Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:25, 09.03.2015

Sase boli pe care le puteti trata cu ceai de galbenele

Florile de galbenele au in compozitia lor saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi si glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substante amare,…




09:30, 02.03.2015

Iaurtul te protejeaza de cancer. Descopera 9 alimente anti-cancer pe care nu le poti ignora

Din cauza stilului de viata actual, oamenii sunt expusi tot mai mult agentilor carcinogeni. Prin urmare, nu e de mirare ca rata cancerului este in crestere. Pentru a tine departe aceasta boala inspaimantatoare,…




10:30, 06.02.2015

Plansul de la ceapa. Ce-l provoaca si cum il putem evita

Ceapa este un super-aliment cu numeroase beneficii pentru sanatate, prin continutul in vitamine - C, B6, biotina, minerale - cromul si calciul si antioxidanti. Flavonoizii din ceapa, in special quercitina, sunt…




11:15, 27.01.2015

Ciocolata neagră, aliment-medicament

Sursa cea mai bună de antioxidanţi Ciocolata neagră este fabricată din seminţele arborelui de cacao şi este una din cele mai bune surse de antioxidanţi. Cu cât procentul de cacao este mai mare cu atât numărul antioxidanţilor…




13:10, 11.12.2014

Bautura pe care orice femeie trebuie sa o consume. PREVINE CANCERUL LA OVARE!

Un nou studiu publicat in &"American Journal of Clinical Nutrition&" a descoperit ca femeile care consuma cei mai multi flavonoizi, un tip de antioxidant care se gaseste in ceai, au mult mai putine sanse sa dezvolte…




11:03, 14.09.2014

Ai un miros neplacut in gura? Mesteca scortisoara sau mananca mere

Merele Gura genereaza mai multa saliva datorita mancarurilor crocante si bogate in fibre. Potrivit CNN, saliva este bogata in oxigen, un dusman natural al bacteriilor cauzatoare de mirosuri care se afla in gura.…




22:30, 25.08.2014

Cele mai sanatoase 6 combinatii de alimente de sezon

Cand avem grija sa urmam un regim alimentar echilibrat, rezultatele nu intarzie sa apara: o silueta de invidiat, un ten luminos, fara imperfectiuni, si o stare de spirit formidabila. Da, putem manca ciocolata,…




12:33, 12.08.2014

Acest desert delicios te fereste de multe boli

Pepenele galben este unul dintre cele mai gustoase fructe, fiind si o bogata sursa de vitamine si energie, un adevarat izvor de sanatate. Dintre componentele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele…




15:12, 28.05.2014

Cum ne protejeaza sanatatea consumul de ceai verde?

Cum ne protejeaza sanatatea consumul de ceai verde? Flavonoizii reprezinta o categorie de fitonutrienti care trebuie sa faca parte din alimentatia noastra zilnica. Acestia se gasesc in mod natural in afine, ceapa…




10:45, 15.04.2014

Beneficii UIMITOARE ale ceaiului verde

Extractele de ceai verde stimulează conexiunile creierului, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Basel, Elveţia. Beneficiile ceaiului verde sunt date de conţinutul mare de flavonoizi,…




10:36, 26.03.2014

Adevarul despre consumul de ALUNE

Iata care sunt motivele pentru care este bine sa incluzi alunele în alimentatia ta zilnica: Contin proteine usoare si fibre Pe langa grasimi, continutul de proteine si de fibre face din alune o gustare consistenta…




17:57, 17.03.2014

Pastila făcută din ciocolată care previne infarctul și accidentele vasculare

Cercetătorii vor înscrie în acest program 18.000 de bărbaţi şi femei din Statele Unite, pentru a testa pastilele care conţin mai mulţi nutrienţi benefici decât cantitatea normală regăsită în ciocolată. Aceştia…




09:21, 04.03.2014

Ce să mănânci după o masă copioasă ca să nu te îngraşi

In fata unui exces caloric, corpul este suprasolicitat, munceste mai mult incercand sa reduca "daunele' generate de radicalii liberi produsi in timpul digestiei alimentelor. Radicalii liberi ataca celulele si pot…




14:00, 27.02.2014

Află de ce trebuie să consumi mai multe MIGDALE

Migdala este sămânţa fructului migdalului, pom înrudit cu piersicul şi caisul, fiind un superaliment care poate fi consumat în deserturi sau ca şi gustare. Migdalele au un conţinut ridicat de vitamina E, B2, biotină,…




