Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:00, 16.04.2024

Pastila pentru suflet, 16 aprilie. Pilda zilei: Postirea

Pastila pentru suflet, 16 aprilie. Pilda zilei: Postirea

Pilda zilei: PostireaPărintele Agathon avea doi ucenici, care se nevoiau fiecare în chilia lui. Într-o zi, l-a întrebat pe unul: Ce faci în chilia ta?“. El a răspuns: „Postesc până seara şi apoi mănânc doi pesmeţi.…




10:35, 12.04.2024

Pârjoale de orez de post: rețetă bună și simplă

Pârjoale de orez de post: rețetă bună și simplă

Pentru cei care respectă Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, vă oferim o rețetă de pârjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la prânz, la cină, cu sau fără garnitură.…




17:20, 21.11.2023

Rețetă de pesmeți cu brânză din Dobrogea. Ce să pui în aluatul plăcintelor ca să iasă moi și pufoase

Pesmeții cu brânză sunt o adevărată delicatesă și nu trebuie să lipsească de pe masa românilor. Următoarea rețetă pe care vă vom prezenta este una tradițională dobrogeană. Nu este greu de făcut, iar rezultatul…




17:26, 30.10.2023

Reţetă slovacă de chiftele

Iubim chiftelele indiferent sunt gătite, cu sos sau fără. De aceea vă propunem să încercaţi această reţetă slovacă de chiftele suculente și delicioase, potrivite atât pentru o zi obișnuită, cât și pentru un weekend…




12:05, 05.10.2023

Rețete de conopidă gratinată

Conpoida este una dintre legumele toamnei, bogată în vitamine și minerale, fier, potasiu și antioxidanți buni pentru organism. Este ingredientul care poate da gust mai multor rețete, se gătește ușor și se poate…




11:30, 15.09.2023

Gomboţi cu prune. Trucul simplu de care trebuie să ții cont pentru un desert perfect - ingredientul de bază

Ingrediente:• 300 gr cartofi• 100 gr faina• 1 galbenus• 1 lingurita untura sau unt• ½ lingurita sare• pesmet prajitMod de preparare:Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti,…




00:45, 01.09.2023

Chiftele de pui, fără pâine, făină sau pesmet: Se prepară în 20 de minute - Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient special

 Chiftele de pui, fără pâine, făină sau pesmet. Dacă v-ati săturat de chiftele obișnuite și vrei ceva mult mai bun si mai usor de facut, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta simpla.Mai mult, nu va trebui…




16:10, 22.08.2023

Crochetele cu brânză, delicioase la orice masă: Rețeta simplă cu care nu dai greș - Secretul știut de la bunici

 Crochetele de brânză, chiar dacă sunt foarte gustoase, nu sunt recomandate pentru un consum zilnic. Este adevărat că brânzeturile sunt o sursă importantă de calciu pentru organism, cu excepția urdei, însă este…




11:55, 10.08.2023

Din ce este făcut pesmetul. Persoanele care nu trebuie să îl consume

Este de culoare maro deschis și are o textură foarte fină. Gospodinele îl folosesc deseori la prepararea a diverse feluri de mâncare, în bucătărie. Puține românce știu din ce este făcut. Află în rândurile de mai…




14:35, 11.07.2023

Bostănei copți cu pui: rețetă gustoasă pentru prânz

Dovleceii sunt legume versatile, care pot fi gătite în orice fel, fiind delicioase și prăjite și înăbușite. Dar astăzi vă oferim o rețetă simplă de dovlecei la cuptor cu pui. Un astfel de fel de mâncare va fi perfect…




08:05, 02.05.2023

Uite câteva preparate simple cu care sigur îți vei surprinde invitații la masă (P)

Atunci când vine vorba de a gazdui oaspeti la cina, multi oameni se simt coplesiti de presiunea de a crea o masa perfecta. Este usor sa cazi în rutina de a gati aceleasi retete pe care le cunosti bine, dar acest…




06:40, 09.03.2023

Rețetă de post: Cum să faci paste cu nucă măcinată

Ingrediente nucă măcinată fin pesmet zahăr un cubuleț de unt esență de rom scorțișoară Model de preparare este foarte simplu! Poți face acest desert savuros în câteva minute. În 10 minute, pastele sunt fierte,…




13:50, 06.01.2023

4 rețete de chifteluțe fără carne. Trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe

Ții post sau ești vegetariană, cele 4 rețete de chifteluțe fără carne pe care ți le propunem o să cucerească pe loc!1. Chifteluţe de broccoliSunt perfecte pentru post, sunt gustoase şi la fel de uşor de gătit ca…




17:55, 28.11.2022

(REȚETA ZILEI) Chifteluţe de post cu dovlecei

Ingrediente: 1 kg de dovlecei  2 legături de mărar  1 legătură de ceapă verde  ulei de floarea soarelui  200 grame de făină sau pesmet  sare, piper Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare…




13:25, 06.09.2022

Șnițel parizian de pui, reţeta fără pesmet

La șnițelul pane, crusta se face din pesmet, acesta dă textura crocantă și gustul aparte. Șnițelul parizian este îmbrăcat în crustă de aluat din făină și ou. Șnițele se pot face din carne de vițel, pui, vită, porc…




