Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:05, 12.12.2023

Licitatii publice: Compania controlata de afaceristul Balagiu a castigat proiectarea si executia retelei de gaze din Valea Dacilor si Remus Opreanu, judetul…

Valoarea totala a achizitiei este de 15.983.990.13 lei fara TVA Castigatoarea contractului este societatea Autoprima Serv SRL controlata de familia Balagiu Iudit si Adrian Autoprima Serv SRL a raportat in 2022…




11:26, 15.11.2023

Primăria Sectorului 1 a desfiinţat zeci de panouri publicitare de mari dimensiuni care erau amplasate ilegal în zona Bucureşti-Ploieşti

Primăria Sectorului 1 anunţă că săptămâna trecută a desfiinţat zeci de panouri publicitare de mari dimensiuni care erau amplasate ilegal în zona Bucureşti-Ploieşti/Aerogării. Astfel, a fost eliberat domeniul public…




04:10, 05.07.2023

FCSB tot mai aproape de Ghencea: Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!

FCSB încearcă de mai bine de un an pătrundă pe arena din Ghencea. Lucrurile par acum să se îndrepte în această direcție, inițiativa fiind susținută chiar de premierul Marcel Ciolacu, notează GSP.roPrimul meci al…




16:10, 19.05.2023

Coliziune între două tramvaie la Oradea

Două tramvaie s-au ciocnit vineri după amiază în municipiul Oradea, potrivit news.roPrimele date arată că o persoană a fost rănită, însă a refuzat transportul la spital. CITESTE SI Constanţa: Două unităţi de alimentaţie…




16:40, 29.04.2023

Care este suma din finantari nerambursabile alocata de Primaria Corbu pentru sport si culte?

Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site ul autoritatii contractante: www.primariacorbu.roPrimaria Corbu da start primirii de proiecte pentru finantari nerambursabile…




16:55, 03.04.2023

Olaf Scholz a luat Palatele la rând: S-a văzut și cu premierul Ciucă, după întâlnirea cu Iohannis - Subiectele fierbinți discutate

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu Cancelarul german Olaf Scholz: Prezenţa la Bucureşti a Cancelarului federal reflectă interesul ridicat al Germaniei pentru aprofundarea parteneriatului bilateral cu România,…




21:40, 06.10.2022

O plantă otrăvitoare se află în mijlocul unui loc de joacă din Sibiu. Este protejată prin lege și nu poate fi tăiată - FOTO

Este vorba despre Taxus Baccata, cunoscută popular ca Tisa, plantă ocrotită de lege.Sursa foto: turnulsfatului.roPrimăria spune că planta devine otrăvitoare numai dacă este mâncată, relatează  turnulsfatului.ro.…




17:10, 05.10.2022

O plantă otrăvitoare se află în mijlocul unui loc de joacă din Sibiu. Este protejată prin lege și nu poate fi tăiată - FOTO

Este vorba despre Taxus Baccata, cunoscută popular ca Tisa, plantă ocrotită de lege.Sursa foto: turnulsfatului.roPrimăria spune că planta devine otrăvitoare numai dacă este mâncată, relatează  turnulsfatului.ro.…




08:40, 26.07.2022

GastroArt: Branza Prajita (Reteta Interbelica)

Doua felii de paine veche se umezesc cu lapte, in care am batut jumatate de ou, se pune o felie de branza intre feliile de paine, se dau prin restul oului, pesmet sau faina si se prajesc pe ambele parti, fixand…




13:01, 14.07.2022

Primarul Buzăului, nemulţumit de ritmul recenzării: Dacă nu trecem de 100 de mii de oameni, ajungem oraş de rangul 3 şi se pierd o groază de bani

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, este nemulţumit de numărul buzoienilor care s-au recenzat la recensământul populaţiei şi locuinţelor şi ameninţă cu amenzi maximale buzoienii care nu s-au autorecenzat…




09:35, 09.07.2022

GastroArt: Gogosi de paine (reteta interbelica)

Se moaie in laptele indulcit 250 gr. paine alba, se adauga 3 galbenuse, se amesteca pe foc, se raceste, se adauga 3 albuse spuma, se formeaza gogosi, se prajesc in untura. Se servesc cu sirop sau chaudeau de vin.Dintr…




10:15, 27.06.2022

Satul celor 1.000 de pivnițe. Comoara turistică din Bihor puțin promovată în România FOTO

În Bihor, în zoan Văii Ierului, în apropiere de limita cu Satu Mare există o veritabilă comoară puțin promovată. Este vorba despre Sălacea, satul celor 1.000 de pivnițe, localitate cu o veche tradiție în cultivarea…




14:06, 14.06.2022

GastroArt: Chiftele de legume (reteta interbelica)

Se trec prin sita o conopida mica, 2 cartofi, 2 fire de praz, 2 linguri de mazare, toate fierte bine, se amesteca cu foarte putina sfecla rasa, 1 ou, sare, piper, se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se…




13:55, 12.06.2022

GastroArt: Creer pané (reteta interbelica)

Cantitatile: 2 creeri de vitel, 2 oua, 2 linguri pesmet, 2 linguri faina, sare, 100 gr. unt.Se tine creerul jumatate ora in apa rece, se curata de piei, se taie felii groase, se dau prin faina si se prajesc in…




