Orezului - Stiri si informatii despre Orezului | prima pagina Ultima actualizare: 02:56:09, 06.05.2024
Trucul prin care vei calcula cantitatea exactă de orez pentru două persoane. Așa nu vei mai face risipă
Orezul este un aliment consumat de oamenii din întreaga lume. Ieftin și o sursă importantă de carbohidrați, rareori lipsește din cămările noastre. Dar cât orez ar trebui să mâncăm? Iată un truc simplu și ușor care…
Care este diferența dintre orezul brun și cel integral. Care este mai bun
Care este diferența dintre orezul brun și cel integral? În timp ce ambele au avantaje și dezavantaje, orezul brun și-a câștigat o reputație de a fi sănătos de-a lungul anilor, mulți crezând că această variantă…
Orez cu fructe de mare
Ingrediente pentru două porţii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apă1 ceapă1/2 ardei gras roșu50 g unt2 căței de usturoiSare, piper, curryZeamă de lămâie Mod de preparare: Într-o tigaie, punem…
12:25, 15.04.2024
Ce trebuie să faci în fiecare vineri ca să atragi banii. Ritualul pe care trebuie să îl urmezi
Se spune că banii nu sunt cei mai importanți în viață, dar nu putem nega faptul că avem nevoie de ei și se află mai mereu pe lista noastră de priorități. În cultura Feng Shui, orezul aduce bogăție și atrage banii.…
11 alimente foarte sănătoase pe care nu le mănâncă „aproape nimeni”
Blogul Spatula Desserts prezintă alimente benefice pe care nu le mănâncă „aproape nimeni”, oferind și câteva motive hazlii pentru această situație. Publicația online îi aparține lui Katalin Nagy, dezvoltator de…
Pârjoale de orez de post: rețetă bună și simplă
Pentru cei care respectă Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, vă oferim o rețetă de pârjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la prânz, la cină, cu sau fără garnitură.…
Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?
„MI-A URCAT MULT GLICEMIA DE LA SARMALE. NU ÎNŢELEG DE CE, NU LE-AM MÂNCAT CU PÂINE”, a scris medicul Adrian Copcea, specialist în Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice. Din două motive sarmalele pot urca mult glicemia…
Japonia. Patru decese, de la suplimente nutritive! Ce spun doi profesori din Franța și România
Decesele a patru persoane și peste o sută de spitalizări din Japonia sunt puse pe seama suplimentelor alimentare pe bază de drojdie de orez roșu, numit și ”benji koji”, eliberate fără prescripție medicală. Doi…
16:15, 28.03.2024
Rețetă de orez cu lapte de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru un gust fabulos
Orezul cu lapte este desertul copilăriei, iar puține persoane reușesc să egaleze gustul pe care îl avea atunci. Iată o rețetă de orez cu lapte de post, care te va face să te simți ca în tinerețe. Are puține ingrediente,…
Nu mai consuma orezul după ce l-ai ţinut în frigider! Motivul pentru care trebuie aruncat imediat după gătire
Dacă ai ținut orez la frigider, mai ales pentru câteva zile, după ce l-ai gătit, renunță să-l mai consumi. Specialiștii în domeniul nutriției spun că în astfel de cazuri preparatul trebuie aruncat imediat. Prezintă…
Atenție: Motivul pentru care nu ar trebui să mănânci niciodată orez refrigerat
Mâncarea de orez poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase, cum ar fi Bacillus cereus, dacă este păstrată în condiții necorespunzătoare. Acest lucru se datorează faptului că orezul…
12:26, 19.03.2024
De ce nu ar trebui să mănânci orezul după ce a fost ținut la frigider
Prepararea meselor pentru întreaga săptămână este o metodă excelentă de a economisi timp și bani. Totuși, unele alimente, precum pastele și cerealele, vin la pachet cu un risc de apariție a unei intoxicații alimentari…
Cum să arăți la 50 de ani ca la 30. Trucul de frumusețe folosit de femeile din Japonia: rezultatele sunt uimitoare
Potrivit specialiștilor, femeile japoneze au un mare aliat atunci când își dezvoltă o rutină de îngrijire a pielii. Acestea profită de proprietățile de anti-îmbătrânire ale orezului, care le fac să arate de 30…
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Este o rețetă simplă, ușoară și foarte rapid de preparat. Este ideală pentru atunci când când vii obosită de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un prânz delicios. Este ideală și pentru zilele de post,…
20:00, 13.03.2024
Cum să gătești orezul brun ca să-ți iasă perfect. Singurul lucru de care trebuie să ții cont
Orezul este des consumat de către români, dar există un truc specil care îș face să fie pufos. El se poate combina cu alte ingrediente delicioase pentru o cină în familie și nu numai. Pentru a găti orezul și să…
