 4 în topul celor mai bune, în iunie…
În care regiune din România găsim, cu adevărat, cea mai bună mâncare. Opinia unui bucătar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucătării"
Bucătăria românească este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru îl confirmă și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit să ajungă pe locul 4 în topul celor mai bune, în iunie…
Sarmale de post ca la bunica acasă. Nu sunt făcute cu ciuperci, ingredientele care îi dau o aromă specială
Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum mai este cunoscut în mediul online – a dezvăluit cum prepară sarmale de post ca pe vremea bunicilor, fără ciuperci sau griș. Care sunt alimentele și ierburile aromatice…
REȚETE ROMÂNEȘTI Sarmale bătrâneşti cu carne de porc
Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică…
Secretele bucătăreselor croate când pregătesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adaugă în preparatul iubit de români
Arta culinară este plină de trucuri și secrete pentru a găti sarmale gustoase în propia bucătărie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gătite în România, față de cele gătite în Croația? Sarmale ca în CroațiaExistă…
Secretele bucătăreselor croate când pregătesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adaugă în preparatul iubit de români
Arta culinară este plină de trucuri și secrete pentru a găti sarmale gustoase în propia bucătărie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gătite în România, față de cele gătite în Croația? Sarmale ca în CroațiaExistă…
O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar
"Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a…
Secretul croaților pentru cele mai bune sarmale. Ingredientele surpriză pe care le folosesc în preparat
Gospodinele din Croația pregătesc sarmale într-un mod cu totul deosebit. Sigur nu știai trucul pus în aplicare de acestea pentru a da savoare preparatului. Lămâia, scorțișoara și alunele sunt ingrediente ce trebuie…
Secretul bine păstrat! Mihaela Bilic dezvăluie cum poți slăbi mâncând sarmale
Nutriționista Mihaela Bilic dă vești excelente pentru cei care vor să slăbească! V-ați săturat să vă înfometați și să țineți diete drasctice, pentru ca mai apoi să reveniți al vechile obiceiuri și să luați în greutate?…
Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând orice ne place: „Sarmale, cartofi prăjiți”
Putem scăpa de kilogramele în plus mâncând orice dorim, ne asigură nutriționiștii. Diferența o face mărimea porției, deoarece pentru a slăbi nu trebuie decât să înjumătățim cantitatea mâncării cu care eram obișnuiți.…
REȚETE ROMÂNEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al României: Sarmalele în foi de varză
Regele Mihai I al României, ultimul monarh al țării, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv în preferințele culinare. Informațiile despre mâncărurile sale preferate sunt limitate, însă se știe că…