Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:36, 24.05.2020

Care este leguma care te îngraşă cel mai mult. Evitaţi-o dacă sunteţi la dietă

„Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru…




11:57, 11.02.2018

Ce ar putea conține unele din prăjiturile sau plăcintele pe care le găsim în comerţ

Chiar dacă suntem copii sau adulţi, tuturor ne plac dulciurile. Prăjiturile pe care le găsim în comerţ însă nu sunt nici pe departe naturale. Pe lângă zahărul în exces, prăjiturile din comerţ…




10:56, 04.02.2018

Care sunt alimentele uşor de mâncat dimineaţa și oferă energie o zi întreagă

Cerealele integrale, ouăle, legumele verzi, dar şi anumite fructe sunt o sursă de energie şi sunt recomandate de medici a fi consumate la micul dejun. Cerealele integrale sunt o foarte bună sursă de energie. &"Cerealele…




09:01, 25.09.2017

De ce facem burtă şi ce trebuie să facem pentru a scăpa de ea

Grăsimea abdominală nu este doar inestetică, ci şi periculoasă pentru sănătate. Vârsta, obiceiurile alimentare proaste, sedentarismul, dar şi consumul de alcool duc în timp la burtă.  Băuturile…




04:27, 09.07.2017

Alimente şi băuturi care deshidratează. Ce să nu mâncaţi sau să nu beţi când afară este caniculă

În zilele caniculare organismul trebuie să fie foarte bine hidratat. Dacă nu se consumă suficientă apă poate apărea senzaţia de amenţeală, durerile cap şi musculare sau chiar leşinul. Deşi pare ciudat, sunt multe…




04:44, 24.06.2017

Greşelile pe care le facem atunci când ne înfometăm ca să slăbim. De ce punem la loc mai multe kilograme decât am pierdut

Atunci când încercăm să slăbim rapid aven tendinţa să ne înfometăm. Rezultatele vor apărea, dar vor fi de scurtă durată. „Dietele şoc gen doar 1000 de calorii pe zi, doar două mese pe zi, precum şi cele doar pe…




04:25, 12.06.2017

Cât de mult îngraşă îngheţata. Produsul a ajuns să fie în categoria mâncărurilor de tip fast-food

Îngheţata a ajuns să fie considerată un produs fast-food din cauza numărului mare de calorii. „Înghetaţa are mult zahăr în compoziţie şi îngraşă dacă este consumată zilnic pe timp de vară. În funcţie de ingrediente…




04:27, 03.04.2017

Cinci alimente comune în dietele online care îngraşă. Ce produse la care nu ne-am fi gândit au foarte multe calorii

O viaţă sănătoasă trebuie să excludă automat anumite alimente. „Mezelurile, în general, sunt nocive pentru sănătate deoarece îngraşă mult, au foarte multă sare şi sunt pline de chimicale. Tot ce înseamnă prăjală…




04:18, 02.03.2017

Mituri desfiinţate despre ciocolată. Cât de mult îngraşă, de fapt, şi cât putem mânca fără să ne afecteze substanţial silueta

Ciocolata poate fi considerată ca fiind unul dintre cele mai sănătoase dulciuri. „O ciocolată de calitate are în compoziţie multă cacao, zahăr şi lapte. Cele mai puţine calorii le are ciocolata amăruie, deoarece…




04:17, 27.02.2017

Cum mâncăm sănătos de post. Sfatul nutriţioniştilor: „Organismul are nevoie şi de proteine de origine animală“

Persoanele care vor să ţină de post trebuie să aibă grijă şi la sănătate. „Nu este rău să ţinem post, dar trebuie să ne adaptăm dieta în funcţie de starea de sănătate. Persoanele cu boli cronice trebuie să aibă…




04:39, 28.01.2017

Cum convingi copilul să mănânce legume. Reţete delicioase şi trucuri de la nutriţionişti

Dacă vom pune în farfuria celui mic legume fierte pur şi simplu nu va fi tentat să le mănânce. Copiii au o imaginaţie bogată şi pot refuza anumite alimente din cauza culorii sau a texturii. „Pentru copii totul…




04:23, 23.01.2017

Mâncărurile gătite care ne îngraşă. Ce greşeli facem în bucătărie

Ciorba este una dintre mâncărurile de bază ale românilor. Teoretic nu îngraşă, dar trebuie să avem grijă cum o gătim. „Ciorba cu legume fără carne sau cu puţină carne slabă, toate fierte şi drese apoi cu puţin…




04:28, 05.11.2016

Pro şi contra brânzeturilor. Cât de mult îngraşă, care au cea mai multă sare şi cât trebuie să consumăm

Mulţi oameni renunţă la carne sau pâine pe motiv de sănătate, dar mănâncă brânzeturi fără să ştie că acestea au mai multă grăsime şi îngraşă mai mult. „Brânzeturile naturale făcute la ţară şi care sunt totuşi mai…




08:53, 25.09.2016

De ce un pahar de bere pe zi poate face minuni pentru sănătate. „Ajută rinichii la eliminare toxinelor“

Toată lumea spune că berea îngraşă, iar de multe ori burta a fos pusă pe seama ei. Specialiştii spun că situaţia nu stă chiar aşa. „O bere nu are mai multe calorii decât un suc de fructe, un pahar de vin sau două-trei…




04:13, 25.09.2016

De ce un pahar de bere băut zilnic poate face minuni pentru sănătate. „Ajută şi rinichii la eliminare toxinelor“

Toată lumea spune că berea îngraşă, iar de multe ori burta a fos pusă pe seama ei. Specialiştii spun că situaţia nu stă chiar aşa. „O bere nu are mai multe calorii decât un suc de fructe, un pahar de vin sau două-trei…




