Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:16, 19.08.2021

Sistemul de verificare electronică a semnăturilor candidaților folosind o rețea neuronală va ajuta comisiile electorale în septembrie

Sistemul de verificare electronică a semnăturilor candidaților folosind o rețea neuronală va fi utilizat în alegerile regionale din această toamnă, a declarat, pentru Kommersant, Anton Lopatin, membru al Comisiei…




09:46, 11.08.2021

Medic român, avertisment despre efectele Covid-ului cronic - leziuni de organe și neuronale. 1 din 10 copii, afectați

”Acest grup ar fi trebuit adresat cu un alt tip de comunicare decât ”vaccinarea aduce fericirea”.În primul rând ar fi trebuit să le dăm posibilitatea să se vaccineze și cu o singură doză că rapel. Le-am fi putut…




15:20, 14.05.2021

La ce vârstă nu îți mai produce creierul neuroni. Ce trebuie să faci atunci ca să îți fie bine

De ani de zile, oamenii de știință au crezut că, pe măsură ce ajungem la bătrânețe, creierul nu mai generează neuroni noi. Dar un nou studiu răstoarnă dramatic această idee. Populația lumii trăiește mai mult și…




10:15, 24.04.2021

Cum selectează creierul neuronii utili și de ce unii păstrează o minte ascuțită și la vârste avansate

Cu vârsta, neuronii devin mai puțin numeroși, dar mai complecși Moartea celulară este de fapt o parte normală și necesară a dezvoltării sistemului nervos. În unele părți ale creierului mai mult de jumătate din…




20:15, 13.04.2021

Cum comunică neuronii

Componenta presinaptică: 1. Mitocondrie; 2. Veziculă (cuantă) cu mediator chimic; 3. Autoreceptor; 4. Fanta sinaptică; 5. Receptor pentru mediatorul chimic; 6. Canal pentru ionii de calciu; 7. Veziculă fuzionată…




10:15, 29.03.2021

Consultații de specialitate pentru funcțiile vitale și cele neuronale, la Spitalul Militar din Timișoara

La Spitalul Militar din Timișoara, o echipă de medici specializați pe probleme interne, neuronale și psihiatrice, coordonați de doctorul Radu Pătrașcu, oferă consultații și analize pentru pacienții care au asigurare…




15:15, 27.03.2021

Cum a arătat Santiago Ramon-y-Cajal că țesutul nervos este format din neuroni independenți

Celulă Purkinje. Desen de Santiago Ramon-y-Cajal Arborii dendritici și arborizările axonale pot fi spectaculoase și complexe. Unul dintre cei mai mari și mai complecși arbori dendritici este reprezentat de celula…




14:51, 25.03.2021

Tot ce trebuie să știi despre antrenamentele neuronale, folosite de manageri de top și de persoane cu autism

Tu ești cea mai bună versiune a ta? Pentru că întotdeauna este loc de progres pe plan personal, e momentul să descoperi cât de departe ai putea ajunge cu ajutorul antrenamentelor neuronale – un concept revoluționar.…




16:01, 01.02.2021

Elon Musk spune că la una dintre companiile sale se fac teste cu o maimuță care poate juca jocuri video prin intermediul unui cip implantat în craniu

Elon Musk spune că Neuralink, compania sa cunoscută pentru testele cu implanturi cerebrale, a pus un cip în craniul unei maimuțe, l-a conectat la creier cu cabluri minuscule, iar maimuța joacă jocuri video…




22:21, 24.01.2021

Adrian Năstase îl 'desființează' pe Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat: 'Nu am pus o poză cu mușchi. Importanți sunt neuronii'

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat că s-a vaccinat anti Covid 19, dar nu a uitat să-i critice pe politicieni. Vizat a fost chiar președintele României, Klaus Iohannis. „Ieri m-am vaccinat. M-am gândit că efectul…




08:30, 02.01.2021

S-a aflat ADEVĂRUL despre vaccinul anti-covid. Se pot implanta sau nu cipuri?

Un inginer electronist, cu experienţă în software şi hardware, a demontat teoria conspiraţiei privind implantarea de cipuri prin vaccinarea anti-COVID-19. Vlad Furtună a spus că un cip care să încapă printr-un…




19:06, 18.11.2020

Spital evacuat de urgență, cu bolnavii în paturi, din cauza unui paznic cu puțini neuroni

Toata panica a fost creata de un paznic, dupa ce barbatul a folosit un spray lacrimogen. Când a vazut toata nebunia, nu a recunoscut. Dar, luat la întrebari de politisti, a spus ca a vrut sa se apere de un câine…




13:51, 06.10.2020

Neuroni perfect conservați, descoperiți în creierul unei victime a erupției vulcanului Vezuviu

Oamenii de știință italieni au descoperit neuroni perfect conservați în creierul vitrificat al rămășițelor unei victime a erupției vulcanului Vezuviu, care a distrus orașele romane Pompeii și Herculaneum, în anul…




15:06, 04.10.2020

Au fost descoperiţi neuroni ''intacţi'' în rămăşiţele străvechi ale unei victime a erupţiei vulcanului Vezuviu

Oamenii de ştiinţă italieni au reuşit să localizeze neuroni perfect conservaţi în creierul vitrificat al rămăşiţelor unei victime a erupţiei vulcanului Vezuviu, care în anul 79 era noastră a distrus aşezările Herculaneum…




02:05, 21.09.2020

Neurogii-oglindă sau cum succesul atrage succes

Neuronii-oglindă, a căror existență la nivelul cortexului cerebral a fost descoperită în anul 1996 de Giacomo Rizzolatti împreună cu echipa sa din Parma, Italia, sunt cei direct responsabili pentru evoluția noastră.…




