Ingineria Alimentelor - Stiri si informatii despre Ingineria Alimentelor | pagina 2 Ultima actualizare: 11:26:23, 02.05.2024
09:30, 07.03.2021
Ciocolata care nu îngrașă. Produs fără zahăr creat de cercetătorii români
O echipă de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a creat o rețetă de ciocolată proteică. Ciocolata cu lapte, denumită „Green Velvet”,…
10:30, 04.03.2021
Ciocolata care nu îngrașă, inventată de români. Ce ingrediente ‘magice’ conține, de fapt
S-a inventat ciocolata la care visează toți cei care țin la siluetă. Românii au gândit-o. Conține îndulcitori naturali, boabe confiate de mazăre și are proteine sănătoase. Dulcele a fost făcut la Galați. Ciocolata…
16:26, 01.03.2021
Ciocolata proteică, inovația unor cercetători de la Universitatea din Galați. Cu ce îndulcitor natural au înlocuit zahărul
O echipă de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a creat o rețetă de ciocolată proteică, un produs fără zahăr, dar bogat în proteine.Iubitorii…
20:20, 24.02.2021
Mituri demontate - Între pâinea congelată și cea proaspătă NU sunt diferențe semnificative / STUDIU
Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, s-au analizat trei tipuri de pâine, congelată sau proaspătă, rezultând…
13:25, 24.02.2021
Studiu: 'Diferențe nesemnificative între pâinea proaspătă și cea congelată'
Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, s-au analizat trei tipuri de pâine, congelată sau proaspătă, rezultând…
13:21, 24.02.2021
Pâine congelată sau pâine proaspătă?
Numeroase studii de specialitate au arătat că nutrienții din pâinea realizată prin metode moderne, precum „part-baked and frozen”, sunt la același nivel cu nutrienții din pâinea preparată tradițional. Cu toate…
13:50, 21.12.2020
Pateul vegetal premiat cu medalia de aur la Geneva. Brevetul a fost cesionat către Sanovita
Produsul este rezultatul cercetărilor echipei de specialişti de la Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi. Pateul are în compoziţie linte sau bob, care înlocuiesc proteina sau făina de soia din…
21:05, 27.11.2020
Premiul „INOVALIMENT 2020”, câștigat de o echipă de cercetători români din industria alimentară
Premiul ”INOVALIMENT 2020” a fost câștigat de o echipă de cercetare a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați. Noutatea și valoarea lucrării științifice prezentate…
18:31, 27.11.2020
Premiul ”INOVALIMENT 2020” a fost câștigat de o echipă a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați
Astăzi a avut loc ceremonia de închidere a primei ediții a Târgului Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT”, care s-a desfășurat online, în perioada 23-27 noiembrie. În cadrul târgului de invenții și…
13:25, 05.11.2020
Cine este Mircea Fechet, noul ministru al mediului
Mircea Fechet va prelua conducerea ministerului mediului, după demisia fostului ministru, Costel Alexe, care a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi la alegerile locale. Mircea Fechet este noul ministru…
10:40, 05.11.2020
Mircea Fechet este noul ministru al Mediului
Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care ia act de demisia din această funcţie a lui Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean…
15:16, 21.10.2020
Primul Târg Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar organizat în România
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează prima ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar, ”INOVALIMENT”. Evenimentul se va desfășura…
14:06, 24.07.2020
Tratament, în premieră la Galați, cu ozon a unui pacient cu COVID
Tratament, în premieră la Galați, cu ozon a unui pacient cu COVID Foto: Arhiva. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a câştigat o finanţare de 25.000 de euro în cadrul Competiției Internaționale…
18:42, 18.06.2020
Româncă premiată de prestigiosul Institute of Food Technologists din SUA pentru contribuţia în ştiinţa şi ingineria alimentelor
Ambasador al Facultăţii Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. dr. ing. Carmen Moraru se numără printre cei 12 membri ai Institute of Food Technologists din…
17:39, 20.03.2020
Cercetători români au creat un dezinfectant pentru uz individual contra coronavirusului. Cât e de eficient biocidul
O echipă interdisciplinară de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, formată din cinci specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Medicină…
06:37, 18.12.2019
Ingredientele anticancerigene obţinute din extracte din coji de ceapă galbenă şi bacterii lactice care înlocuiesc coloranţii din industria alimentară
