Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:40, 26.12.2023

Salata de boeuf - Rețeta lui Radu Anton Roman - Secretul gustului delicios

 Ingrediente şi cantităţi:700 grame de carne de vită (macra: muşchiuleţ, pulpă)700 grame de cartofi (din cei care nu se fărâmă deloc la fiert)300 grame de castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt…




13:05, 15.12.2023

Sărmăluțe pentru Postul Crăciunului - 2 rețete cu ingrediente speciale care le fac savuroase și fără carne

 1. REȚETĂ - Sărmăluțe fără carne pentru Postul Crăciunului 2023 Sărmăluțe fără carne pentru Postul Crăciunului 2023 - Ingrediente 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca orez 200 g ciuperci 1 morcov 1…




13:36, 14.12.2023

Cea mai delicioasă supă FALSĂ de pui, mâncarea ideală în timpul postului - Rețeta e simplă, în 5 pași

 Această supă de post - supa falsă de pui - imită culoarea și gustul celei mai gustoase supe făcute pe un pui de casă, însă este preparată doar din morcovi și țelină. La noi, această supă se servește cu razalăi…




11:30, 14.12.2023

Cea mai delicioasă supă FALSĂ de pui, mâncarea ideală în timpul postului - Rețeta e simplă, în 5 pași

 Această supă de post - supa falsă de pui - imită culoarea și gustul celei mai gustoase supe făcute pe un pui de casă, însă este preparată doar din morcovi și țelină. La noi, această supă se servește cu razalăi…




11:45, 15.11.2023

Rețetă de chifteluțe mănăstirești de post - Sunt gata în doar 20 de minute

 Iată ce aveți nevoie și cum se prepară:Ingrediente:2 cepe albe1 morcov1 păstârnaculei vegetal400g fasole roșie sau albă (din conservă)1 cană pesmet3-4 căței de usturoi1 cană de orez fiert1 legătură mărar verde1…




10:35, 14.11.2023

Morcovii românești, pe cale de dispariție! Fermierii nu-i mai cultivă, pentru că cei din import sunt mai ieftini

În lipsa subvențiilor, a unui program coerent de susținere și a sistemelor de irigații, fermierii aleg să cultive alte legume mai profitabile precum ceapa, tomatele, varza sau ardeii, potrivit Realitatea Plus. Alții,…




08:50, 13.11.2023

Morcovii românești, pe cale de dispariție. De ce importăm din Turcia și Polonia

Morcovii românești, odată nelipsiți din bucătăria noastră, se află acum în pericol de dispariție. În schimb, pe mesele noastre ajung tot mai des cei din Turcia și Polonia, care anual, generează cheltuieli de peste…




18:00, 07.11.2023

Ea este tânăra a cărei piele a devenit portocalie după ce a mâncat prea mulți morcovi

Consumul de legume este baza unui stil de viață sănătos. Pe acest lucru s-a axat și o tânără care, din plăcerea de a consuma legume, în speciali morcovi, a dobândit o problemă de sănătate care îi colorează nuanța…




00:36, 07.11.2023

Cele 5 alimente care sunt mai sănătoase dacă nu sunt consumate crude - Ce trebuie să eviți cu orice preț când le gătești

 În timp ce unele legume își pot pierde din nutrienți în timpul procesului de gătit, din cauza temperaturilor ridicate, altele devin și mai benefice pentru organism decât varianta lor crudă. Asta pentru că gătirea…




23:40, 05.11.2023

Cea mai gustoasă ciorbă de origine ucraineană - Cum a fost adaptată Soleanca în preparat tradițional rusesc

 Soleanca este o ciorbă foarte delicioasă rusească. Unii susțin că originea ei este ucraineană (secolul 17). Bucătari renumiți optează prepararea după rețeta clasică, alții pun carne de vită sau porc, unii pun…




16:41, 31.10.2023

Rețetă de pui cu velouté de morcovi. Cum prepari o mâncare delicioasă pentru toată familia

Mesele în familie sunt cele mai bune! Astăzi descoperim împreună o rețetă delicioasă de velouté de morcovi cu pui, un dish special ce va impresiona, cu siguranță, pe toată lumea. Află în rândurile de mai jos care…




09:35, 27.10.2023

Murături în oțet, rețeta lui Radu Anton Roman. Trucul folosit de marele bucătar pentru a păstra legumele tari

În volumul „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, Radu Anton Roman a dezvăluit care este secretul celor mai bune murături. Renumitul bucătar îți spune ce trebuie să știi atunci când pui murături la borcan.Toate…




12:20, 20.10.2023

Salata de gnocchi la borcan

Salată gustoasă de gnocchi în borcan este perfectă pentru prânz sau pentru o masa rapida la birou. Este ușor de făcut, se prepară doar în 10 minute și este și sănătoasă.Salata de gnocchi la borcanIngrediente salata…




11:40, 20.10.2023

Garnituri Savuroase pentru Preparatele cu Carne

Când vine vorba de preparatele cu carne, alegerea unei garnituri potrivite poate face diferența dintre o masă simplă și una cu adevărat delicioasă. Garniturile nu numai că completează gustul preparatelor cu carne,…




17:40, 19.10.2023

De-ale Puterii: România – măgărușul și morcovul

Se vorbește, pe alocuri cu entuziasm, despre importanța vizitei de solidaritate (clasificarea la nivel diplomatic) efectuate de domnul Ciolacu în Israel. O premieră, în mod cert, domnul Ciolacu a fost primul oficial…




15:15, 13.10.2023

Secretul ciorbei rădăuţene, dezvăluit de o gospodină din Bucovina. Ingredientul pe care mulți bucătari îl ignoră. Lipsa lui compromite rețeta 

