Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețetă de pesmeți cu brânză din Dobrogea. Ce să pui în aluatul plăcintelor ca să iasă moi și pufoase

Publicat:

Pesmeții cu branza sunt o adevarata delicatesa și nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor. Urmatoarea rețeta pe care va vom prezenta este una tradiționala dobrogeana. Nu este greu de facut, iar rezultatul va fi unul delicios. Pesmeți cu branza, rețeta tradiționala dobrogeana Pesmeții difera la gust in funcție de zona țarii. Rețetele difera, insa gustul este mereu unul extrem de bun. Rețeta de mai jos este una tradiționala și foarte veche, facuta de gospodinele din Dobrogea de Nord. Compoziția se poate prepara din branza dulce, branza sarata sau combinata, cum doriți dumneavoastra, dupa gust.…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi

09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor

19:45, 27.04.2024 - Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile Pascale, iar asa cum se obisnuieste in casele credinciosilor, bucatele traditionale, ce sunt uzual gatite de priceputele gospodine nu pot lipsi. Alaturi de cozonac si oua incondeiate, se afla pasca, un dulce mult indragit de romani. Reteta traditionala de pasca…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Pogacele cu branza și unt. Rețeta pentru gustari delicioase

11:15, 11.03.2024 - Rețeta se prepara ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogacelele ies moi și pufoase, dar și foarte gustoase.Aceste pogacele de casa pot fi preparate și pentru pauza de masa de la birou. Sunt ideale și pentru momentele cand vin prietenii in vizita și stați la povești sau urmariți emisiunea…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…


Ce parere ai despre aceasta stire?