Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:06, 18.07.2020

Cel mai bun ștrudel cu mere: secretul care îl face unic

Ștrudelul cu mere reprezintă un desert pe care foarte puțini l-ar refuza. Ștrudelele din comerț abundă, de obicei, în cocă, iar merele folosite sunt, de multe ori, pline de coji, sâmburi, chiar codițele de la măr,…




18:13, 17.06.2020

Dulceață de căpșuni – rețeta tradițională

Una dintre cele mai aromate și mai apreciate dulcețuri este dulceața de căpșuni. Pentru că, încă, sezonul căpșunilor este în plină desfășurare, “Culinaria” Magazin Sălăjean vă prezintă o rețetă simplă, sigură,…




18:06, 09.04.2020

Culinaria: Supă-cremă de ciuperci (4 porţii)

Ingrediente: ciuperci 600 g, ceapă 100 g, morcovi 120 g, ţelină 80 g, păstârnac 80 g făină 20 g, unt 40 g, ou l bucată, lapte 200 ml, sare 3-4 g, apă 1 litru. Se curăţă zarzavatul, se spală şi se aşează cu apa…




15:52, 16.02.2020

FOTO Un bucătar din Brașov, bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart!

Victorie și în plan gastronomic pentru brașoveni, nu doar în sport. Chef excutiv Vsile Spînu, de la Centrul de evenimente Lux Divina, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart,…




13:15, 01.02.2020

Cremeș – simplu și natural. O rețetă rapidă și un rezultat delicios

Dincolo de istoria cunoscută sau mai puțin cunoscută a celei mai gustoase prăjituri cu cremă de vanilie, cremeșul rămâne și în zilele noastre, mai ales în zona Ardealului, un desert extrem de apreciat. Nu este…




20:04, 24.12.2019

Patru restaurante din România au IMPRESIONAT cei mai aspri critici CULINARI și au fost incluse în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente

Patru restaurante din Craiova se află în topul celor mai bune localuri de pe cinci continente, iar în 2019 au fost incluse în ghidul culinar Gault&Millau, un ghid gastronomic internaţional rezent în peste 25…




15:12, 28.11.2019

Mănâncă la fel ca și copiii ei. Lavinia Petrea a explicat cum își menține silueta după trei nașteri

În timp ce unele mămici fac eforturi ca să scape de kilogramele dobândite în timpul sarcinii, știrista Lavinia Petrea se mândrește cu un metabolism și cu o genă care-i permit să arate impecabil și după cea de-a…




14:24, 11.11.2019

Conexiuni culturale prin gastronomie (P)

Părinţi, bunici, profesori au gătit alături de elevi la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, în ziua a doua a Festivalului Interjudeţean de artă culinară pentru elevi, „Culinaria”, ediţia a III-a.




08:24, 28.10.2019

Lecție deschisă pentru elevii-bucătari la centrul de evenimente Lux Divina

Ziua Mondială a Bucătarului a fost sărbătorită într-un mod inedit la Complexul Lux Divina din Brașov. Elevi și profesori de la Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe în cadrul unui proiect…




09:56, 12.10.2019

Papanași cu brânză de vaci, fierți și “auriți” în pesmet

Când vine vorba despre papanași, cei mai mulți dintre noi ne gândim la delicioasele gogoși cu gaură în mijloc, făcute din aluat cu făină, brânză și ou, dospite și prăjite în ulei. Trebuie să încercați, însă, o…




09:47, 28.09.2019

Alivenci, un desert care te va surprinde prin simplitatea și savoarea lui

“Culinaria” Magazin Sălăjean vă propune în această sâmbătă de toamnă rețeta unui desert mai puțin cunoscut în părțile noastre, dar cu rezonanțe ce ating trecutul îndepărtat al românilor, în special al celor din…




09:15, 11.08.2019

Nostalgii culinare: prăjitura “Spumoasa” – ușor și rapid de preparat

“Culinaria” vă prezintă astăzi rețeta unei prăjituri care a făcut istorie timp de decenii, în cofetăriile sălăjene. Mulți își amintesc cu drag, dar mai ales poftă, de Spumoasa, prăjitura ușoară și delicioasă cu…




11:56, 03.08.2019

Deliciu pentru zilele de vară: înghețata de vanilie preparată acasă

Ultima lună a verii, cu zile călduroase și seri “tropicale”, ne deschide apetitul pentru deserturile răcoroase, aromate dar care să nu ne pună la grea încercare metabolismul ori silueta. Consumată cu moderație,…




08:04, 24.06.2019

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea – Şcoala care face om din tine! Ofertă educaţională 2019/2020 pentru absolvenţii de clasa a-VIII-a

PENTRU CĂ : Este ,,ŞCOALĂ AMBASADOR A PARLAMENTULUI EUROPEAN’’ Este membru al ASOCIAŢIEI LICEELOR HOTELIERE şi DE TURISM DIN ROMÂNIA Derulează proiecte ERASMUS+ prin care elevii fac stagii în Europa. Derulează…




01:45, 24.04.2019

Rezultate remarcabile ale covăsnenilor, la „Culinariada”- „Cupa României în gastronomie” Aur, argint și bronz pentru elevii Liceului „Constantin Brâncuși”…

