Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Balmoșul, rețeta originală a ciobanilor. Se prepară cu jintiță, ingredientul pe cale de dispariție

Publicat:

Balmoșul este unul dintre preparatele specifice pastorilor, fiind preparat cu jintița. Considerata un produs secundar din lapte, jintița este tot mai rar folosita ca atare, insa este de neinlocuit in unele rețete.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta originala de mici, veche de 100 de ani. Ingredientul surpriza care face toata diferența

21:40, 30.04.2024 - Micii sunt unul dintre preparatele pentru care țara noastra este celebra. Deși toata lumea in consuma, puțini sunt cei care știu cum se prepara corect, ca pe vremuri, și ce conțin, de fapt, aceștia. Se folosește un ingredient special, care le da un gust special și face diferența. Cea mai buna rețeta…

Reteta originala de mici de la Cocosatu’ - Care este ingredientul secret

13:11, 27.04.2024 -  Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.Mod de preparareDaca vreti ca micii sa va…

Ce puneau bunicile in aluatul clatitelor de post ca sa iasa pufoase. Ingredientul secret pe care il foloseau

14:46, 14.04.2024 - O rețeta simpla, un desert delicios cu care ne putem rasfața papilele gustative. Afla, din randurile de mai jos, ce puneau bunicile in aluatul clatitelor de post ca sa iasa pufoase. Secretul succesului era un singur ingredient. Rețeta clatite de post In condițiile in care ouale, laptele și untul sunt…

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

18:30, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…

Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic

08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…

Rețeta prajiturii cu malai a la chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care o transforma in delicatesa

19:00, 28.02.2024 - Florin Dumitrescu, fostul component al indragitei emisiuni „Chefi la Cuțite”, ne ademenește cu o rețeta delicioasa de prajitura cu malai. Preparatul, cel mai probabil, te duce cu gandul la copilarie, dar reinterpretarea este facuta intr-un stil inconfundabil a la Chef Dumitrescu. Un desert ușor de facut,…

Rețeta de omleta cu branza de burduf. Ingredientul pe care trebuie sa il adaugi sa fie pufoasa

15:55, 28.02.2024 - Omleta este preparatul ideal pentru micul dejun. Are nutrienți, este delicioasa și iți asigura toate vitaminele de care ai nevoie. Daca ți pare ca are un gust prea banal, poți sa adaugi și branza de burduf, pentru o aroma de vis. Iata de ce ingredient este nevoie pentru a fi pufoasa!

Secretul celei mai delicioase ciorbe de cartofi. Ingredientul care o transforma intr-un preparat deosebit

14:41, 19.02.2024 - Atunci cand vine vorba despre supe și ciorbe, este foarte greu sa gasim o rețeta mai ușor de pregatit decat cea a ciorbei de cartofi. Indiferent daca suntem experți in bucatarie, sau daca ne simțim copleșiți de orice rețeta mai dificila decat cea a simplilor cartofi prajiți, aceasta ciorba va fi perfecta…


Ce parere ai despre aceasta stire?