Cu ce să înlocuiești orezul din perișoare. Trucul gospodinelor din Bucovina
Perișoarele, un adevărat deliciu care rareori lipsește de pe mesele românilor. Există mai multe rețete de perișoare, toate foarte gustoase, dar noi astăzi vă vom prezenta una fără orez. Cu ce poți înlocui orezul…
Cum să mănânci pâinea fără să te îngrași. Sfaturi care te pot ajuta
Știm cu toții că pâinea, cartofii, pastele, orezul fac parte din categoria alimentelor “cu greutate” pe care trebuie să le introducem cu măsură în alimentație noastră.Alimentele care conțin amidon sunt pâinea,…
09:10, 27.02.2024
Apple, în „război” cu orezul. Recomandarea pe care o face gigantul distruge un mit vechi. Ce să faci dacă ți s-a udat iPhone-ul
O metodă obișnuită de revigorare a unui dispozitiv electronic umed, cum ar fi un smartphone, este să-l pui într-un bol de orez. Conform unui document de suport recent, Apple nu recomandă astfel de măsuri pentru…
Pericolul pe care încearcă să îl ascundă producătorii: Aceasta este pâinea cu cel mai mult arsenic din supermarket
Arsenicul este un element chimic prezent în mod natural în mediul înconjurător, inclusiv în sol și apă. Cu toate acestea, expunerea la cantități excesive de arsenic poate avea consecințe grave asupra sănătății…
12:00, 26.02.2024
Cum îţi dai seama că orezul nu mai este bun de mâncat. Detaliile care ar trebui să te îngrijoreze
Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente, nelipsit din dieta multor oameni. Este important de știut, însă, că orezul gătit se strică destul de repede și este periculos dacă ajunge să fie consumat. Cum…
Orez cu celule de carne de vită. Ultima găselniță a cercetătorilor ca să rezolve criza alimentară și protejarea mediului
Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combină orez şi celule de carne de vită, despre care cred că ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare…
Descoperirea care ar putea rezolva crizele alimentare: Orez cu celule de carne
Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combină orez şi celule de carne de vită, despre care cred că ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare…
Orez cu celule de carne de vită. Ultima găselniță a cercetătorilor ca să rezolve criza alimentară și protejarea mediului
Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combină orez şi celule de carne de vită, despre care cred că ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare…
12:00, 08.02.2024
Orezul din care se face paella va dispărea din cauza interzicerii pesticidelor
Orezul folosit în mod tradițional în Spania pentru a găti paella este ameninţat de o ciupercă, după ce Uniunea Europeană a interzis un pesticid pe care fermierii spanioli se bazau, scrie Reuters.
15:50, 31.01.2024
Cum se fierbe orezul brun. Aceasta este metodă să gătești un orez perfect
Orezul brun este o alegere hrănitoare și sănătoasă, fiind bogat în vitamine, minerale, fibre și aminoacizi esențiali în comparație cu orezul alb. Iată cum să îl gătești perfect:Diferența nutrițională:Orezul brun…
17:45, 23.01.2024
Orezul basmati – de ce nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie
Nu mai știți ce să gătiți bun, dar și sănătos? Există oare și să fie gustos, dar și sănătos? Există, cum să nu! Mai ales dacă folosim orez basmati, care este un tip de orez lung și aromat, originar din regiunile…
13:25, 13.01.2024
Ce poți face cu apa în care s-a fiert orezul. Trucurile simple pe care nu le știai
Dacă și tu obișnuiești să arunci apa de la orez, află că ea poate fi folosită pentru diverse scopuri. Lichidul obținut după fierbere este plin de proprietăți sănătoase și îl poți utiliza atât în bucătărie, cât…
09:05, 13.01.2024
Apă de orez – rețetă DIY și beneficii. Cum prepari acasă loțiunea minune
Apa de orez este folosită adesea în cosmetică, pentru îngrijirea tenului și părului, și este considerată un remediu natural pentru organism datorită mineralelor și sărurilor din compoziție. Cum faci acasă apă de…
13:30, 28.12.2023
4 alimente care se transformă în OTRAVĂ dacă sunt ținute în frigider
Primul ingredient care poate deveni toxic este și unul dintre cele mai populare în aproape orice bucătărie: USTUROIUL.1. Nu cumpărați NICIODATĂ usturoi gata curățat, mai ales dacă nu-l folosiți imediat sau întreaga…
23:35, 04.12.2023
Rețeta tradițională pentru sărmăluțe de post - Cum le fac măcuțele de la Mânăstirea Prislop
Niște sarmale de post mănăstirești, bine făcute, pot fi, după multe păreri, mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, neavând atâta grăsime. Se zice că aceste sarmale de post mănăstirești…