21:15, 06.08.2022

Rețeta Laurei Cosoi de papanași fierți cu pesmet și nucă. Ingredientele de care ai nevoie

Laura Cosoi ne-a obișnuit cu preparatele delicioase pe care le pregătește, și mai apoi le postează pe rețelele de socializare, acolo unde strânge mii de aprecieri. De această dată, vedeta a pregătit papanași fierți…




08:41, 28.06.2022

GastroArt: Cartofi umpluti cu creer (reteta interbelica)

Cantitatile: 8 cartofi, 1 creer de vitel, 100 gr. sunca, 50 gr. unt, 50 gr. smantana, 1 ou, 1 lingura pesmet. Se curata cartofii, se taie ambele capete, se golesc cu cutitul special. Se prepara o tocatura din creer…




00:26, 15.06.2022

Rețetă de dovlecei la tigaie cu pesmet. Un preparat ușor de realizat pentru zilele de vară

Dacă vrei să îți delectezi familia, dar și musafirii cu un preparat ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei la tigaie cu pesmet care este pe placul tuturor și specific pentru zilele călduroase de…




08:40, 24.05.2022

GastroArt: Pesmeti cu nuci (reteta interbelica)

Se face un aluat din 200 gr. faina, 200 gr. nuci trecute prin masina, 200 gr. zahar, 2 oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama dela o lamaie. Se framanta bine. Se intinde o foaie de frac12; grosime, se…




10:01, 23.05.2022

GastroArt: Pesmeti cu ciocolata (reteta interbelica)

Se pun intr o cratita 250 gr. de migdale curatate si date prin masina, 250 gr. zahar pisat, 75 gr. ciocolata rasa, coaja rasa dela o lamaie, un varf de lingurita de scortisoara si 2 3 linguri de apa. Se amesteca…




09:20, 10.05.2022

GastroArt: Pesmeti cu unt (reteta interbelica)

Se face una aluat din 350 gr. faina, 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie.Se intinde o foaie cam de frac12; cm. groasa si se taie cu diferite forme.Se ung cu albus batut…




11:50, 08.05.2022

GastroArt: Pesmeti cu smantana (reteta interbelica)

Se face un aluat mai tare dintr un pahar de unt topit, un pahar de smantana, 2 3 linguri de zahar si faina cat cere.Se framanta bine, se intinde o foaie ceva mai groasa ca de taietei, se taie cu diferite forme,…




08:35, 28.04.2022

GastroArt: Musaca de varza (reteta interbelica)

Se rumeneste cu putina ceapa frac12; kgr. de carne macra data prin masina. Se pune sare. Se aleg foile dela o varza frumoasa, li se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine, se unge o cratita cu untura si se presara…




15:16, 04.04.2022

Rețetă de post. Paste cu pesmet, nucă şi zahăr

Ingrediente: 300 g paste late (se pot folosi şi tăieţei, melci, fusilli, penne etc.); 50 g pesmet; 50 g zahăr; 100 g nucă măcinată; scorţişoară; vanilie; 3 linguri ulei; sare. Preparare: Se rumeneşte nuca într-o…




20:50, 03.04.2022

Cum faci pesmet acasă și la ce îl poți folosi

Dacă folosești pesmet, atunci știi cât de grav este când vrei să faci șnițele și rămâi fără el. Cu toate acestea, îl poți face rapid acasă. Pesmetul nu este altceva decât pâine fărâmițată și veche. Așadar, data…




09:55, 01.04.2022

GastroArt: Crochete de oua (reteta interbelica)

Se fierb 6 oua tari, se curata de coaje si se dau prin masina sau se toaca marunt. Se amesteca apoi cu 2 oua crude, o lingura de pesmet fin, sare, piper, frunza de patrunjel marunt si o lingura 2 de smantana groasa,…




22:55, 22.03.2022

Rețeta de macaroane cu nucă și pesmet. Dulcele copilăriei

Această rețetă îți va aminti cu siguranță de gustul dulce al copilăriei, te va face să călătorești în trecut, pe vremurile în care grijile lipseau, și să nu mai vrei să te întorci. Sunt sigură că era dulcele preferat…




08:26, 15.03.2022

GastroArt: Pesmeti cu rom (reteta interbelica)

Se freaca 5 oua intregi cu 5 linguri de zahar vanilat, 5 linguri de unt topit, 2 linguri bune de rom si o jumatate lingurita bicarbonat.Se amesteca cu faina cat se cere si se framanta bine pana se face un aluat…




19:45, 05.02.2022

REŢETA ZILEI: Dovlecei copţi cu carne de porc

Mod de preparare: Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu…




13:55, 21.01.2022

Cum se prăjesc corect chiftelele. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc chiftele

Nu e deloc greu să faci chiftele, dar cum se prăjesc corect? Mulți fac o greșeală atunci când prăjesc chiftelele, iar acestea se destramă sau se desfac, lucru deloc plăcut. Cuprins: Cum se prăjesc corect chiftele.…