Ingineria Alimentelor - Stiri si informatii despre Ingineria Alimentelor | prima pagina Ultima actualizare: 12:11:41, 19.04.2024
16:10, 15.03.2024
Noutate mondială în materie de folii biodegradabile. Cercetătorii de la Galați au creat folia din sânge de animale
Trei cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabilă din sânge de animale, ce poate fi folosită pentru realizarea ambalajelor în industria alimentară.
Folie biodgradabilă din sânge de animale, brevetată la Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galați
Folie biodgradabilă din sânge de animale a fost brevetată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondială ce permite realizarea de ambalaje diverse în industria alimentară. Universitatea…
Inventatorii români au înregistrat la OSIM ”pâinea cu friptură”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”
Cercetătorii români au brevetat la OSIM pâinea cu friptură, în care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o pâine proteică, la care a…
Pâine cu gust şi proprietăţi de carne, ultima invenţie brevetată la Galați
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, proiect la care a lucrat un colectiv…
„Pâinea cu friptură”, inventată de cercetătorii din Galați, a fost brevetată de OSIM
Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a acordat cercetătorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „pâinea…
15:30, 12.03.2024
Pâine cu gust şi proprietăţi de carne inventată la Universitatea Dunărea de Jos: „Este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură”
O pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, a fost inventată de un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, iar Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a obţinut…
Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au inventat pâinea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne. Proiectul a fost pus în practică…
Galaţi: Pâine cu gust şi proprietăţi de carne – invenţie brevetată la Universitatea ‘Dunărea de Jos’
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, proiect la care a lucrat un colectiv…
08:35, 12.03.2024
Pâinea cu gust de friptură, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație în domeniul alimentar: pâinea proteică. Această inovație, dezvoltată de un grup de cadre didactice de la Facultatea…
23:55, 11.03.2024
Pâinea cu gust de friptură, inovația unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați
OSIM a brevetat inovația unui grup de cadre didactice de la Facultatea de Șiința și Ingineria Alimentelor din Galați. Pâinea proteică conține un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne de porc, vită,…
08:30, 29.09.2023
„Noaptea Cercetătorilor”, de la „3DPrinting” și „Go-Kart-Ing„ la „Sturionii, dinozaurii apelor”
Pasionații de științe din Galați sunt invitați la un regal al experimentelor cu teme inedite, de la „Primii pași în construirea mașinilor” și construirea manuală a unei imprimante 3D la „Misterele amprentelor”…
23:20, 15.05.2023
EXCLUSIV Carnea artificială - riscuri și avantaje. Explicațiile unui reputat expert în alimente
Profesorul universitar Petru Alexe, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, explică, în exclusivitate pentru „Adevărul” în ce stadiu este cercetarea în domeniul cărnii de laborator
00:05, 24.03.2023
Avertisment din partea unui profesor despre carnea fabricată în laborator: 'Trebuie să vedem dacă nu cumva produce dezechilibre în alimentaţia curentă'
Petru Alexe, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, a afirmat că este o promisiune deocamdată carnea realizată în laborator deoarece aceasta…
13:10, 23.03.2023
Profesor: Carnea în laborator pentru moment e o promisiune. Ea nu a reuşit încă să ajungă la structura normală
Petru Alexe (FOTO), profesor la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, a afirmat ca este o promisiune deocamdata carnea realizata în laborator deoarece…
00:05, 14.03.2023
Universitatea „Dunărea de Jos” va avea programe de masterat
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își extinde programele oferite tinerilor buzoieni, iar începând de anul acesta, vor apărea studiile de masterat pe partea de Știința și Ingineria Alimentelor, dar și cele…
13:45, 07.12.2022
Jeleul și sucul de măceșe cu pulpă, noi produse inovative create de cercetătorii Universității din Galați
