Ingredienteasa - Stiri si informatii despre Ingredienteasa | prima pagina Ultima actualizare: 22:01:22, 05.05.2024
Cozonacul, nelipsit pe masa romanilor de Paste! Cum se poate prepara un cozonac delicios
Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor romanilor, fie ca este vorba despre Paste sau Craciun. Sunt multe retete de cozonac numai bune de incercat de sarbatori.Va prezentam in continuare o reseta de cozonac…
Cu ce să amesteci nuca pentru cozonac. Două ingrediente transformă rețeta ta de Paște
Cozonacul este desertul preferat al românilor, iar de sărbători nu lipsește niciodată de pe masă. În această perioadă, gospodinele muncesc din zori pentru a găti cele mai gustoase bucate tradiționale. Puteți încerca…
Friptura de miel la cuptor cu arome mediteraneene. Reteta pas cu pas
Va invitam sa descoperiti secretul unei fripturi de miel la cuptor cu arome mediteraneene, care va cuceri instant toate simturile.Asadar, pregateste te sa fii rasfatat de gustul inconfundabil al acestei delicatese…
Pipiridzi tângâsiti, mâncarea ”aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy/ Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin…
”Pipiridzi tângâsiti” sau, așa cum o să-i găsești mai degrabă pe internet, ”piperchi țârgâsiti” este o mâncare tradițională din bucătăria veche a aromânilor (adică românii vechi, nu un popor separat), care a ajuns…
Cea mai simpla reteta de drob de miel. Reteta pas cu pas
Iata o reteta simpla si delicioasa pentru drob de miel, perfecta pentru sarbatorile de Paste sau alte ocazii festive. Drob de miel este un preparat traditional romanesc, bogat in arome si texturi, care imbina ficatul…
18:00, 01.05.2024
Tradiţii în Joia Mare. Cum vopsim ouăle cu ingrediente naturale
În Joia Mare se prepară mâncărurile care vor fi puse pe masa de Paşte şi se vopsesc ouăle. Iar în timp ce unele gospodine folosesc vopsea din comerţ, altele apelează la coloranţi naturali, obţinuţi din ingrediente…
13:55, 01.05.2024
Cea mai simplă pască pe care o poți face. Rețetă: amesteci 4 ingrediente și bagi totul la cuptor
Cu doar patru ingrediente și puțin timp petrecut la cuptor, poți pregăti cea mai simplă pască. Fiind atât de ușor de făcut, această rețetă este ideală pentru oricine dorește să se bucure de tradiție, fără a petrece…
Rețeta de pască fără aluat. Preparat delicios care se prepară foarte simplu
Pasca cu brânză fără aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească…
Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei
Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești, îi poți prepara singur acasă, după o rețetă veche, de pe vremea bunicilor. Ingrediente necesare:…
20:56, 29.04.2024
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Irina Fodor a adus temuta ruletă a ingredientelor. Echipele au avut parte de o surpriză
În ediția 18 de pe 29 aprilie 2024, Irina Fodor a adus pe platou de filmare temuta ruletă a ingredientelor. Cele trei echipe au avut parte de o surpriză uriașă, iar bucuria a dispărut rapid când prezentatoarea…
Paște cu gust de Acasă: Sărbătorește cu produsele Hanul Boieresc de la PENNY
Când vine vorba de Paște, preparatele tradiționale românești nu sunt doar mâncăruri - sunt povești ale unor timpuri care ne amintesc de acasă. Și ce mod mai bun de a spune aceste povești decât cu ajutorul gamei…
Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente
Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește.…
23:25, 26.04.2024
Orlando Zaharia a pregătit cel mai îndrăzneț preparat de până acum! Ce combinație neobișnuită de ingrediente a folosit
În ediția 17 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13, Orlando Zaharia i-a surprins pe toți atunci când a reușit să pregătească o rețetă îndrăzneață, folosind o combinație neobișnuită de ingrediente.
