Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:25, 14.04.2024

A monta o salată

A monta o salată

Aurzi dumneata! Doamne ferește și apără, să duci salata la montă, pardon! Culinarismul searbăd, nesărat, îi zice Brecht. Și ce-mi făcea bucătărașul nostru? „Ribeye”, antricot de vită la grătar, medium, că nu știm…




23:50, 31.03.2024

Oferta de Paște a maeștrilor culinari din zona Carpaților de Curbură. Secretul pastramei de berbecuț întreg

Se apropie Paștele și deja gândul ne fuge la mesele bogate, în familie, de pe care nu vor lipsi bunătățile din carne de miel sau berbecuț. Producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi, cele mai multe…




09:55, 21.12.2023

Povești despre tradiția Ignatului bănățean, chiar în inima Timișoarei. Vor fi și degustări de preparate tradiționale

Incursiune gastronomică de excepție joi, în Piața Victoriei din Timișoara, cu povești din șpaisul bănățean, în pregătire pentru iarnă. Un nou episod din seria evenimentelor marca „Culinaria Banatica” aduce în fața…




12:55, 20.12.2023

„Ignat ca-n Banat” în Piața Victoriei, la scena de la Operă

În data de 21 Decembrie 2023 , de la ora 16:30, Culinaria Banatica pregătește povești și gusturi de iarnă cu și despre carnea din șpais în Piața Victoriei, la scena de la Operă! Discuțiile vor aborda teme contemporane…




08:56, 15.12.2023

DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 DECEMBRIE 2023

Un omagiu adus de Da Pino și Vodafone tradițiilor gastronomice și muzicale ale Transilvaniei.Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică locale și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a…




16:40, 01.12.2023

Masă pentru pace. 2.000 de porții de iahnie de fasole, pe gratis de Ziua Națională în Timișoara. „Nu e mâncarea săracilor”

La finalul parade militare din fața Catedralei, printr-un gest simbolic dedicate Zilei Naționale a României, Piața Victoriei a devenit gazda evenimentului „Un prânz pentru pace”, realizat în cadrul proiectului…




14:50, 01.12.2023

VIDEO. Timișorenii au primit o masă gratuită, în numele păcii, de Ziua Națională a României

Vineri, 1 Decembrie, imediat după parada militară care a avut loc în zona centrală a Timișoarei, reprezentanții autorităților locale s-au strâns pe scena din fața Operei Naționale pentru a promova pacea. Evenimentul…




00:05, 13.10.2023

FOTO: Culinariada – concurs județean derulat de Colegiul ,,Valeriu D. Cotea” Focșani

Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” din Focșani a găzduit ediția a treia a concursului județean ,,Culinariada”, concurs derulat în cadrul proiectului educațional ,,Schimb de experiență pentru o mai bună pregătire…




21:05, 20.09.2023

Festivalul Răchiei și al Zacuștii la Timișoara! Ești pregătit?

Ține-mi, toamnă, caii blânzi și birtașii toți flămânzi, și din vinuri fă-mi un râu, cel puțin până la brâu! Cam așa ar suna invitația la prima ediție a Festivalului Răchiei și al Zacuștii, în 23 septembrie, la…




19:56, 20.09.2023

Festivalul Festivalului Răchiei și al Zacuștii la Timișoara! Ești pregătit?

Ține-mi, toamnă, caii blânzi și birtașii toți flămânzi, și din vinuri fă-mi un râu, cel puțin până la brâu! Cam așa ar suna invitația la prima ediție a Festivalului Răchiei și al Zacuștii, în 23 septembrie, la…




18:35, 11.09.2023

„Culinaria Banatica”, un eveniment savuros, la Timișoara

Un nou eveniment care dezvăluie publicului deosebit de atractiva lume a gastronomiei bănățene, promovat de Culinaria Banatica, va avea loc marți, 12 septembrie, la Suppa Bar, între orele 13:00 – 15:00, unde Tudor…




15:30, 11.09.2023

„Culinaria Banatica”, un eveniment cu savuros, la Timișoara

Un nou eveniment care dezvăluie publicului deosebit de atractiva lume a gastronomiei bănățene, promovat de Culinaria Banatica, va avea loc marți, 12 septembrie, la Suppa Bar, între orele 13:00 – 15:00, unde Tudor…




08:25, 16.07.2023

Povestea sarmalelor, cu degustare, prezentată de „Culinaria Banatica”

„Culinaria Banatica”, proiectul care și-a propus să promoveze gastronomia bănățeană tradițională, de sorginte central-europeană, cu influențele multiculturale care au marcat-o, dar și noua bucătărie românească…




11:05, 15.07.2023

Sarme, sarmale și eurosarmale: drumul spre Banatul autentic trece prin stomac

Luni, 17 Iulie, Berăria 700 se pregătește să găzduiască un eveniment culinar deosebit – Culinaria Banatica. Cu tema „Incursiune în povestea sarmalelor, de la legendă la realitatea contemporană”, acest eveniment…




10:15, 19.06.2023

Sarmalele, cele mai cerute preparate de către turiștii străini care ajung la Timișoara

Țușpais de dovlecel, cârnaț de casă afumat, pastă de jumări, salată de icre, pită de casă, păsulă sleită, clătite bănățene, tăieței cu mac. Acestea și alte preparate din bucătăria autentică bănățeană vor fi promovate…




