Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

04:37, 26.09.2016

Cât de periculoasă este „prietenia“ dintre copii şi zahăr. Primejdiile ascunse din spatele recompenselor dulci

Una dintre responsabilităţile oricărui părinte este să-i formeze copilului său obiceiuri alimentare sănătoase încă de la debutul diversificării. Medicul nutriţionist şi diabetolog Marius Andrei Călinici susţine…




16:28, 25.08.2016

Copilul şi zahărul – cea mai periculoasă “prietenie”

Adevărul amar din gustul dulce  Un român consumă în medie 30 kilograme de zahăr anual, faţă de circa 16 kilograme cât este cantitatea consumată de media populaţiei europene, ceea ce explică înmulţirea îngrijorătoare…




04:27, 22.03.2016

Ce şi cum să mâncăm în post pentru a putea avea parte de toate vitaminele şi mineralele necesare organismului

Care sunt cele mai bune alimente de post Cu fiecare ocazie, medicii îi îndeamnă pe pacienţi să mănânce echilibrat, însă, îndemnul are o greutate mai mare acum, în perioada postului, când foarte mulţi români aleg…




06:14, 19.03.2016

Cea mai grea capcana culinară în Postul Paştelui. De ce recomandă nutriţioniştii evitarea legumelor proaspete de la tarabă

Ridichi roşii, ceapă verde, roşii, castraveţi – toate se găsesc din abundenţă nu doar în magazine, ci şi pe tarabele din pieţe. Întrucât data din calendar se plasează în perioada primăverii, ne gândim că ele provin…




02:22, 25.02.2016

Pericolul ascuns în spatele gustului delicios al afumăturilor. Boala teribilă ce-i ameninţă pe consumatorii înrăiţi

Gustul bun al mezelurilor afumate, în special al celor tradiţionale, făcute în casă, reprezintă motivul pentru care tot mai multă lume consumă astfel de produse. Dacă în trecut, când afumare şi, implicit, sărarea,…




06:29, 08.02.2016

Cât de bun e de fapt spanacul: ne ajută să devenim mai puternici sau „efectul Popeye Marinarul” este doar un mit

Deşi spanacul conţine o cantitate semnificativ mai mare de fier decât alte produse vegetale, mineralul este asimilat într-o proporţie foarte mică de către organismul uman. Promovarea lui ca sursă de fier în alimentaţie…




11:59, 26.01.2016

Cafeaua de la automat este periculoasă? Ce conţine de fapt băutura pe care o comandăm

Cafeaua de la automat este periculoasă? Cafea solubilă sau naturală Problemele de sănătate pot să apară din cauza compoziţiei acestor băuturi. Dacă ne uităm atent pe aparatele de cafea, în mod normal scrie ce conţine…




02:27, 16.01.2016

De ce micul dejun nu ne îngraşă. Cât de importantă este ora la care îl luăm şi ce alimente trebuie să conţină obligatoriu

Rolul important al micului dejun în economia unei zile este un adevăr unanim acceptat şi susţinut de către toţi nutriţioniştii. Există, însă, câteva reguli de care trebuie ţinut cont dacă vrem ca această masă să…




09:27, 25.12.2015

Cinci metode prin care să eviți MAHMUREALA de sărbători

1450999845 Mahmureala de a doua zi poate cauza neplăceri Sărbătorile de iarnă nu vin doar cu cadouri din partea celor dragi, dar pot provoca și dureri de cap din cauza consumului excesiv de alcool. Astfel, Zilele…




02:08, 25.12.2015

Cinci reguli simple pentru un Crăciun fără probleme de digestie. Fructele, secretul dintre meniurile fastuoase

Crăciunul este o perioadă specială nu doar din perspectivă creştină, ci şi pentru organismul uman, care ajunge, invariabil, în pragul sărbătorilor mai slăbit de forţă ca de obicei. Pe de-o parte, o cauză este postul,…




18:27, 24.12.2015

Cinci metode prin care EVIȚI MAHMUREALA de a doua zi

1450973488 Mahmureala de a doua zi poate cauza neplăceri Sărbătorile de iarnă nu vin doar cu cadouri din partea celor dragi, dar pot provoca și dureri de cap din cauza consumului excesiv de alcool. Astfel, Zilele…




16:39, 24.12.2015

Cum eviți mahmureala. Cinci reguli de respectat dacă vrei să te simți bine de sărbători

Zilele libere de sărbători și distracția obligatorie din această perioadă merg mână în mână, de cele mai multe ori, cu consumul de alcool, uneori chiar și peste măsură. Puțini dintre noi știm, însă, că există metode…




06:19, 30.10.2015

Excesul de curăţenie care ne îmbolnăveşte. Cum ne facem singuri rău crezând că ne protejăm împotriva bolilor

Lupta împotriva microbilor este importantă şi, în unele cazuri, vitală pentru om. Ducerea ei la extrem devine, însă, un lucru nociv pentru organismul uman şi poate provoca boli dintre cele mai grave. Igiena exagerată…




