Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O noua reteta traditionala din Moldova. Daca nu ai gatit pana acum "Cocartita" sau "Gateje", acum ai ocazia

Publicat:

resita.ro va prezinta a treia reteta traditionala moldoveneasca. Astazi promovam "Cocartita", "Cocarta" sau "Gateje" si este un tip de mancare ciobaneasca, din Moldova. Se face din cas dulce, sfaramat si amestecat cu jintiuit sau zer. "Gatejele" se aduc la masa cu mamaliga sau, daca se mananca seara, pot fi servite goale, fara mamaliga, deoarece conform lui (Din bucataria taranului roman), "ele aduc somn si dupa ce le mananci, dormi bine". Asadar spor la treaba!Ingrediente:Zer (Jintita) Mod de preparare:Se taie marunt ceapa si se caleste in unt. Se pune…

Citeste articolul mai departe pe resita.ro…  

Sursa articol: resita.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cu ce se poate acri ciorba. Sfaturi pentru toate tipurile de ciorba

17:05, 22.04.2024 - Ciorba este cu siguranța unul dintre cele mai populare feluri de mancare romanești, are o istorie destul de lunga și rețetele sunt adaptate in funcție de regiune, dar și de gusturile personale. Așadar, daca te intrebi cu ce se poate acri ciorba, vei gasi diferite raspunsuri, in funcție de zona in care…

Suceava este parte din Moldova sau Bucovina? Un profesor roman a dat raspunsul

08:40, 16.04.2024 - Mereu a existat intrebarea daca sucevenii sunt, de fapt, bucovineni sau moldoveni. Parerile au fost și sunt imparțite, dar haideți sa aflam ce spun un profesor universitar. Suceava, parte din Moldova sau Bucovina? Numele de Bucovina a fost atribuit de ocupanții austrieci parții de nord-vest a Moldovei,…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Rețeta speciala de drob pentru Paște. Ce ingrediente trebuie sa folosești pentru un gust savuros

12:50, 11.04.2024 - Se apropie Paștele și deja pregatim lista cu preparatele pe care le vom pune pe masa in ziua cea mare. Nelipsit este, in fiecare an, drobul, care e chiar vedeta aceste sarbatori. Daca vrei sa iasa ca la carte și sa te bucuri de un gust savuros, iata o rețeta speciala, cu care nu vei […] The post Rețeta…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

REȚETA DE POST: Painici cu „lapte” vegetal (VIDEO)

21:40, 18.03.2024 - Luni, 18 Martie a inceput Postul Paștelui. Acesta dureaza 48 zile, mai precis, pana in data de 4 Mai. Postul reprezinta abținerea de la anumite alimente, dar și pocaința, spovedania și pregatirea spirituala. Postul Mare reprezinta o perioada de pregatire spirituala, insa, pe langa spovedanie și pregatire…

Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine. Desertul cu care sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete

09:01, 24.02.2024 - Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este desertul cu care vei reuși sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta delicatesa, dar și care este modul de preparare!

Cate lingurițe de ulei se pun la mujdei, de fapt. Secretul gospodinelor din Moldova

13:55, 22.02.2024 - Mujdeiul nu lipsește niciodata de pe masele romanilor. Este un sos foarte popular, insa trebuie preparat cu grija pentru a ieși așa cum trebuie. Secretul consta in cantitatea de ulei pe care o folosiți. Cat ulei se pune in mujdeiul de usturoi Rețeta pentru mujdeiul de usturoi este diferita in funcție…


Ce parere ai despre aceasta stire?