Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:40, 11.08.2023

Măsurătorile cu o precizie incontestabilă se pot face cu o singură unealtă: micrometrul

ADVERTORIAL. Micrometrul este o unealtă des folosită în bricolaj. Fiecare amator sau profesionist deține unul în trusa sa. Aparatul de măsură se mai numește și calibru micrometric. Funcția sa de bază este aceea…




11:35, 23.06.2023

Micrometrul – o necesitate în bricolaj

În trusa de scule a oricărui meșter trebuie să existe un micrometru. Instrumentul este cunoscut și sub numele de calibru micrometric și este folosit în special în industria de prelucrare a metalelor. Este un aparat…




11:56, 31.07.2020

Încă un cântăreț se crede expert în coronavirus și care îi consideră proști pe temători

Florin Chilian a postat pe Facebook un mesaj catre contemporani. „Stimat cotemporani: Nu mai fit prost! PS - BONUS Se stie ca un por al pielii umane are diametrul de aproximativ 40 micrometri...se mai stie ca un…




08:57, 28.03.2020

Mic la stat, mare la măsurat. Despre deloc banalul micrometru (P)

Suntem obișnuiți să aflăm despre realizări exprimate în cifre foarte mari. Așteptăm deschiderea autostrăzilor de sute de kilometri. Ne dorim telefoane mobile cu baterii de capacitate de multe mii de mAh. Ne declarăm…




07:38, 13.03.2020

Micrometru mecanic versus micrometru digital

Micrometrele pot fi clasificate în funcție de modul de funcționare: mecanic, digital și cu cadran. Fiecare dintre acestea are componente diferite și un principiu diferit de lucru în interior, însă cu toate acestea…




02:53, 03.11.2018

Iar s-a depăşit “planul” la poluare

A fost prezentat si planul de calitate a aerului, în vigoare din luna iunie, si au fost trecute în revista cauzele ce determina numeroasele depasiri ale concentratiilor de particule în suspensie PM 10. Prefectul…




16:03, 17.04.2014

Anatomia unui strănut: picăturile pot călători pe distanţe mari

Nimic nu este mai eficient în limitarea răspândirii virusurilor sau bacteriilor decât gestul de a-ţi acoperi gura cu mâna când strănuţi sau tuşeşti, spun specialiştii. O confirmă, însă, un studiu recent realizat…




16:06, 09.04.2014

Cercetătorii trag un semnal de alarmă: CE SE ÎNTÂMPLĂ de fapt atunci când STRĂNUŢI

John Bush, autorul studiului, spune că oamenii observă sau simt stropii proveniţi de la un strănut, dar nu pot vedea norul de particule, care este invizibil şi care călătoreşte mult mai departe, scrie descopera.ro.…