Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

05:40, 16.11.2022

Balmoșul, rețeta originală a ciobanilor. Se prepară cu jintiță, ingredientul pe cale de dispariție

Balmoșul este unul dintre preparatele specifice păstorilor, fiind preparat cu jintiță. Considerată un produs secundar din lapte, jintița este tot mai rar folosită ca atare, însă este de neînlocuit în unele rețete.




17:26, 23.05.2017

RĂȘINARII, în lumina propriilor comori, la TÂRGUL DE ȚARĂ. “De la lapte la jintiţă”, „calea... laptelui”, în MUZEUL în aer liber

VI-I POFTĂ DE BUNĂTĂȚI... CA LA MUMA?!? Aflați numa ce vă pune la cale Muzeul ASTRA!!!“De la lapte la jintiţă” o cale de poveste a laptelui, un eveniment care vă așteaptă în acest sfârșit de săptămână la Târgul…




11:10, 12.12.2014

Traditiile culinare din Ardeal, scoase la lumina!

Vi-i dor de Sloi de oaie, Clepezau, Balmos, Jintita acra, Gulas, Gâgău…, Leves, Tapsa, Vutale sau Hencles?...   Vesti bune: de ceva vreme mytransylvania.ro s-a constituit ca asociatie cu scopul de a promova patrimoniul…




19:33, 18.09.2014

O noua reteta traditionala din Moldova. Daca nu ai gatit pana acum "Cocartita" sau "Gateje", acum ai ocazia

resita.ro va prezinta a treia reteta traditionala moldoveneasca. Astazi promovam "Cocartita", "Cocarta" sau "Gateje" si este un tip de mancare ciobaneasca, din Moldova. Se face din cas dulce, sfaramat si amestecat…