Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:39, 28.10.2015

Rețeta zilei de miercuri. Cotlete sau fileuri de lufar în sos de vin alb

Pasiunea mea pentru lufar (Pomatomus Saltatrics) a inceput cu o saramura, intr-o taverna la malul Marii Negre. Dupa ce mancasem (si invatasem cum se prepara) saramura de crap, gatita in tot felul - de la cele cu…




05:40, 02.06.2015

Rețeta zilei de marți. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor

 O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean…




14:26, 21.05.2015

Reţeta zilei de joi. Saramură de lufar

Nea Vili, bătrânul pescar de la malul mării, căruia-i datorez şi reţeta de ciorbă de rapane, îmi spune că nu-nţelege obstinaţia bucătarilor (de la terasele unde se-nghesuie turiştii) de a pregăti saramură de crap,…