13:15, 16.09.2020

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru: Neurogii-oglindă sau cum succesul atrage succes

Neuronii-oglindă, a căror existență la nivelul cortexului cerebral a fost descoperită în anul 1996 de Giacomo Rizzolatti împreună cu echipa sa din Parma, Italia, sunt cei direct responsabili pentru evoluția noastră.…




12:10, 16.09.2020

Neuronii-oglindă sau cum succesul atrage succes

  Neuronii-oglindă, a căror existență la nivelul cortexului cerebral a fost descoperită în anul 1996 de Giacomo Rizzolatti împreună cu echipa sa din Parma, Italia, sunt cei direct responsabili pentru evoluția noastră.…




10:20, 16.09.2020

Psiholog Laura-Maria Cojocaru: Neurogii-oglindă sau cum succesul atrage succes

Neuronii-oglindă, a căror existență la nivelul cortexului cerebral a fost descoperită în anul 1996 de Giacomo Rizzolatti împreună cu echipa sa din Parma, Italia, sunt cei direct responsabili pentru evoluția noastră.…




10:21, 07.09.2020

Google Maps promite indicaţii şi estimări mai corecte cu ajutorul inteligenţei artificiale

În spatele hărţilor şi traseelor realizate de Google Maps stau foarte multe reţele neuronale create şi gestionate de compania britanică deţinută de Alphabet, DeepMind. Google explică într-o postare de pe blogul…




08:00, 02.09.2020

De ce din cauza stresului apar problemele digestive – explicația oamenilor de știință

BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Neurofiziologii americani au descoperit că hormonul iubirii, oxitocina, este legătura dintre stres și problemele digestive. Rezultatele cercetării au fost publicate în The Journal of…




14:40, 01.08.2020

Vârsta de la care creierul nu mai produce neuroni. Ce au descoperit acum oamenii de știință

Descoperirea legată de vârsta la care creierul nu mai produce neuroni stârneşte mari controverse printre oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au făcut dezvăluiri care schimbă tot ce ştiam despre hipocamp. Dezvăluirile…




22:42, 05.07.2020

Coloniile de albine sînt asemănătoare cu neuronii creierului uman

Creierul albinelor este remarcabil. Noile cercetări sugerează că fiecare albină în parte dintr-un stup se comportă ca niște neuronidintr-un creier uman. O echipă de cercetători de la Universitatea din Sheffield…




05:03, 15.06.2020

Zahărul întârzie senzaţia de saţietate

Atenţie la consumul de zahăr! Acesta poate conduce la consumul excesiv de alimente, deoarece neuronii primesc un răspuns întârziat al senzaţiei de saţietate. Altfel spus, când mâncăm mult zahăr, simţim mai greu…




10:42, 14.06.2020

Panpsihismul, posibilă soluție la problemele dualismului, materialismului și idealismului în ce privește conștiința

Ce se întâmplă în mintea ta chiar în acest moment? Probabil că este vorba despre percepția vizuală a acestor cuvinte din fața ta. Poate că poţi auzi sunetul traficului din depărtare sau plânsul unui copil din apartamentul…




12:06, 12.06.2020

Cum afectează zahărul funcționarea neuronilor

Zahărul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății, iar studiile continuă să arate cât de periculos este acest îndulcitor natural. Cercetătorii au observat cum afectează consumul de zahăr circuitul…




16:43, 10.06.2020

Studiu: Dieta bogată în zahăr întârzie răspunsul neuronilor care semnalează saţietatea, declanşând riscul de a mânca în exces

Un studiu realizat la Universitatea din Michigan (UM), Statele Unite, a constatat că o dietă cu un conţinut ridicat de zahăr perturbă circuitul neuronal ce permite oamenilor să simtă senzaţia de saţietate şi îi…




16:31, 10.06.2020

Studiu. Zahărul întârzie răspunsul neuronilor care semnalează saţietatea, astfel că mâncăm mai mult

O dietă cu un conţinut ridicat de zahăr perturbă circuitul neuronal ce permite oamenilor să simtă senzaţia de saţietate şi îi determină să mănânce excesiv, relevă un studiu realizat la Universitatea din Michigan,…




15:27, 10.06.2020

Dieta bogată în zahăr întârzie răspunsul neuronilor care semnalează saţietatea, declanşând riscul de a mânca în exces (studiu)

Un studiu realizat la Universitatea din Michigan (UM), Statele Unite, a constatat că o dietă cu un conţinut ridicat de zahăr perturbă circuitul neuronal ce permite oamenilor să simtă senzaţia de saţietate şi îi…




12:45, 24.05.2020

Cum recunoaştem accidentul vascular cerebral (AVC). Câţi neuroni pierde pacientul într-un minut, ce trebuie făcut

Serviciul de Ambulanţă Călăraşi arată care sunt semnele unui accident vascular cerebral(AVC) şi îi învaţă pe aparţinătorii pacienţilor cum să acţioneze într-o asemenea situaţie. De asemenea, sunt prezentate şi…




12:16, 24.05.2020

Cum recunoaştem accidentul vascular cerebral(AVC). Câţi neuroni pierde pacientul într-un minut, ce trebuie făcut

Serviciul de Ambulanţă Călăraşi arată care sunt semnele unui accident vascular cerebral(AVC) şi îi învaţă pe aparţinătorii pacienţilor cum să acţioneze într-o asemenea situaţie. De asemenea, sunt prezentate şi…