08:41, 09.06.2022

GastroArt: Prajitura cu miere de albine (Reteta Interbelica)

100 gr untura, 200 gr zahar, 2 oua intregi, 2 linguri de miere de albine, 1 lingurita bicarbonat, coaja de lamaie, scortisoara, 1 dcl de lapte, se freaca toate la un loc si pe urma se adauga 400 gr faina.Dintr…




09:45, 06.06.2022

GastroArt: Pepene galben umplut cu mure (reteta interbelica)

Se taie capacul unui pepene, se goleste de samburi, se scoate miezul cu o lingura de argint ca sa nu se inegreasca, se taie bucatele patrate, se amesteca cu mure, zahar si rom, se umple la loc, se tine la ghiata.…




11:05, 28.05.2022

GastroArt: Cockteil de oua (Dana)

1 l lapte, frac14; alcool, frac12; zahar, 4 galbenusuriSe freaca galbenusurile cu zaharul. Laptele se pune la fiert si se toarna compozitia cu laptele si galbenusul si se lasa la racit.Dupa aceea se pune alcoolul.Dintr…




14:30, 20.05.2022

GastroArt: Sos de rom (reteta interbelica)

Se freaca intr un castron 4 galbenusuri de ou cu 100 gr zahar binede tot pana se albeste si se face ca o crema. Se adauga 2 cesti de lapte fierbinte, cate putin odata, mestecand mereu pe marginea masinei pana se…




12:35, 19.05.2022

GastroArt: Prajitura cu nuca (reteta interbelica)

1 cana lapte, 1 cana gris, 1 cana nuca se amesteca seara si dimineata si se fac doua foi de tort, una de jos si una deasupra. Se vine umplutura cu crema alba.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica…




07:55, 06.05.2022

GastroArt: Chiftele cu sos de rosii (Reteta Interbelica)

Se face tocatura ca mai sus formand chiftele rotunde ce se dau in faina si se prajesc in untura. Se pun intr o cratita. Se face un sos dr rosii care se toarna deasupra. Se lasa sa dea vreo doua clocote la foc mic.Dintr…




14:05, 23.04.2022

GastroArt: Salata de ficat (reteta interbelica)

Ficat de vitel fiert si racit se da prin masina de tocat impreuna cu o franzeluta muiata in lapte. Se freaca apoi cu unt de lemn, foarte putina ceapa tocata, sare si piper.Se aseaza pe farfurie ca icrele. Se garniseste…




08:26, 22.04.2022

GastroArt: Carnati cu vin (reteta interbelica)

Se fierb carnatii in vin. Din vinul scazut se face un sos cu ceapa si verdeata si se toarna peste carnat.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului.…




08:26, 18.04.2022

GastroArt: Sos de hrean (reteta interbelica)

Se freaca un galbenus cu o lingura de smantana. Se pun o lingura de hrean ras si putina sare. Se tine putin la foc, fara a lasa sa fiarba. Cand e aproape de servit se pune otet dupa gust.Dintr un caiet vechi cu…




08:26, 15.04.2022

GastroArt: Supa cu clatite (reteta interbelica)

Se fac clatite obisnuite, dintr un ou, se fac sul cate doua si se taie in fasii late cam de jumatate centimetru. Se pun in supa in momentul cand o servim.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica…




10:15, 10.04.2022

GastroArt: Sos de ou (reteta interbelica) 

Se fierb 2 oua. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu untdelemn un sos ca cel de maioneza.Cand e gata, se pune albusul rascopt, un castravete…




08:15, 21.03.2022

GastroArt: Crema cu foi de napolitana (reteta interbelica)

Igrediente: 250 gr. margarina, 300 gr. zahar, zahar vanilat, 4 oua, 100 gr. nuci macinate prin masinaSe pun ouale, zaharul pe abur, se amesteca bine, apoi margarina si nucile se pun pe foile de napolitana cand…




08:46, 04.03.2022

GastroArt: Lichior de vin rosu (reteta interbelica)

1 litru vin rosu bun, frac12; kgr. zahar, 1 baton vanilie fierte toate si cand s au racit adaugam frac12; l rom.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului.Ii…




09:05, 17.02.2022

GastroArt: Salata bulgareasca (reteta interbelica)

Se face din zarzavaturi ce se pot manca crude ca: rosii, ardei, castraveti, ceapa si cartofi fierti, toate taiate felii. Se face sosul deoparte si se amesteca cu zarzavatul, la care mai adaugam felii de oua rascoapte.Dintr…




09:50, 08.02.2022

GastroArt: Ciorba de fasole (reteta interbelica)

Intr o oala cu 2 litri de apa se pun la fiert un morcov, un patrunjel si o ceapa taiate marunt.Se adauga in acelas timp o jumatate kgr. fasole grasa taiata in bucati de 3 4 cm, cozi de ceapa verde, ardei gras taiate…




08:50, 26.01.2022

GastroArt: Salata de fasole verde (reteta interbelica)

Pentru salata se prefera salata grasa. Se curata, se spala si se pune la fiert cu apa fierbinte.Cand e gata, se scurge bine de apa si se amesteca cu sosul pregatit din unt de lemn, otet si sare, cine doreste adauga…