Ingrediente pentru 4,5-5 litri de ciorbă rădăuţeană:- Un piept mare de pui cu piele şi os- O ceapă- O ţelină de mărimea unui măr- Un păstârnac- O rădăcină de pătrunjel- 2-3 morcovi-Un gogoşar şi un ardei gras roşu-…




19:15, 12.10.2023

Morcov, lămâie și miere – Remediul care vă scapă de gripă, vindecă tusea și curăță plămânii de flegmă. Mod de preparare:

Morcovul se află printre cele mai populare legume din întreaga lume și grație aromei sale dulci și a culorii portocalii distincte, este și foarte sănătos, oferind o mulțime de beneficii. Profită acum : Ofertă de…




22:35, 05.10.2023

Cum se prepară cele mai bune paste cu morcovi, nuci și feta. Sfaturile unui nutriționist

Nutriționista cu pregătire internațională Luminița Catană, din Arad, ne dezvăluie cum se prepară pastele cu morcovi, nuci și feta. Este o rețetă extrem de simplă, la îndemâna tuturor, dar foarte sănătoasă.




13:20, 02.10.2023

Supa falsă de pui. Rețeta țărănească i-a dat peste cap pe vegani

Cu toate că este o rețetă populară, extrem de cunoscută în reginuea Sălajului, supa falsă de pui a devenit extrem de îndrăgită și de către vegani.  Imită culoarea si gustul celei mai gustoase supe facute pe un…




18:20, 25.09.2023

Zece legume de toamnă pe care le poți păstra la congelator

Multe gospodine preferă să congeleze diverse legume de toamnă și să le păstreze pentru ciorbele și tocănițele de iarnă. Este cea mai simplă metodă, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă. Legumele își păstrează astfel…




07:10, 17.09.2023

Dulceața...altfel: de roșii, ceapă, ardei iute, dovlecei sau morcovi

În anii din urmă, pe rafturile magazinelor, sau prin vacacnțele petrecut în străinătate, ați întâlnit, poate, denumirea de chutney și dincolo de descrierea generică, ați încercat, ca și noi, să aflați de fapt ce…




19:40, 14.09.2023

Rețete de prăjituri şi torturi cu morcovi

Morcovii sunt printre cele mai delicioase legume și printre puținele care sunt folosite adesea în torturi și prăjituri. Descoperă unele dintre cele mai gustoase prăjituri și torturi cu morcovi.Despre morcovi și…




08:45, 13.09.2023

Rețetă de tort vegan cu morcovi. Desert delicios și simplu

Îți dorești să pregătești ceva dulce pentru tine și cei dragi, însă totodată îți dorești un desert vegan? Noi avem soluția potrivită pentru tine. Îți prezentăm o rețetă simplă de tort vegan cu morcovi. De ce ingrediente…




10:50, 05.09.2023

Ce pun gospodinele în borcanul cu gogoșari? Nu se înmoaie și rezistă toată iarna

În Ardel, gospodinele pun în fiecare borcan cu gogoșari câteva frunze de dafin, iar acest ingredient le dă o aromă aparte și îi ajută să rămână crocanți cât mai mult timp. Rețeta completă presupune 5 kilograme…




20:25, 28.08.2023

Morcov cu Sfeclă Roșie – Cum se consumă pentru boli ale stomacului și intestinului, gastrită hiperacidă, boli renale, anemie și întărirea imunității!

Combinaţia de morcov şi sfeclă roşie este una pe cât se poate de reuşită. Aceasta tratează şi previne afecţiuni sau boli grave. Ambele legume sunt la îndemâna oricui şi pot fi preparate foarte uşor. Profită acum…




22:10, 25.08.2023

De ce să nu arunci frunzele de la morcov. La ce ajută, de fapt

Morcovii sunt unele dintre cele mai consumate legume din întreaga lume. Ei bine, aceste legume se găsesc peste tot, în orice sezon în care ne-am afla. Gătiți în prepararea diverselor feluri de mâncare sau mâncați…




10:05, 25.08.2023

Ce sunt, de fapt, morcovii baby. Adevărul toxic: de ce să NU îi mai consumi niciodată

Consumatorii nu doresc fructe şi legume urâte, aşa că tot ce nu îndeplineşte condiţiile este aruncat. Atunci când vine vorba de morcovi, legumele “frumoase” au început să apară în anii ’80. Morcovii baby de pe…




11:35, 21.08.2023

Supa pe care toată lumea ar trebui să o consume atunci când e caniculă - Rețeta lui Radu Anton Roman

Ingrediente:1 pahar orez1 ceapăPătrunjel, busuioc, sare, piper - după preferințe1 morcov1 kg roșii coapteMod de preparare:Roșiile se taie cubulețe, iar ceapa și morcovul se rad. Se pun la fiert în 2 litri de apă,…




14:30, 15.08.2023

Mituri și recomandări privind păstrarea unei bune vederi

În mod cert modernitatea nu este propice pentru sănătatea ochilor noștri. Observați în jur numărul din ce în ce mai mare de adulți, dar și de copii, care poartă ochelari. Deși încă suntem departe de momentul în…




12:20, 12.08.2023

Salată de varză la borcan pentru iarnă

Ingrediente 1,5 kg de varză proaspătă0,5 roșii0,5 castraveți0,5 morcovi0,5 ceapă200 ml ulei vegetal2 linguri de sare1 lingură de zahăr1 buchet de mărar5 căței de usturoi150 ml de oțet de 9%.O jumătate de lingură…