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede: „Nu mai pot de poftă”
Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu’, așa cum este cunoscut în mediul online – a dezvăluit cum prepară cartofi prăjiți. Pentru a ieși crocanți, bucătarul recomandă ca în tigaie să se pună foarte puțin ulei, atât cât…
12:31, 26.04.2024
Ingredientele cheie în produsele anti-rid: ce trebuie să cauți în formulele anti-aging
În căutarea secretului unei pieli tinere și frumoase, multe persoane recurg la produsele anti-rid. Alegerea produselor de skincare potrivite poate fi însă o provocare, dată fiind piața inundată de produse care…
Cum cureţi rapid şi eficient scurgerea de la chiuvetă. Scapi şi de mirosul urât, ai nevoie doar de patru ingrediente
Chiuveta din bucătărie începe să aibă un miros dezgustător, de mucegai sau acru, și nici o cantitate de săpun și apă clocotită nu poate face vreo diferență, și te întrebi cum cureţi rapid şi eficient scurgerea…
00:15, 26.04.2024
Rețetă de cheesecake cremos din doar trei ingrediente. Îți ia 10 minute să îl prepari și are un gust delicios
Un cheesecake din doar trei ingrediente pare o provocare imposibilă, dar tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta corectă! Este foarte ușor de pregătit, ai nevoie de doar 10 minute la dispoziție, iar la final…
Tiramisu cu sos de căpşuni
Ingrediente: 5 ouă, 250 g mascarpone, 300 g căpșuni, 100 ml apă, 23 pișcoturi, 7 linguri zahăr, 1 lingurita esenţă de vanilie, sare Mod de preparare: Se spală căşunile, se curăţă şi se taie felii. Se pun într-un…
Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională
Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile…
Cele mai bune ingrediente pentru hidratarea pielii uscate
Hidratarea pielii este esențială pentru a menține un aspect sănătos și tânăr. Descoperă mai multe informații despre importanța hidratării pielii, sfaturi generale și produse recomandate pentru a obține rezultatele…
Suc de castraveți: beneficii pentru sănătate și reacții adverse
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului zilnic de suc de castraveți. În plus, descoperiți și care sunt potențialele reacții adverse, la care cu siguranță ar trebui să acordați…
Ingredientele secrete care revoluționează mesele fără gluten
Adoptarea unei diete fără gluten poate fi plină de noi posibilități și ingrediente fascinante. Deși la început poate părea o provocare să elimini glutenul, multe ingrediente alternative pot aduce un suflu nou în…
Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională
Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor
Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…
Cum se face un mujdei de usturoi cremos și gustos. Combinația perfectă alături de pește prăjit
Ingrediente necesare pentru mujdeiul de usturoi cremos:2 căpățâni de usturoiSare pentru condimentare100 ml ulei de floarea-soarelui1 lingură oțetMod de preparare:Curățarea usturoiului: Începe prin a curăța și spăla…
Cum se prepară adevăratele sarmale turcești. Ingredientele care fac diferența pentru un gust divin
Sarmalele turcești sunt cu adevărat delicioase și puțin diferite de cele românești. Totuși, din când în când, merită să încercăm și câte o rețetă mai diferită. Aceste sarmale, denumite dolman, îs au originea în…
5 motive pentru a alege primul produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune
Îți este cunoscută senzația de prea-plin după o masă copioasă? Sau senzația de greață după ce ai consumat alimente mai grele sau junk food? Nu doar ție! Se estimează că, la nivel global, 30% din populație suferă…
Cu ce se poate acri ciorba. Sfaturi pentru toate tipurile de ciorbă
Ciorba este cu siguranță unul dintre cele mai populare feluri de mâncare românești, are o istorie destul de lungă și rețetele sunt adaptate în funcție de regiune, dar și de gusturile personale. Așadar, dacă te…
Trei rețete bune de integrat într-un regim hipocaloric
Pentru a putea slăbi este nevoi ca organismul uman să consume mai multe calorii decât primește. V-am prezentat recent trei rețete de alimente gustoase și sărace în calorii pe care poți să le mănânci fără să te…
Orez cu fructe de mare
Ingrediente pentru două porţii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apă1 ceapă1/2 ardei gras roșu50 g unt2 căței de usturoiSare, piper, curryZeamă de lămâie Mod de preparare: Într-o tigaie, punem…