O echipă de profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi a creat mai multe ingrediente multifuncţionale, cu ajutorul cărora pot fi controlate infecţiile intestinale şi nivelul de colesterol…
04:27, 11.12.2019
Ingredient cu efecte benefice asupra sistemului imunitar, cardiovascular şi nervos creat de studenţi români
Cinci studenţi de la de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au valorificat apa reziduală rezultată în urma producerii orezului negru prefiert, bogată în compuşi bioactivi, iar prin adăugarea…
15:59, 02.12.2019
Pâinea echilibrată nutriţional, alimentul de senzaţie care conţine proteine din peşte
Trei profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat o pâine premiată cu aur la Infoinvent, o expoziţie internaţională în domeniul creativităţii şi inovării. Alimentul este total…
16:44, 21.11.2019
Berea cu extract din coajă de vinete, o inovaţie în industria alimentară. Care sunt beneficiile produsului
Trei profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, Georgiana Horincar, Gabriela Râpeanu şi Iuliana Aprodu, au venit cu un nou concept în materie de bere pornind de la tendinţa consumatorilor…
16:14, 19.10.2019
INEDIT O româncă a inventat berea din coajă de vinete/ VIDEO
Un lector de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a inventat o bere care se face din extract de coajă de vinete. Inventatoarea spune că s-a inspirat din tendința consumatorilor de a opta pentru produsele…
12:24, 19.10.2019
Berea din coajă de vinete, inventată la Galați de o femeie. Ce calități are produsul alimentar
Berea din coajă de vinete este o invenție inedită realizată de o femeie, lector la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Produsul a fost expus în cadrul unui salon de inventică din Galaţi, Ugal Invent. Berea…
19:02, 08.10.2019
Au început cursurile Universităţii Vârstei a Treia, un proiect unic la nivel naţional. Printre discipline se numără Nutriţia, Ingineria Alimentelor şi…
În toamna anului 2016 au demarat, la Galaţi, cursurile Universităţii Vârstei a Treia (U3A), un proiect pilot, construit după un model de origine franceză, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, care aşază…
17:17, 03.09.2019
Începe Simpozionul Internaţional Euroaliment. Vor participa reprezentanţi ai comunităţilor academice şi economice
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară – ASIAR, organizează cea de-a IX-a ediţie…
00:05, 01.08.2019
Stadiu implementare proiect „Program eficient de pregătire practică a studenților în domeniul protecției și monitorizării mediului – ProMediu” (POCU//90/6.13/6.14/107814)
Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi ȋn calitate de Lider, împreună cu partenerul Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galați derulează în perioada 3.07.2018-2.07.2020 proiectul „Program eficient…
06:42, 24.07.2019
Aperitivul 100% natural, fără aditivi şi coloranţi, inventat de o tânără din Galaţi: „Are 170 de grame şi conţine 25% din necesarul zilnic de kilocalorii“
Gabriela Dănoiu, studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, a absolvit Liceul Pedagogic, a vrut să se înscrie la Facultatea de Geografie, dar printr-o întâmplare a ajuns la…
17:12, 16.07.2019
Şcoala de vară la care studenţii învaţă cum să aplice terapia cu bacteriofag împotriva bacteriilor rezistente la antibiotic
În perioada 16 iulie-19 iulie 2019 va avea loc prima ediţie a Şcolii de vară PhageUGAL în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
14:57, 29.06.2019
Biscuiţii cu cânepă, pariul unei studente de la Alimentaţie. „«Eşti ceea ce mănânci». Cred mult în acest lucru“
Alina Gabriela Bogdan, studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, face parte din echipa care a câştigat recent Ecotrophelia 2019, cea mai importantă competiţie studenţească…
18:46, 31.05.2019
Studentele care au creat pasta tartinabilă şi biscuiţii ce asigură 25% din norma zilnică necesară de proteine
Tinerele, studente în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, au impresionat la cea mai importantă competiţie studenţească destinată creării de produse alimentare innovative din România,…
17:03, 30.05.2019
O echipă de studente din Galaţi a câştigat Ecotrophelia România 2019, competiţie studenţească destinată creării de produse alimentare inovative
Prestigiosul concurs Ecotrophelia România 2019 şi-a desemnat aseară câştigătorii. Marele premiu merge şi anul acesta la o echipă din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi, respectiv „Hempire…
14:53, 29.05.2019
Ecotrophelia România 2019. Studenții se întrec în alimente eco-inovative
Potrivit sursei citate, competiţia este organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi are ca scop încurajarea creativităţii studenţilor…