Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:54, 02.04.2016

SECRETELE celui mai bun GULAȘ unguresc la ceaun. Rețeta unui bucătar tradițional

Bucătăria ungurească este colorată, plină de vitalitate, picantă, cu preparate nu tocmai uşoare dar pline de savoare, iar gulaşul unguresc la ceaun este una dintre vedetele culturii culinare din ţara vecină, care…




16:04, 20.10.2015

Familiile, puse în mişcare de Activ

Deşi a plouat aproape toată perioada desfăşurării acţiunii, au fost patru echipe înscrise în Campionatul de fotbal de sâmbătă, 17 octombrie, iar a doua zi reprezentantele sexului frumos s-au întrecut în mişcare…




14:07, 04.10.2015

FOTO: Dovleacul prăjit - la mare căutare în Heidenfeld! Rivalizează cu gulașul de berbecuț în sos de vin roșu!

Bistrițenii veniți în complexul de agrement Heidenfeld s-au înghesuit să mănânce... dovleac prăjit. Spre surprinderea producătorului, Viorel Olteanu, anul acesta bistrițenii au preferat în locul castanelor dovleacul…




13:34, 04.10.2015

FOTO: Dovleacul prăjit la mare căutare la în Heidenfeld! Rivalizează cu gulașul de berbecuț în sos de vin roșu!

Bistrițenii veniți în complexul de agrement Heidenfeld s-au înghesuit să mănânce... dovleac prăjit. Spre surprinderea producătorului, Viorel Olteanu, anul acesta bistrițenii au preferat în locul castanelor dovleacul…




18:52, 21.09.2015

Gulasul a fost la putere. Peste o mie de oameni prezenti la Festivalul Gastronomic de la Dumbrava

Localitatea Dumbrava, aflata la cativa kilometri distanta de Lugoj, a gazduit sambata Festivalul Gastronomic. Evenimentul a strans la un loc peste o mie de oameni curiosi sa guste preparatele culinare. La editia…




14:39, 13.09.2015

Delicii gastronomice la Serbarile Cetatii

Iar dacă în prima faza nu ești amator, fiind adeptul clasicilor mititei, frigărui, cârnăciori sau hamsii, poate te lași convins să guști un gulaș de fasole cu cârnați de casă, gulașul de cartofi cu carne de vită…




11:18, 05.08.2015

DESTINAȚII CU GUST Gulaș haiducesc, o mâncare ce poate fi gătită la ieșirile în aer liber, cu prietenii

Gulașul haiducesc este o mâncare consistentă care poate fi gătită la ieșirile în aer liber, cu prietenii și trebuie savurată alături de un pahar de vin roșu sec. Secretele rețetei de gulaș haiducesc ne sunt dezvăluite…




07:09, 30.07.2015

Rromii şi-au promovat mâncărurile la Castel

Turiştii care au vizitat ieri Castelul Corvinilor au putut gusta din câteva preparate tradiţionale ale romilor din Hunedoara. Mirosul mâncărurilor specifice comunităţilor de rromi i-a făcut pe vizitatori să se…




13:12, 20.07.2015

REȚETĂ cu „GUST de vară”: papricaş de peşte bănăţean cu găluşte sau cartofi natur

Bănăţenilor le plac preparatele din peşte, preferând peştele proaspăt pescuit din apele reci ale Timişului sau de prin bălţi bogate în ştiucă plină de icre sau crap. Nu le prea place somnul, pentru că, spun ei,…




11:15, 03.07.2015

DESTINAȚII CU GUST Bihor: Rețeta gulașului uriaș din Guinness Book of Records 2006

Cei 5.045 litri de gulaș gătiți de Ziua Salontei, pe 3 iunie 2006, au înscris municipiul bihorean în Guinness Book of Records. A fost un eveniment pregătit anume pentru toate gusturile la sărbătorirea celor 400…




12:40, 18.06.2015

„Festivalul Ceaunului”, la JIMBOLIA

Să cânte muzica, să dea ceaunele-n clocot! Acestea vor fi imperativele Jimboliei în acest weekend, când oraşul va găzdui prima ediţie a unui festival dedicat deopotrivă amatorilor de petrecere în aer liber şi de…




13:50, 14.06.2015

Preparatele secuiești i-au fermecat în acest weekend pe bucureșteni

Delicioasele preparate secuiești i-au fermecat în acest weekend pe bucureșteni. La evenimentul gastro-cultural Ozosep, curioșii au putut degusta tot felul de specialități din bucătăria maghiară, dar și vinuri alese.…




13:20, 29.05.2015

DESTINAȚII CU GUST Covasna: Secrete ale bucătăriei transilvănene dezvăluite în tabăra de gastronomie de la Bicfalău

Gastronomia transilvăneană, extrem de diversificată datorită melanjului între preparatele românești, ungurești și săsești, reprezintă o desfătare pentru orice gurmand și o provocare pentru gospodinele care vor…




12:40, 07.05.2015

Meşterii gulaşului la ceaun se pregătesc de concurs! VEZI ce trebuie să faci ca să intri în competiţia culinară

Reţete inedite, ingrediente alese şi un pic de dragoste! Acesta este secretul pentru un gulaş delicios care să fie demn să urce bucătarii pe podium. Primăria Bistriţa organizează un nou concurs de gătit gulaş la…




14:20, 22.04.2015

Secretele celui mai bun gulaş, dezvăluite de un bucătar din Ţinutul Secuiesc. Cei care gustă acest delicios fel de mâncare nu se lasă până nu obţin reţeta

Nu există pensiune sau restaurant în Ţinutul Secuiesc care să nu aibă în meniu deliciosul gulaş, preparat originar din Ungaria, dar extrem de apreciat de gurmanzii români şi de turiştii străini.    Maria…