04:13, 17.09.2016

Cum pot scăpa bărbaţii de burtă. Reţeta garantată de nutriţionişti: „Cu cât e mai voluminoasă, cu atât e mai periculoasă“

Mulţi bărbaţi se plâng că au burtă şi că nu ştiu cum să scape de excesul de grăsime din abdomen. Cauzele apariţiei sunt multiple, dar se învârt în jurul  alimentaţiei şi a vârstei. „Bărbaţii sunt mai predipuşi…




04:13, 21.07.2016

Cum să slăbim armonios, fără înfometare şi fără teama că vom pune înapoi kilogramele pierdute

Înfometarea este cel mai greşit mod prin care încercăm să slăbim. „Dietele foarte severe, care presupun înfometare, dau rezultate pe termen scurt. Pierdem rapid câteva kilograme, dar organismul este privat de nutrienţii…




09:13, 07.04.2016

Cele mai periculoase E-uri din produsele de post. Provoacă amețeală, ne poate cădea părul și ni se exfoliază unghiile

În timpul postului, oamenii caută tot mai multe produse gata preparate pe rafturile magazinelor, însă nutriționiștii avertizează că multe dintre, pe lângă faptul că nu aduc niciun aport nutrițional, sunt și foarte…




04:17, 25.03.2016

Cinci efecte ascunse şi dezastruoase ale sucurilor cu acid asupra organismului - de ce dau dependenţă

În primul rând sucurile cu acid şi nu numai conţin foarte mult zahăr. O sticlă de 2 litri de suc are în compoziţie cam 10 linguriţe de zahăr. „Sucurile sunt o adevărată bombă calorică şi nu aduc niciun aport nutritiv…




02:28, 15.03.2016

Substanţa perfidă care se găseşte în toate alimentele procesate, ne păcăleşte creierul şi ne face să mâncăm nesănătos

Deşi pare ciudat, monoglutamatul de sodiu face ca produsele în care este introdus să ni se pară mai bune, deşi la bază substanţa nu are niciun gust. Practic, creierul nostru este păcălit. „Monoglutamatul de sodiu…




02:19, 29.02.2016

Câtă apă trebuie să bei zilnic în funcţie de greutate. „Un om care cântăreşte 50 de kilograme trebuie să bea 1,65 de litri“

Pe lângă faptul că este vitală pentru organism, apa ne dă energie, ne ajută să ne concentrăm şi să fim sănătoşi. Cantitatea de apă de care are nevoie organismul depinde de greutate. „Cu toţii au auzit sau am văzut…




02:24, 16.02.2016

De ce nu trebuie să prăjim de mai multe ori mâncarea în acelaşi ulei şi care este uleiul care rezistă cel mai bine la temperaturi înalte

Majoritatea dintre noi folosim la prăjit ulei de floarea soarelui. Puţini ştim însă că acesta nu rezistă la temperaturi foarte mari. Dacă prăjim de mai multe ori în acelaşi ulei, atunci alimentele devin nocive.…




02:12, 05.02.2016

Mâncăruri care îngraşă fără să ne dăm seama. Unele dintre ele sunt folosite fără succes în diete, în cantităţi mari

Ciorba este unul dintre alimentele de bază ale românilor. O ciorbă simplă de legume este inofensivă şi chiar hrănitoare, dar totul depinde de cum este gătită. „Dacă fierbem toate legumele la ciorbă, nu adăugăm…




02:32, 02.02.2016

Condimentul-minune care ajută digestia, ne scapă de sforăit şi de kilogramele în plus

Mărarul conţine mult potasiu, sodiu şi sulf şi este un tratament natural foarte bun pentru bolile digestive. Îl folosim cu toţii la ciorbă, la friptură, dar şi la murături. „Mărarul este un bun aliat al sistemul…




02:29, 30.01.2016

Vitamina-minune care creşte potenţa, previne cancerul de prostată, întăreşte imunitatea şi ne face pielea superbă

Zincul este un oligoelement vital pentru sănătate. Se găseşte în celulele albe şi roşii, în muşchi, în oase, dar şi în organe. O concentraţie potrivită de zinc este vitală pentru un sistem imunitar eficient. „Nivelul…




02:33, 26.01.2016

Ce, cât şi cum să mâncăm ca să nu ne îngrăşăm: regulile simple care ar trebui respectate şi greşelile periculoase pe le facem zi de zi

Medicii spun că este foarte important să respectăm cele trei mese pe zi. „Ideal este să nu sărim nicio masă principală. Micul dejun este foarte important. Dimineaţa putem să mâncăm orice, deoarece metabolismul…




12:55, 08.01.2016

Topul celor mai NOCIVE alimente de pe piaţă. Ce BOMBE CALORICE consumăm zi de zi

Mezelurile după care tânjeam cu toţii în comunism şi pe care acum le găsim la tot pasul sunt printre cele mai nocive produse alimentare, scrie adevarul.ro. Medicii spun că ar trebui să renunţăm de tot la ele, dar…




02:09, 08.01.2016

Topul celor mai nocive alimente de pe piaţă. Care sunt bombele calorice pe care le consumăm în mod frecvent

Mezelurile după care tânjeam cu toţii în comunism şi pe care acum le găsim la tot pasul sunt printre cele mai nocive produse alimentare. Medicii spun că ar trebui să renunţăm de tot la ele, dar dacă nu este posibil…




06:25, 07.01.2016

Beneficiile sucul de citrice: cum ne ajută sistemul imunitar, ce face pentru piele, pentru digestie şi pentru colesterol

Toate citricele, de la portocale, mandarine, lamâi, pomelo sau grapefruit, sunt bogate în vitamina C şi sunt ideale în sezonul rece. „Sucul de citrice întăreşte sistemul imunitar şi ne ajută să ne fortificăm organismul…