Studenții și profesorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat jeleurile și sucul de măceșe cu pulpă, fruct remarcabil prin compușii benefici pentru sănătate. Produsele au fost…
13:15, 01.12.2022
Jeleul de măceș inventat la Galați a obținut Marele Premiu la „Inovaliment”
La ediția din acest an a Târgului Internațional de Invenții și Inovații „Inovaliment”, cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi au prezentat…
00:05, 30.11.2022
FOTO: Patru premii câștigate de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați, la Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT…
De curând s-a încheiat cea de-a treia ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT 2022‟, iar Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității…
00:00, 08.11.2022
Cinci produse inovative realizate de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii 'Dunărea de Jos', premiate la un salon de…
Cinci produse inovative, care folosesc coji de sfeclă şi de ceapă roşie şi pieliţa strugurilor roşii pentru a da culoare şi aromă alimentelor, înlocuind astfel aditivii de sinteză, realizate de cadre didactice…
12:50, 30.09.2022
Galaţi: Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Universitatea ‘Dunărea de Jos’
Universitatea ‘Dunărea de Jos’ organizează vineri, între orele 17,00 – 22,00, în Campusul Ştiinţei, Noaptea Cercetătorilor Europeni, informează Biroul de presă al instituţiei. Potrivit sursei citate, programul…
11:06, 09.08.2022
Va fi produsă la scară largă: Înghețata bio de la Galați, medaliată cu aur
O înghețată bio, „prietenoasă cu silueta” – după cum spun producătorii, și care poate fi mâncată și de persoanele cu intoleranță la lactoză intră în producție. Înghețata a fost creată în laboratoarele Universității…
17:50, 08.08.2022
Galaţi: Universitatea ‘Dunărea de Jos’ a cesionat brevetul unui produs premiat cu aur la Ecotrophelia Europe
Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi a cesionat, către o societate comercială de profil, cererea de brevet a unui produs premiat cu medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe desfăşurat la Paris, informează,…
11:15, 25.04.2022
Înghețată inedită descoperită de studenții de la Universitatea Galați. Ce se întâmplă după ce o mănânci
Un grup de studenți de la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, au creat un sortiment de înghețată inedit care are proprietăți de calmarea tusei. Înghețata…
16:00, 24.04.2022
Îngheţata care calmează tusea a fost inventată de studenţii de la Facultatea de Ingineria Alimentelor. Când va apărea pe piaţă şi cât ar putea costa
Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir, care are proprietăţi de calmare,…
11:45, 22.04.2022
A fost creată înghețata care ajută la calmarea tusei! Inventatorii sunt români
Idee inovativă a studenţilor de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi! Acești au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir, care…
00:05, 22.04.2022
FOTO: Înghețată care calmează tusea și băutură pe bază de ceai cu efect antioxidant, invenții ale unor masteranzi de la Galați
La Galați, au fost inventate înghețata cu efect de calmare a tusei și o băutură pe bază de ceai negru sau verde cu „potențiale proprietăți anticancerigene‟. În spatele acestor două inovații alimentare stau ing.…
14:10, 20.04.2022
Îngheţata de afine cu ulei esenţial de trandafir, deliciu creat la Universitatea Galaţi. Nutriţionist: „Este 100% naturală“
Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir. Capsulele de ulei cu trandafir au proprietăţi de calmare, liniştire,…
13:55, 15.12.2021
Brazi din spaghetti, decoraţi cu coji de portocală şi cutii de lapte reciclate, invenţia unei doctorande din Galaţi
O decoraţiune inedită, din brazi în miniatură realizaţi paghetti decoraţi cu coji portocală şi cutii de lapte reciclate, este vedeta Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii Dunărea…
17:55, 19.06.2021
Atenţie la alimentele congelate! Românii tocmai au demontat un mit. Studiu de ultimă oră
Ce se întâmplă cu nutrienții din alimentele congelate? Conform unui studiu realizat de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, conținutul de proteine, lipide și…
16:05, 17.06.2021
Pot fi alimentele congelate la fel de nutritive ca cele proaspete? Avem rezultatele de laborator
Pandemia ne-a determinat pe toți să acordăm o mai mare prioritate sănătății. Acest lucru s-a reflectat și în alegerile alimentare, 35,1% dintre români declarând că sunt în căutare de produse cu adevărat nutritive,…