Doi elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe au obținut medalia de aur – la categoria „echipe” și argint și bronz, la categoria „individual”, la competiția Cupa României în Gastronomie…




00:09, 22.04.2019

FOTO | Doi liceeni buzoieni, distinși cu medalii de aur și argint la Cupa României în Gastronomie, „Culinariada”

Au 17 ani, sunt pasionați de bucătărie încă din școala generală, iar zilele trecute au fost premiați cu medalii de aur și argint la „Culinariada”, Cupa României în Gastronomie – Bucătarul Junior al Anului. Este…




10:35, 16.04.2019

CULINARIADA, la Sibiu

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, în parteneriat cu Asociația Culturală Euro-Est Alternativ organizează în perioada 17-18 aprilie 2019 CULINARIADA, Cupa României în Gastronomie – Bucătarul Junior…




09:14, 23.03.2019

“Duo Chocolat” – festin dulce în alb și negru

“Culinaria” Magazin Sălăjean vă prezintă, astăzi, o rețetă ce necesită ceva mai multă răbdare și un timp  mai lung de preparare, dar care, prin rezultatul pe care îl oferă la final, va merita tot efortul depus.…




09:14, 19.01.2019

Din cofetăriile anilor ‘80, direct pe masa de acasă: delicatele AMANDINE

Amandine! Cuvântul care ne trezește amintiri din copilărie, dulci și scăldate în sirop, poate cea mai populară, dar și mai gustoasă prăjitură din cofetăriile românești ale timpurilor de altădată. O prăjitură care…




09:15, 12.01.2019

Lapte de pasăre – ușor, delicios, irezistibil!

“Culinaria” – Magazin Sălăjean vă propune în acest sfârșit de săptămână un desert pe nedrept uitat de multe gospodine, un preparat cu care sigur veți face furori printre cei dragi. Mulți dintre noi ne amintim cu…




18:18, 12.11.2018

Intersecţii culinare la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca (P)

Elevi, părinţi, profesori şi invitaţi au participat la o sărbătoare a mâncării, ȋn 9 noiembrie 2018, a doua zi a Festivalului de artă culinară pentru elevi „Culinaria” care s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic “Raluca…




12:26, 12.11.2018

Elevii din Gherla premiaţi la Festivalul „Culinaria” de la Cluj-Napoca. Rețeta lor pentru supa armenească de ceapă

Elevi din Gherla au fost prezenți între 8-9 noiembrie la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, care a găzduit ediţia a II-a a Festivalului de artă culinară pentru elevi. Scopul festivalului a fost stabilirea…




11:59, 12.11.2018

Elevii din Gherla premiaţi la Festivalul „Culinaria” de la Cluj-Napoca

Elevi din Gherla au fost prezenți între 8-9 noiembrie la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, care a găzduit ediţia a II-a a Festivalului de artă culinară pentru elevi. Scopul festivalului a fost stabilirea…




13:53, 20.07.2018

Găluște cu prune – desertul irezistibil al copilăriei

“Culinaria” vă propune în acest sfârșit de săptămână, un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și iubit de consumatorii de toate vârstele. Sezonul prunelor dulci și parfumate a început, astfel…




00:55, 16.05.2018

Culinaria: PENNE CU TON

Timp de preparare: cca. 1/2 oră. Se consumă cu salată de roșii. Ingrediente: – 250 g. paste făinoase “Penne” – 125 g. pește ton în ulei de măsline – 20 g. unt – 1 leg. anason – 1 coajă de lămâie rasă – 125 g. smântână…




09:26, 15.05.2018

Bloggerii culinari au dezvăluit tehnici învăţate în ani de zile

Când iubirea pentru mâncare se îmbină cu talentul nici măcar nu mai contează că nu-ți iese din prima cum trebuie orezul sau crusta de la pui, totul se învață. Următoarea selecție de secrete culinare te va ajuta…




21:32, 06.05.2018

Bloggeri culinari celebri au dezvăluit tehnicile de gătit pe care le-au învăţat de-a lungul anilor

Cum se pot fierb pastele fără să se lipsească între ele, care este secretul unui blat de cheesecake crocant sau cu ce se curăţă grătarul, sunt doar câteva din secretele publicate de bloggeri celebri din toată lumea.




09:52, 23.11.2017

Culinariada – un program-pilot al Euro-Toques România destinat bucătarilor-liceeni, ajunge și la Râșnov

Euro-Toques România a lansat un proiect-pilot extrem de util și necesar, pentru pregătirea viitorilor bucătari, în contextul în care, pe piața muncii din România, există un deficit acut de forță de muncă în acest…




08:07, 17.11.2017

„Culinariada” a debutat la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe

„Culinariada” – un complex program ce promovează arta culinară și hrănirea sănătoasă în rândul elevilor din țară, demarat de asociația culinară profesională „Euro-Toques România”, a debutat la Liceul Tehnologic…




00:53, 15.11.2017

Culinaria: Pulpă de porc la cuptor, cu șorici crocant și cremă de oțet balsamic

Incrediente: – 1 pulpă de purcel de 2.5-3 kg sau 1 bucată de spată sau pulpă de porc, nu foarte grasă, cu tot cu șorici – saramură: 100 de grame de sare grunjoasă, 1 lingură de piper boabe, 1 căpățână mare de usturoi,…