Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:22, 16.12.2016

Reţetă simplă de post din Ardeal. Cum se prepară şi ce gust are reţeta de tomnaji în moare

Tomnaji în moare (tăiţei în zeamă de varză) este un preparat tradiţional ardelenesc, frecvent pregătit în perioadele de post, în satele sălăjene. Gastronomul Mircea Groza ne oferă reţeta pe care o respectau cu…




04:28, 19.05.2016

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Pentru a prepara piroşte (n.r. sarmale) cu razalăi (n.r. - aluat de tăiţei dat pe răzătoare) şi afumătură în frunze de ştevie, Mircea Groza spune că avem nevoie de frunze proaspete de ştevie, ceapă verde, pastă…




11:52, 21.12.2015

(P) Curiozități despre Parga

Parga este asemănată de mulți turiști cu Coasta Amalfi, tocmai datorită culmilor muntoase pe care s-au construit căsuțe terasate, în culori pastel, care par așezate una peste cealaltă. Casele îți dau impresia că…




21:00, 01.10.2014

Ciorba „Pârgălău“, o rețetă delicioasă preparată pe Valea Someșului. Intră și vezi rețeta completă!

De la Sărbătoarea Recoltei și Vinului Dobrogean nu puteau lipsi nici mâncărurile tradiționale, făcute la ceaun. Sunt pregătite după rețetele bunicilor, așa că practic clienților le este imposibil să poată rezista…




14:18, 12.12.2013

Istorie. Moartea lui Suleyman Magnificul – un secret de stat

Timp de 46 de ani, între 1520-1566, Europa a privit cu groază cum Imperiul Otoman, condus de Suleyman I (pentru occidentali – Magnificul, pentru turci - Legiuitorul), înregistra victorie după victorie, ajungând…




12:46, 03.04.2013

Motivul pentru care moartea lui Suleyman Magnificul a constituit SECRET DE STAT

Timp de 46 de ani, intre 1520-1566, Europa a privit cu groaza cum Imperiul Otoman, condus de Suleyman I, inregistra victorie dupa victorie, scrie opiniatimisoarei.ro. Ajuns la batranete, sultanul Soliman I a pornit…