19:35, 22.05.2023

Culinaria Banatica – demers de promovare a gastronomiei din Banat

Joi, 18 mai, a avut loc conferința de presă a lansării proiectului „Culinaria Banatica”, o inițiativă inovatoare dedicată promovării gastronomiei și a patrimoniului cultural în ținutul  Banatului. Evenimentul a…




10:10, 22.05.2023

Tradiția bucătăriei bănățene va fi dezbătută și readusă în fața publicului în cadrul Culinaria Banatica

Tradiția culinară bănățeană va beneficia de un proiect de sprijin pentru ca produsele care ajung pe mesele gospodăriilor din zonă să ajungă să fie mai bine cunoscute. Culinaria Banatica va cuprinde o serie de evenimente…




08:01, 15.04.2023

5 bloggeri culinari ne dau rețetele lor de pască și alte bunătățuri pentru Paște

Dacă anul acesta deja ai decis cum să vopsești ouăle pentru Paște, știi deja și ce decorațiuni DIY vrei să faci pentru masă, dar probabil încă te întrebi ce feluri de mâncare să pregătești, te poți inspira din…




12:31, 14.04.2023

CULINARIA: PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LĂMÂIE (10 porţii)

Aluatul: zahăr 200 g, făină 200 g, ouă 6 bucăţi, praf de copt l plic, coajă de lămâie rasă. Crema: lapte 250 ml, gris l lingură, margarina 200 g, zahăr pudră 100 g, l lămâie. Se bat albuşurile spumă, se adaugă…




12:20, 13.04.2023

Culinaria: ruladă cu șuncă

Ingrediente: 6 ouă, 250 g șuncă, 200 ml smântână,100 g făină, 200 g unt, 50 g cașcaval ras, 1/2 linguriță sare. Mod de preparare: Se unge cu margarină solidă și se tapetează cu făină o tavă mare de cca 28/45 cm.…




19:06, 12.04.2023

Culinaria: chifteluţe de carne cu mărar şi sos de roşii dietetic

Ingrediente: Carne de vacă 100 g, pâine albă 25 g, un ou, făină 10 g, ulei 15 ml, sare 1-2 g, mărar 5 g, roşii 100 g, ulei 10 ml, făină 5 g, verdeaţă 5 g. Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi, se spală, se…




14:35, 12.04.2023

Culinaria: drob de miel

Ingrediente 600 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi, splină, plămâni) 4 ouă 1 ceapă veche 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 felie pâine înmuiată în lapte…




13:20, 12.04.2023

Culinaria: escalop de viţel

Ingrediente: 6 șnițele, 3-4 linguri untdelemn, o linguriță cu vârf de muștar, 100 ml smântână, 1/2 linguriță făină, un vârf de cuțit de piper, un vârf de linguriță de sare. Mod de preparare: Carnea curățată de…




19:05, 04.04.2023

FOTO: Concursul interjudețean CULINARIADA: 11 licee și colegii, din toată Moldova, au intrat în competiție

FOTO: Concursul interjudețean CULINARIADA: 11 licee și colegii, din toată Moldova, au intrat în competiție În perioada 3-4 aprilie 2023, la Liceul Tehnologic “Alexandru Vlahuță” Șendriceni, a avut loc Workshop-ul…




18:11, 27.07.2021

Zeci de bucătari și critici culinari, la Cea1 Borsec Festival

12 echipe de bucătari vor concura pentru a prepara cele mai bune mâncăruri la festivalul ce debutează vineri la Borsec, însă acestea vor fi atent monitorizate și de colegul nostru, Andrei Romanică. Realizatorul…




18:36, 17.07.2021

Deliciu de vară: Prăjitura Înghețată

La rubrica devenită tradiție în Magazin Sălăjean -Culinaria- vă prezentăm astăzi o rețetă de prăjitură ce face furori în lunile de vară. “Prăjitura Înghețată” este un desert foarte gustos, cremos și răcoritor.




10:00, 16.01.2021

Delicioasele felii dulci “Kinder Pingui” pot fi preparate și acasă

“Culinaria” Magazin Sălăjean vă prezintă rețeta prăjiturii (de casă) “Kinder Pingui”. Delicioasele felii dulci îi vor bucura îndeosebi pe cei mici, prin cantitatea îndestulătoare de crema cu lapte, foarte pufoasă,…




19:45, 17.12.2020

6 bloggeri culinari ne-au dat 6 reţete gustoase şi excentrice pentru masa de Crăciun

În 2020, din cauza pandemiei de COVID-19 petrecem sărbătorile într-un cadru mai restrâns, şi poate asta este o şansă să încercăm lucruri noi, de la decoraţiuni până la reţete de Crăciun. Am făcut o listă cu reţete…




09:05, 24.10.2020

Culinaria: Tort “Bisque”

Dacă sunteți în criză de timp, nu aveți la îndemână foarte multe ingrediente sau pur și simplu nu aveți mare chef de muncă în bucătărie, mai ales că începe weekend-ul, vă propunem o rețetă simplă și foarte rapidă…




09:00, 27.09.2020

Gomboți cu prune – delicatese cu arome tomnatice

"Culinaria" vă propune în acest sfârșit de săptămână, un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și iubit de consumatorii de toate vârstele. Chiar dacă ne găsim în final de sezon, prunele pot fi,…