17:10, 20.03.2015

Cinci reţete ardeleneşti ca la mama acasă. Chisătura - gustarea care i-a înnebunit pe ardeleni, gomboţi cu prune - delicatesa de la desert

Alături de Chef Mihai Cristian, bucătar la restaurantul “Butoiul de Aur” din Oradea, vă propunem cinci reţete tradiţionale ardeleneşti, ca la mama acasă. Gulaş ardelenesc Carne de vită – 1 kg Usturoi – 2-3 căţei…




20:30, 15.03.2015

Gulașul unguresc la ceaun și secretele acestei preparat culinar

Gulașul unguresc la ceaun este o supă mai groasă sau o tocăniță, cu un gust delicios, care se află în meniurile multor restaurante din Miercurea Ciuc, fiind preferat de majoritatea turiștilor care vizitează zona.…




13:20, 12.03.2015

DESTINAȚII CU GUST Gulașul unguresc la ceaun, preferat de majoritatea turiștilor care vin la Miercurea Ciuc

Bucătăria ungurească este colorată, plină de vitalitate, picantă, cu preparate nu tocmai ușoare dar pline de savoare, iar gulașul unguresc la ceaun este una dintre vedetele culturii culinare din țara vecină, care…




13:45, 20.02.2015

Cum să găteşti un gulaş delicios ca-n Ardeal. Trucurile unei reţete care nu dă greş

Una dintre cele mai delicioase mâncăruri ardeleneşti este gulaşul. Despre aceasta se spune că a apărut în pusta maghiară, în Evul Mediu, şi că numele acestui preparat provine de la păstorii de vite care-şi potoleau…




17:30, 28.01.2015

Întrebarea "cine a fost primul, oul sau găina?" și gulașul - inspirații ale chefilor la Bocuse d'Or

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiță, transmite: Cea de a doua și ultima zi a prestigiosului concurs Bocuse d'Or a însemnat o explozie de fantezie pentru juriul ce va alege, miercuri, câștigătorii: echipa Germaniei…




15:36, 16.05.2014

Gulașul vă cheamă la competiție!

Concurs de gătit gulaș! Un eveniment pe cât de așteptat, pe atât de... gustos, mâine, la Mediaș! Concursul se va desfasura în Parcul Grewel în timpul  Festivalului “Vandorcsizma” . Așa cum aflăm de la organizatori, …




22:10, 26.05.2013

Gulasul biciclistilor rutieristi - apreciat de bistriteni.

In organizarea Primariei Bistrita, UDMR si a Consiliului Judetean BN, astazi a avut loc Maialul Maghiar din Padurea Schullewald care a avut ca principal punct de atractie concursul de gatit gulas dupa retete traditionale…




18:08, 26.05.2013

FOTO Maeştrii gulaşului la ceaun s-au întrecut duminică, la Bistriţa. Chimenul şi carnea de vânat, ingrediente secrete

Încă de la ora 9:00, Pădurea Schullerwald s-a umplut de bucătari, amatori sau profesionişti, care s-au întrecut în prepararea gulaşului. Printre invitaţi s-au numărat echipe venite tocmai din Covasna sau chiar…




17:36, 26.05.2013

FOTO Maeştrii gulaşului la ceaun s-au întrecut astăzi la Bistriţa. Chimenul, fasolea şi carnea de vânat, printre ingredientele secrete

Încă de la ora 9:00, Pădurea Schullerwald s-a umplut de bucătari, amatori sau profesionişti, care s-au întrecut în prepararea gulaşului. Printre invitaţi s-au numărat echipe venite tocmai din Covasna sau chiar…




14:30, 09.03.2013

Cât de tradiţională este mâncarea tradiţională? Moldovenii şi ardelenii se bat pe sărmăluţe. Dobrogenii se laudă cu ciorba de burtă, iar bănăţenii se…

Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate bătălii între regiunile istorice ale ţării, în cursul căreia reprezentanţii fiecărei zone încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga.…




14:00, 09.03.2013

Cât de tradiţională este mâncarea tradiţională? Miturile bucătăriei românesti: moldovenii si ardelenii se bat pe sărmăluţe. Dobrogenii se laudă cu peştele,…

Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate „bătălii“ între regiunile istorice ale ţării, în cursul căreia reprezentanţii fiecăreia încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga.…




14:52, 03.01.2013

Gulas

Exista mancarea pe care o gatesti in mod constant si exista si mancarea care te atrage la nivel de idée, dar nefiind obisnuit cu ea esti reticent. In ultima categorie intra si gulasul, cel putin pentru noi cei…




13:06, 27.08.2012

Viktor Orban şi nostalgia socialismului gulaşului

Nu se poate spune că Ungaria este o ţară fără probleme: economia înregistrează o creştere nesemnificativă, nivelul de îndatorare a statului se află la cote record iar partenerii din UE şi-au întors…




07:08, 03.05.2012

“Zilele Maghiare” animă un judeţ întreg

Cei peste 3.000 de maghiari din judeţul Hunedoara petrec vreme de 9 zile, în timpul festivalului „Zilele Maghiare”. Seria de evenimente se desfăşoară între 28 aprilie şi 6 mai şi cuprinde zeci de acţiuni care au…




12:32, 08.03.2012

Pista bacsi de la Otelec şi gulaşul lui cu... suflet

I s-a dus vestea că face cel mai bun gulaş din Otelec, iar la rugi, festivaluri şi concursuri gastronomice, tocana groasă, ungurească, bine condimentată şi extraordinar de gustoasă este nu doar savurată de cunoscători,…