08:59, 20.10.2015

Moarea de varză, leac sau otravă pentru organism? Ce conţine, de fapt, băutura cotată cu puteri tămăduitoare

Despre moare (n.r. - apă cu sare sau cu oţet folosită la conservarea legumelor) se spune că reprezintă un veritabil panaceu universal, coktailul său de vitamine şi minerale reuşind să vindece sau să amelioreze…




02:32, 16.09.2015

Adevărul despre seminţele de floarea soarelui. Medic: „Consumul necontrolat distruge efectele benefice asupra inimii“

Cancer, astm, artrită, boli cardiace, boli pulmonare şi chiar sterilitate şi impotenţă sunt câteva dintre afecţiunile care ar putea fi - potrivit informaţiilor vehiculate în mediul online -  prevenite şi chiar…




06:13, 23.08.2015

Adevărul despre „moartea din dulciuri“: când simţim prima oară acest gust. Topul alimentelor dulci care ne fac cel mai mult rău

Plăcerea oamenilor pentru dulce nu are nicio legătură cu marea diversitate de dulciuri existente pe piaţă, cu gusturi şi prezentări care de care mai apetisante. Ne naştem cu această preferinţă, iar un rol determinant…




02:53, 26.07.2015

Adevărul despre bicarbonatul de sodiu. Beneficiile, dar şi riscurile fatale ale prafului din bucătărie considerat medicament universal

Considerat panaceu universal de către unii, spunându-se că ar vindeca inclusiv cancerul, catalogat drept yE” de către organismele UE, care l-au interzis din produsele din carne, cum sunt mititeii, bicarbonatul…




23:55, 17.06.2015

Alimente PERICULOASE pentru copii. Ce mâncare provoacă pubertatea precoce

Pubertatea precoce este definită, în linii mari, ca fiind reprezentată de apariţia caracterelor sexuale secundare (dezvoltarea sânilor, apariţia pilozităţii inghinale şi subaxiale şi, eventual, şi instalarea menstruaţiei)…




16:11, 26.05.2015

Simptomele perverse ale diabetului, când se instalează în tăcere. Semnele care te avertizează că te-ai îmbolnăvit – explicaţiile specialiştilor

Simptome precum setea sau foamea nejustificată, instalate brusc, reprezintă semnalul că organismul suferă de lipsă acută lipsă de insulină, tradusă prin diabet insulino-dependent. Există, însă, şi situaţii în care…




18:15, 24.03.2015

Otrava din şaorma, cheeseburger, brânză topită şi cartofi prăjiţi. Ce mâncăm, de fapt, când alegem produsele de tip fast-food - explicaţiile medicilor

Tentaţia unei şaorme sau a unei porţii de cartofi prăjiţi crocanţi şi aromaţi este mare, mai cu seamă atunci când timpul sau bugetul nu ne permit un meniu mai sănătos. Specialiştii în nutriţie avertizează de ani…




14:00, 25.02.2015

Alimentele care te pot îmbolnăvi de cancer. Specialiştii explică ce ar trebui să evităm pentru a preveni boli grave

”Nu există alimente care să fie cunoscute ca generând cancer, pentru că, dacă ar exista, ele ar fi eliminate din hrana umană fie prin autoselecţie, fie prin legislaţie. La fel, nu există nici alimente care să prevină…




19:20, 23.02.2015

Secretele alimentaţiei sănătoase şi cât trebuie să mâncăm ca să evităm bombele calorice. Nutriţioniştii explică ce conţine un meniu sănătos

O alimentaţie sănătoasă este, potrivit nutriţioniştilor, aceea care asigură, pe de-o parte, menţinerea unei stări de greutate adecvate, iar pe de altă parte, o diversificare suficientă, care să aducă nutrienţi…




18:50, 19.02.2015

Cât de sănătos este laptele? Ce este fals şi ce este real din noile teorii despre efectele nocive ale laptelui, un aliment controversat - explicaţii medicale

Cancer, diabet, osteoporoză. Sunt doar câteva dintre bolile puse, în ultima perioadă, pe seama consumului de lapte. Avertismentele sunt susţinute, se pare, de o pleiadă de nutriţionişti şi alţi specialişti, însă…




20:45, 14.02.2015

Adevăratele motive pentru care ne creşte colesterolul. Dezvăluirile unui doctor: „O enzimă-duşman e cea ne face rău“

”Colesterolul este o structură utilă corpului nostru, iar pentru că există posibilitatea ca hrana să nu asigure aportul de colesterol necesar, organismele umane sunt prevăzute cu o ”linie tehnologică” prin care…




21:03, 16.11.2013

POSTUL CRĂCIUNULUI. Atenţie la produsele de post, spun nutriţioniştii

Piata alimentara este pregatita pentru a-i ademeni pe clienti cu produse de post care imita destul de bine gustul produselor cu ingrediente de origine animala, precum cascavalul, iaurtul, pate-ul, parizerul si…