Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Ciorba de fasole (reteta interbelica)

Publicat:

Intr o oala cu 2 litri de apa se pun la fiert un morcov, un patrunjel si o ceapa taiate marunt.Se adauga in acelas timp o jumatate kgr. fasole grasa taiata in bucati de 3 4 cm, cozi de ceapa verde, ardei gras taiate marunt si 2 rosii mici curatate de samburi.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului.Ii multumim lui pentru acest caiet. Am pastrat ortografia originala. .roPrima revista on line dedi ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce pun gospodinele din Ardeal in ciorba de miel pentru un gust divin. Condimentul special pe care il folosesc

14:30, 29.04.2024 - Daca ai mancat vreodata ciorba de miel facuta de ardeleni, atunci știi ca aceasta are un gust deosebit, pe care nu il gasești altundeva in Romania. Dar ce pun gospodinele din Ardeal in ciorba de miel pentru un gust divin? Secretul este unul bine pastrat, iar acest fel de mancare este emblematic pentru…

Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu

18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Rețeta de pasta de fasole cu avocado. Un preparat gustos și sanatos, perfect pentru perioada postului

09:30, 21.03.2024 - Ne aflam in perioada postului Paștelui, iar daca nu ai idee ce sa mai gatești, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și iți prezentam o rețeta simpla de pasta de fasole cu avocado. Este un preparat gustos și sanatos, perfect pentru perioada postului. Iata de ce ingrediente ai pentru…

Care este cea mai populara rețeta de ciorba de burta. Cum se prepara

15:50, 15.03.2024 - Ciorba de burta clasica este, in general, cea mai populara varianta in multe culturi și regiuni. Este renumita pentru gustul sau bogat și reconfortant, combinand aroma intensa a burții de vita cu legumele proaspete și condimentele.Servita cu smantana și marar sau patrunjel tocat, ciorba de burta clasica…

Rețeta de supa de fasole cu pesto. Un preparat sanatos și delicios

13:55, 10.03.2024 - Este duminica, iar daca vrei sa te bucuri de un preparat sanatos și delicios, atunci pregatește rețeta de supa de fasole cu pesto. Este un preparat gustos, care va reuși sa-ți incante papilele gustative și ii va impresiona pe cei dragi ție. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de…

Secretul celei mai delicioase ciorbe de cartofi. Ingredientul care o transforma intr-un preparat deosebit

14:41, 19.02.2024 - Atunci cand vine vorba despre supe și ciorbe, este foarte greu sa gasim o rețeta mai ușor de pregatit decat cea a ciorbei de cartofi. Indiferent daca suntem experți in bucatarie, sau daca ne simțim copleșiți de orice rețeta mai dificila decat cea a simplilor cartofi prajiți, aceasta ciorba va fi perfecta…


Ce parere ai despre aceasta stire?