Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:25, 01.05.2023

Pericolul ascuns din carnea la grătar. Cu ce o mâncăm ca să nu devină TOXICĂ

  Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc a vorbit despre grătar și cartofi prăjiți, explicând la ce anume trebuie să fim atenți. „Apropo de grătar, trebuie să știm că tot ce este la grătar puțin ars, arsura aceea de la grătar,…




07:45, 01.05.2023

Greșeala pe care o fac TOȚI românii la grătarul de 1 Mai - când se pune, de fapt, carnea la fript

Carnea nu se pune pe grătar la flacără, deoarece se arde, iar arsura nu face bine. Conf. dr. Nastasia Belc, de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Bioresurse Alimentare, a explicat ce riscăm dacă arderm…




10:36, 03.10.2022

Care sunt alimentele care pot fi consumate în siguranță și după data de expirare. „Igiena mediului alimentar contează foarte mult”

Românii aruncă anual la gunoi 2,5 milioane de tone de mâncare. O risipă alimentară imensă, mai ales acum, când totul se scumpește. Dar nu toate alimentele expirate ar trebui să ajungă la ghenă. Unele pot fi consumate…




12:00, 13.11.2021

IBA București a ajutat 25 de IMM-uri românești să dezvolte alimente mai sănătoase

Anunțul a fost făcut cu ocazia evenimentului #EU Regions Week 2021. IBA a contribuit la îmbunătățirea unor alimente sau a dezvoltat unele noi, precum: suplimente alimentare, produse de patiserie, produse pe bază…




15:31, 18.10.2021

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București a ajutat 25 de IMM-uri românești să dezvolte alimente mai sănătoase

Anunțul a fost făcut cu ocazia evenimentului #EU Regions Week 2021 IBA a contribuit la îmbunătățirea unor alimente sau a dezvoltat unele noi, precum: suplimente alimentare, produse de patiserie, produse pe bază…




13:25, 15.05.2019

Alimentele care „ucid ușor”, consumate zilnic de români

Specialiștii nu le recomandă și spun că pun în pericol viețile oamenilor, dar românii le consumă zilnic. Este vorba despre alimentele ultraprocesate care nu mai conțin aproape niciun element nutritiv natural. Deși…




12:52, 21.07.2016

Ce tip de conserve de pate de ficat trebuie evitate. Diabetolog: „Consumat în exces, poate cauza probleme de sănătate”

Concret, un studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori (APC) arată că pate-ul de ficat se numără printre preferinţele românilor, cu toate că sunt îmbuibate cu aditivi alimentari. Spre exemplu, trei din zece conserve…




19:40, 22.03.2016

Pericolele din apa plată îmbuteliată. Ce ne recomandă experţii

Alertele alimentare par să nu se mai sfârşească, după ce inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au luat la puricat sticlele de apă plată îmbuteliată din marile magazine din…




14:34, 17.01.2016

Produsele cu nanoparticule, un subiect controversat

Dintre toate categoriile de alimente care vor fi introduse pe piaţa din Europa, cele mai controversate sunt cele care conţin nanoparticule produse prin tehnologii de inginerie. În timp ce industria alimentară susţine…




12:09, 28.10.2015

Probleme la zi: Sănătate şi riscuri prin alimentaţie

Probleme la zi: Sănătate şi riscuri prin alimentaţie Foto: Arhivă/Ionut Iamandi. Sănătate şi riscuri prin alimentaţie. Invitaţi în studio: conf. univ. dr. ing Nastasia Belc – director Institutul…




02:38, 23.07.2015

Şi gelurile de duş conţin E-uri! Care sunt mărcile cele mai „bogate“ în E-uri şi ce probleme pot provoca utilizatorilor

Aşa arată cel mai recent studiu derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS). Specialiştii atrag atenţia că produsele de îngrijire corporală nu…




09:15, 17.02.2015

Ingredientele "nano" din alimente, evitate pana si de soareci. Producatorii mai au doar cateva luni la dispozite sa schimbe etichetele

Producatorii mai au doar cateva luni la dispozite sa schimbe etichetele alimentelor. Consumatorii trebuie sa stie daca ceea ce cumpara contine dioxid de siliciu sau nano-argint, folosite des in industria alimentara.…




14:50, 26.01.2015

Aditivul extrem de periculos care scurteaza viata si da dependenta

Un ingredient extrem de periculos se ascunde in tot mai multe produse de pe piata, dar mai ales in cele de tip fast food. Este vorba despre glutamat, un aditiv nociv care da gust mancarii preparate rapid si stimuleaza…




09:05, 25.01.2015

Aditivul alimentar care ne scurtează viața cu câțiva ani

Un inamic nevăzut, dar extrem de periculos se ascunde în tot mai multe produse de pe piaţă şi în special în cele de tip fast food. Este vorba despre glutamat, un aditiv nociv care dă gust mâncării preparate rapid…




15:42, 09.01.2014

În curând vom mânca pâine fără coloranţi. Medic: „Din păcate, ce-au făcut E-urile introduse în produsele alimentare vom vedea în timp”

Concret, potrivit proiectului de ordin, producătorii din panificaţie nu vor mai avea voie să folosească niciun fel de colorant, cu excepţia zaharurilor şi caramelului pentru pâinea din malţ, cel mai utilizat colorant…




10:54, 19.11.2013

Adevărul Live, de la ora 11.00: despre ce înseamnă, de fapt, produsele bio

  INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live Produsele bio sunt unul dintre obiceiurile adoptate de lumea întreagă în secolul 21 şi a devenit poate subiectul cel mai discutat în…




20:36, 15.11.2013

Ce rişti când bei suc direct din doză

Un mit urban care circulă de ceva vreme spune că dozele de suc şi conservele sunt mai bogate în bacterii patogene decât toaletele publice. Ce cred specialiştii despre acest lucru. Unii specialişti susţină că într-adevăr…




12:18, 28.04.2013

România în mişcare: Conf. Dr. Nastasia Belc explică miturile şi adevărul despre margarină

Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le...




12:18, 28.04.2013

România în mişcare: Confr. Dr. Nastasia Belc explică raportul dintre calitatea şi preţul produselor

Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le...