Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:15, 27.01.2024

INTERVIU. Cum se schimbă bucătăria românească. Drumul de la mâncărurile tradiționale, trecând prin „pizza cu jumări și murături”, până la farfuriile spectaculoase…

Adriana Sohodoleanu este doctor în sociologie, gastronom, autoarea unui excelent studiu: „Ce e nou în Noua Bucătărie Românească”, apărut la editura Editura GastroArt 2023. Într-un dialog cu scriitorul Vasile Ernu,…




12:35, 05.07.2023

„Zămuri, supe, zupe și năcreli”, una dintre cele mai bune cărți din ultimele decenii

Cartea scrisă de arheologul culinar Mirca Groza și intitulată sugestiv „Zămuri, supe, zupe și năcreli” este considerată una dintre cele mai bune cărți de bucate din România ultimelor decenii, potrivit nenumăratelor…




10:05, 04.12.2021

GastroArt: Ce se manca in Romania in 1865, trei retete dintr-o carte reeditata in premiera

Intrerupem seria de articole uzuale cu un scurt moment publicitaro istoric. Editura GastroArt va prezinta reeditarea in premiera a unei carti de retete din 1865, mai precis: "Bucataria romana. Carte coprinzatoare…




22:00, 19.08.2021

Curatorul de zacusca“, de Cosmin Dragomir: Despre tot si toate. Gastronomia romaneasca si conexiunile sale

"Curatorul de zacuscaldquo;, de Cosmin Dragomir este o carte culinara plina de istorie. Aparuta la Editura GastroArt 2021 este cea mai asteptata carte de istorie a gastronomiei. Conceputul copertii este realizat…




21:45, 10.08.2021

Curatorul de zacusca“ de Cosmin Dragomir : Ce mancam astazi? Salata!

"Curatorul de zacuscaldquo; de Cosmin Dragomir este o carte culinara plina de istorie. Aparuta la Editura GastroArt 2021 este cea mai asteptata carte de istorie a gastronomiei. Conceputul copertii este realizat…




22:00, 09.08.2021

Curatorul de zacusca“, de Cosmin Dragomir: Ciorba noastra cea de toate zilele / Da-ne-o noua astazi... Și ciorba s-a fiert!

"Curatorul de zacuscaldquo; de Cosmin Dragomir este o carte culinara plina de istorie. Aparuta la Editura GastroArt 2021 este cea mai asteptata carte de istorie a gastronomiei. Conceputul copertii este realizat…




00:05, 30.07.2020

Doi ziariști, o carte de bucate și un premiu internațional

Băcăuanca Simona Lazăr – scriitor, jurnalist, editor, antropolog culinar și istoric al literaturii gastronomice din România – se numără printre laureații 25th Gourmand World Cookbok Awards 2020. Volumul „Rețete…




17:40, 14.02.2020

Lansare de carte: Connaiseur fara ifose de Cezar Ioan, miercuri, la Carturesti Verona

Editura GastroArt si vinul.ro au placerea sa va invite la lansarea cartii Connaisseur fara ifose Tot ce ai vrea sa stii despre vin. Si ceva in plus de Cezar Ioan. Evenimentul va avea loc la Carturesti Verona, miercuri…




12:26, 08.01.2020

Autorii Cezar Ioan si Dan Iancu ne invita in noile lor volume sa descoperim lumea vinului si a bucatelor vechi (galerie foto)

Editura GastroArt anunta tiparirea altor doua volume dedicate gastronomiei: Cezar Ioan ldquo;Connaisseur fara ifose, Tot ce ai vrea sa stii despre vin. Si ceva in plus" si Dan Iancu ndash; ldquo;Ospataria lursquo;…