Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ingredientele "nano" din alimente, evitate pana si de soareci. Producatorii mai au doar cateva luni la dispozite sa schimbe etichetele

Publicat:

Producatorii mai au doar cateva luni la dispozite sa schimbe etichetele alimentelor. Consumatorii trebuie sa stie daca ceea ce cumpara contine dioxid de siliciu sau nano-argint, folosite des in industria alimentara. Sunt  particule foarte fine care ajuta la conservarea produselor, dar care in cantitati mari se pot depune in organele vitale.

"Din cauza marimii lor, sunt foarte mici si pot penetra membrane si tesuturi, exista ingrijorari ca aceste nanoparticule se pot acumula in tesuturi si organe si pot avea un efect asupra organismului", spune doctorul , Universitatea…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fenomenul "shrinkflation" ia amploare: Coreea de Sud va amenda producatorii de alimente care nu anunța consumatorii daca au redus cantitatea produselor

06:35, 06.05.2024 - Autoritatea pentru concurenta din Coreea de Sud (FTC) a anuntat ca producatorii si distribuitorii de alimente vor fi obligati sa ii instiinteze pe cumparatori daca au redus dimensiunea produselor lor, in caz contrar urmand sa fie amendati cu pana la 10...

O noua lovitura pentru Apple in Europa. UE a adoptat un set de reguli care asigura „dreptul la reparare” pentru produsele electronice

11:50, 26.04.2024 - Uniunea Europeana a adoptat oficial un nou set de reguli privind dreptul la reparare, menite sa incurajeze oamenii sa-și repare dispozitivele stricate, in loc sa le inlocuiasca. Una dintre reguli extinde garanția unui produs cu un an daca este reparat in timp ce este inca acoperit de aceasta. Uniunea…

Ce este dreptul la reparare și de ce este important? Consumatorii nu vor mai fi obligați sa cumpere produse noi, in lipsa pieselor pentru recondiționarea celor vechi

18:20, 23.04.2024 - Ați avut vreodata vreun telefon, tableta sau consola de jocuri care s-a stricat și nu gaseați componenta necesara astfel ca a trebuit sa cumparați alt produs?De multe ori producatorii de electronice, autoturisme sau echipamente agricole nu ofera piese de schimb sau incearca sa controleze procesul de…

„Dreptul la reparare” – s-a votat Directiva!

16:15, 23.04.2024 - Parlamentul European a adoptat marți directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei impotriva și 14 abțineri. Normele clarifica obligațiile producatorilor de a repara bunurile și incurajeaza consumatorii sa prelungeasca ciclul de viața al produselor…

Iohannis a promulgat legea privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. Noile pedepse: FARA inchisoare cu suspendare pentru traficanți

16:20, 20.03.2024 - Astfel, conform legii, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor…

Guvernul vrea sa modifice sistemul de plafonare pentru consumul de electricitate și gaze. Ce se intampla cu tarifele dupa 1 aprilie?

19:30, 29.02.2024 - Potrivit draftului consultat de Economedia , mecanismul de plafonare a prețurilor finale pentru consumarorii casnici și noncasnici de energie electrica și gaze va fi prelungit cu un an, pana la data de 31 martie 2026, dar unele prevederi vor fi modificate. - toți consumatorii non-casnici de energie…

Gazul, mai ieftin de astazi: Noile tarife au intrat in vigoare

09:30, 23.02.2024 - Consumatorii din intreaga țara vor achita mai puțin pentru gaz, de astazi, 23 februarie. Noile tarife, aprobate de Agenția Naționala pentru Reglementare in Energetica, au fost publicate in Monitorul Oficial.

Ceapa, un LUX pentru romani! Importurile masive și inchiderea afacerilor fermierilor au scumpit alimentul de baza

08:40, 10.02.2024 - Ceapa a devenit un aliment de lux pentru romani, iar prețurile ridicate din piețe și magazine au facut ca acest ingredient esențial sa devina inaccesibil pentru mulți cetațeni. Un kilogram de ceapa poate ajunge acum intre 8 și 12 lei, afectand bugetul gospodariilor.Principalul motiv al acestei creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?