19:18, 21.01.2014

Ciocolata, vinul şi fructele de pădure ne protejează de diabetul de tip II

  Oamenii de ştiinţă britanici susţin că un consum mare de flavonoide este asociat cu o scădere a rezistenţei la insulină şi cu o îmbunătăţire a reglării nivelului glucozei din organism. Diabetul de tip II,…




12:06, 26.11.2013

Topul alimentelor din care poți consuma cât vrei, fără să te îngrași

O dietă bine echilibrată este cheia unei siluete perfecte, iar cantitățile de mâncare consumate trebuie să fie atent porționate. Există însă anumite alimente care sunt foarte sănătoase și nu îngrașă…




10:42, 25.11.2013

Bea ceai verde pentru o inimă sănătoasă

Specialiştii ne recomandă să înlocuim cafeaua de dimineaţă cu ceaiul verde. Efectul de revigorare este acelaşi asupra organismului? Şi cafeaua, şi ceaiul conţin cofeină. Diferenţa constă în rapiditatea cu care…




12:21, 22.11.2013

Vrei sa ai o inima sanatoasa? Iata ce trebuie sa bei

O ceaşcă de ceai verde reprezintă nu doar modul ideal de a-ţi începe dimineaţa, ci şi un aliat de nădejde împotriva bolilor de inimă, a diabetului şi a îmbătrânirii premature. Specialiştii…




16:54, 05.11.2013

Ceaiul verde, o binecuvântare pentru organism

Puţini dintre noi cunosc cu adevărat beneficiile ceaiului verde asupra sănătăţii organismului şi asupra frumuseţii tenului. Consumat zilnic ceaiul verde reduce senzaţia de foame, conferă energie şi luminozitate…




10:36, 05.10.2013

Ciocolata, foarte buna pentru vedere

Datorită antioxidanților pe care îi conține, ciocolata neagra are o serie de beneficii asupra organismului. În urma unui studiu recent se arată că acest aliment îmbunătățește mai eficient vederea…




12:57, 15.09.2013

Un foarte bun stimulent natural pentru memorie

Consumul zilnic de cacao imbunatateste memoria, potrivit unui nou studiu. In experiment au participat 63 de voluntari cu varste cuprinse între 40 si 65 de ani. Timp de o luna în fiecare zi au baut cacao.…




10:15, 11.08.2013

Beneficiile consumului de ceapa

- Cromul - cromul este o molecula care ajuta celulele sa reactioneze in mod corespunzator la insulina. Studiile clinice la diabetici au aratat ca acesta poate scadea nivelurile de glucoza, poate creste toleranta…




08:06, 17.07.2013

Aveti tensiunea arteriala crescuta? Iata un mod placut prin care o poti tine sub control!

Mancati ciocolata neagra de doua sau trei ori pe saptamana. Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma ciocolata neagra cu moderatie inregistreaza o scadere a tensiunii arteriale. Ciocolata neagra imbunataseste…




16:36, 19.06.2013

Cele mai bune stimulente naturale pentru memorie

Fructele roşii (coacăze, căpşuni, zmeură, afine, mure) sunt considerate adevărate mine de vitamina C şi de antioxidanţi, care pot asigura o bună irigare a creierului. Fructele de mare conţin proteine şi oligoelemente,…




12:16, 09.04.2013

Ciocolata intareste imunitatea si protejeaza dantura. Afla si alte beneficii

Intareste imunitatea si protejeaza danturaVorbim aici de ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao. Aceasta pudra aromata contine flavonoizi (vitamina P), niste compusi datorita carora vinul rosu, ceaiul verde si…




18:36, 11.10.2012

Numărul de premii Nobel dintr-o ţară - direct proporţional cu CONSUMUL DE CIOCOLATĂ.

Cu cat consumul de ciocolata este mai mare pe cap de locuitor intr-o tara, cu atat sunt mai multe sansele ca natiunea respectiva sa aiba laureati ai premiilor Nobel, este concluzia unui studiu publicat joi de revista…




10:50, 28.01.2012

Ciocolata neagră reduce tensiunea arterială

Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți și în acizi grași sănătoși, care au efect neurostimulator, antidepresiv și cardioprotector. În ultimii ani, cercetările arată este mai eficientă chiar și decât unele…