Gastrica - Stiri si informatii despre Gastrica | prima pagina Ultima actualizare: 17:21:48, 13.05.2024
Excesul de sare crește riscul de cancer gastric
O cauză a cancerului gastric este sarea, avertizează cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Viena. La nivel global, cancerul gastric este al cincilea ca frecvență. Cea mai mare prevalență se înregistrează…
AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic! 31 mai-2 iunie: super-vibe de festival, în Cetate
Marcă înregistrată a municipalității din Alba Iulia și unul dintre evenimentele muzicale cele mai importante din Transilvania, AlbaFest® revine în Piața Cetății Alba Carolina pentru încă o episod epic. Două anotimpuri,…
Fondatorii Taste of Transylvania: România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel mai devreme în anul 2030 și doar cu sprijinul autorităților centrale
Fondatorii Taste of Transylvania, alături de un grup de chefi din toată țara, au susținut zilele acestea o cină inedită “la 10 mâini”, pentru a promova gastronomia transilvană și pentru a demonstra că nu este nevoie…
Cinema și fine dining: Film Food la TIFF 2024
Deseori, mâncarea înseamnă mai mult decât ce vedem în farfurie. Gastronomia poate să reflecte istoria, dar și felul în care arată societatea în prezent sau cum ascunde ea povești fantastice de viață.
CJ Timiș pregătește dosarul de candidatură pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028”
După ce și-a asumat rolul de lider de proiect pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028” Consiliul Județean Timiș anunță începerea elaborării dosarului de candidatură, proiectul pentru licitație urmând…
Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul
În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.
Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană
Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect pentru "Banat, regiune gastronomică europeană 2028" și anunță începerea elaborării dosarului de…
CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat
Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de…
Produse tradiționale din toată țara, expuse pe platoul Sălii Sporturilor, la Cluj. Vor fi patru zile de demonstrații gastronomice!
„Gusturi” din întreaga Românie vor fi prezente și în acest an la Târgul Produs de România de la Cluj. Evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai și până duminică, 12 mai,…
Legătura între nutriţie şi fertilitate (specalist în gastroenterologie) - Dietele recomandate
Legătura între nutriţie şi fertilitate (specalist în gastroenterologie) - Dietele recomandateMedicul Roxana Voica, specialist în garstroenterologie, a explicat, marţi seară, că, în urma unor studii, s-a constatat…
Proiect european pentru screeningul cancerului gastric în parteneriat cu UMF Cluj: „Anul 4.000 de români sunt diagnosticați”
Luni, 29 aprilie, s-a lansat programul „TOGAS – în drumul spre screeningul gastric în Uniunea Europeană” în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj.
Screening și diagnostic precoce a cancerului gastric la Cluj! UMF anunță un proiect de cercetare unic, sunt vizați tinerii de 30-34 de ani
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor a crescut în ultimii ani, tendinţele fiind îngrijorătoare la nivel mondial. Deşi incidența cancerului gastric este în scădere pe tot globul, inclusiv în Europa, povara…
Destinația perfectă pentru o minivacanță de 1 Mai în România. Te face să te simți ca-n Munții Alpi
Oază de liniște și relaxarePentru iubitorii de munte, Cheile Grădiștei din Fundata sunt un adevărat refugiu. Aici, vei găsi sute de locuri de cazare ce îți oferă confortul necesar pentru a te relaxa în mijlocul…
Destinația perfectă pentru o minivacanță de 1 Mai în România. Te face să te simți ca-n Munții Alpi
Oază de liniște și relaxarePentru iubitorii de munte, Cheile Grădiștei din Fundata sunt un adevărat refugiu. Aici, vei găsi sute de locuri de cazare ce îți oferă confortul necesar pentru a te relaxa în mijlocul…
Roșiile oltenești vândute la Cluj sunt din Italia. Un istoric în gastronomie îi critică pe țăranii necinstiți: ”Nu pot accepta să fiu mințit” - FOTO
Istoricul în gastronomie, Mircea Groza, a relatat cum au încercat să îl păcălească țăranii cu roșii oltenești, care de fapt sunt din Italia. Acesta cunoaște foarte bine piața și spune că în depozitele din Cluj…
15:35, 27.04.2024
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Kibuțul adună oameni de peste tot din țară. Cei mai mulți l-au descoperit în perioada Festivalului Internațional de Jazz, care are loc în fiecare vară la Gărâna, în județul Caras-Severin.
Concurs internațional de gastronomie pe malul Begăi, la Otelec
Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért organizează în 27 aprilie, la Otelec, pe terenul de lângă port, un concurs internațional de gastronomie. Acesta se desfășoară de nouă ani, dar este primul eveniment gastronomic…
Pe apă la Otelec, pentru un concurs internaţional gastronomic
Din Titel, Serbia – locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre – o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la Concursul internațional de gastronomie din localitate. Evenimentul…
Cu vaporașul la Otelec. Comuna va găzdui un concurs internațional de gastronomie
Pe terenul de lângă Portul Otelec va avea loc în 27 aprilie Concursul internațional de gastronomie. Din Titel, Serbia, locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre, o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec…
15:25, 23.04.2024
Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie
Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta…
07:50, 23.04.2024
Competiție globală de startup-uri în turismul gastronomic, de interes și pentru antreprenorii din turismul băcăuan
,,UN Tourism” (Organizația Mondială a Turismului), agenție a Organizației Națiunilor Unite responsabilă de promovarea turismului durabil și accesibil universal, în colaborare cu ,,Basque Culinary Center”, lansează…
FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău
Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România”, în data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, în intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow…
Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș
Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…
Compania japoneză Enagic are la Pitești unul dintre cele mai moderne showroom-uri internaționale
Compania japoneză Enagic este cel mai mare producător de ionizatoare din lume. Sistemele de apă Kangen de la Enagic îmbunătățesc cea mai importantă sursă de viață a naturii – apa, folosind cele mai recente cercetări…
Moment istoric pentru medicina din Ardeal! În premieră, Clujul va face transplanturi hepatice începând din acest an - FOTO
Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, după includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” în Programul Național de Transplant Hepatic. Deja,…
Premieră pentru medicina din Ardeal! Clujul va face transplanturi hepatice începând din acest an - FOTO
Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, după includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” în Programul Național de Transplant Hepatic. Deja,…
Clujul face un pas important spre realizarea primului transplantul hepatic din medicina ardeleană - FOTO
Clujul va face din luna mai 2024 transplanturi hepatice la Cluj-Napoca, după includerea Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) „Octavian Fodor” în Programul Național de Transplant Hepatic. Deja,…
Clujul a devenit centru de transplant hepatic: “Este un moment istoric!”
La Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca a avut loc, miercuri, 17 aprilie, lansarea oficială a Programului Național de Transplant Hepatic în Transilvania.
va schimba ‘regulile’ pe continent
România urmăreşte să obţină o cotă din pachetul de acţiuni al Gastrade, consorţiul care administrează FSRU Alexandroupoli. Mai precis, această țară balcanică își propune să achiziționeze 10% din capitalul social…
22:06, 13.04.2024
Localnicii din Sânpetru de Câmpie, pregătiţi să deschidă puncte gastronomice după succesul ruşcuţelor
Localnicii din comuna Sânpetru de Câmpie sunt pregătiţi să deschidă puncte gastronomice locale, după succesul mediatic pe care îl înregistrează ghegheţii, cum îi mai spun localnicii, floare identificată de specialişti…