Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:24, 04.10.2017

Comunicat de presă - Intersecţii culinare la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca (P)

Elevi, părinţi, profesori şi invitaţi au participat la o sărbătoare a mâncării, ȋn 29 septembrie 2017, a doua zi a Festivalului de artă culinară pentru elevi „Culinaria” care s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic “Raluca…




11:55, 27.09.2017

Festival de artă culinară pentru elevi la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca (P)

Colegiul Tehnic ,,Raluca Ripan” Cluj-Napoca anunţă desfăşurarea, la finalul acestei săptămâni, a Festivalului de artă culinară pentru elevi „Culinaria”. Acesta presupune activităţi ȋn zilele de 28 şi 29 septembrie…




04:34, 22.05.2017

Cum verifici dacă peştele cumpărat este proaspăt. Sfaturile unuia dintre cei mai cunoscuţi blogeri culinari din România

Arădeanul Cristian Borod are unul dintre cele mai cunoscute bloguri culinare din România. Născut dintr-o joacă, bucătarmaniac.ro prezintă reţete, dar şi sfaturi practice pentru bucătărie. „Cum ştim dacă peştele…




17:42, 06.01.2017

Maeștrii culinari din Mexic au copt o PRĂJITURĂ GIGANTĂ, de peste nouă tone

Maeștrii culinari din Mexic au pregătit o prăjitură de peste nouă tone și o lungime de aproape cinci metri. Mii de oameni s-au adunat într-o piață din oraş, unde prăjitura gigantă a fost savurată.




11:58, 07.11.2016

Chef ADRIAN SZUCS* vă prezintă CULINARIA: Cum facem paste proaspete?

• Varianta 1: 400 gr. de făina, 4 ouă, ulei. Preparare – se frământă și se întinde cu ajutorul unui făcăleț, apoi se taie cu un cuțit ascuțit și se lasă să se odihnească. Se lasă la uscat sau se folosesc imediat.…




15:53, 17.10.2016

Chef ADRIAN SZUCS vă prezintă CULINARIA: Muşchi de vită pe piatră

Mă numesc SZUCS ADRIAN, sunt bucătarul chef la restaurantul PARIS şi de astăzi am să vă prezint preparatele din meniul nostrum, şi nu numai. Astăzi vă voi prezenta preparatul muşchi de vită pe piatră. Avem nevoie…




15:29, 17.10.2016

Chef ADRIAN SZUCS vă prezintă CULINARIA

Mă numesc SZUCS ADRIAN, sunt bucătarul chef la restaurantul PARIS şi de astăzi am să vă prezint preparatele din meniul nostrum, şi nu numai. Astăzi vă voi prezenta preparatul muşchi de vită pe piatră. Avem nevoie…




20:22, 10.02.2016

"Sper să nu mă bată!" Cum a reușit un chef din Los Angeles să păcălească 40 de critici culinari

Un talentat chef din Los Angeles a reuşit să păcălească 40 de critici culinari, după ce le-a servit la masă ultimul lucru la care s-ar fi aşteptat: toate ingredientele folosite au fost ale restaurantului McDonald's,…




09:27, 20.01.2016

Frații Roca, celebrii experți culinari spanioli, numiți Ambasadori ONU ai Bunăvoinței

Frații Roca, celebrii experți spanioli în gastronomie, au devenit Ambasadori ai Bunăvoinței - mesageri ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) - în cadrul unei ceremonii în care și-au exprimat…




11:09, 25.09.2015

Maieştrii culinari din New York i-au pregătit Papei Francisc o surpriză delicioasă

Vizita lui Papa Francisc în Statele Unite îi inspiră pe bucătari. Maieştrii culinari din New York au pregătit o pizza delicioasă cu chipul suveranului pontif. Ei vor să i-o dăruiască astăzi, după ce capul Bisericii…




13:05, 21.06.2015

România XXL. Blogării culinari combat companiile din domeniul alimentar: Aveți timp să gătiți acasă, trebuie doar să vă organizați

Mâncăm nesănătos pentru că nu avem timp. Pregătirea micului dejun, a pachetului pentru serviciu sau prepararea cinei ni se par inutile sau obositoare. Dar acest lucru are consecinţe grave: unu din cinci români…




16:30, 04.02.2015

Cei mai ciudaţi termeni culinari, pe înţelesul tuturor: ce înseamnă, de fapt, pizdulice, momiţe sau lapte de bou

Unele preparate culinare au denumiri care trimit pofticioşii spre piste false. Cei mai ciudaţi termeni culinari: pizdulice  Este cazul delicatesei denumită pizdulice, trufanda care nu se găseşte în meniurile…




05:45, 01.12.2014

Cum stau treburile pe la Chișinău sau drumul de la ”culinărie” până la Bruxelles.

Sper ca părerile mele să fie depășite și să-i tragem de mânecă în Europa. Așa vreau eu, așa vrem toți românii. Mai trebuie să dorească și ei. În ultimul deceniu, al mileniului trecut am fost și eu în…




15:30, 17.11.2014

Maeştrii în culinărie din Venzuela au pregătit cea mai mare cină de Crăciun din lume

Venezuela şi-a asigurat un loc în Cartea Recordurilor. Bucătari-şefi din toată ţara au pregătit cea mai mare cină tradiţională de Crăciun din lume, care s-a întins pe o masă de 120 de metri lungime. Maeştrii în…




15:09, 02.08.2014

Film și culinărie la „Moldova-Film"

Bucătărie tradițională moldovenească, legume de la fermieri, bucate vegetariene, școală culinară, deserturi, limonade, compoturi - toate acestea le găsiți la cel mai apetisant Yardsale – „Un sale Delicios”, dedicat…




12:00, 20.06.2014

Muzicieni, specialisti culinari, sportivi si arhitecti din alte judete, preferintele timisenilor pe Facebook

Pagina de Facebook a Kameliei, cea a unui arhitect şi pagina jucătoarei de tenis Sorana Cîrstea sunt cele mai populare în rândul timişorenilor. Aproape cinci procente dintre utilizatorii celebrei reţele de socializare…




12:00, 20.06.2014

Muzicieni, specialisti culinari, sportivi si arhitecti, preferintele timisenilor pe Facebook

Pagina de Facebook a Kameliei, cea a unui arhitect şi pagina jucătoarei de tenis Sorana Cîrstea sunt cele mai populare în rândul timişorenilor. Aproape cinci procente dintre utilizatorii celebrei reţele de socializare…




22:57, 15.12.2013

Principesa Moștenitoare și bloggerii culinari, pentru bătrânii singuri

Joi, 12 decembrie, Principesa Moștenitoare Margareta a invitat la Palatul Elisabeta patru bloggeri culinari, într-o acțiune caritabilă, de sărbători. Alteta Sa Regală  a oferit bucătăria palatului pentru a fi gătite…




14:24, 13.12.2013

Electrolux si A.S.R. Principesa Margareta au gazduit la Palatul Elisabeta un cooking caritabil, cu sprijinul bloggerilor culinari

In 12 decembrie, Electrolux si Casa Regala a Romaniei au organizat un cooking caritabil care s a desfasurat la Palatul Elisabeta. Patru bloggeri culinari asistati de A.S.R Principesa Margareta au gatit bucate alese…




12:30, 02.12.2013

Termeni culinari pe care trebuie sa ii stii

Daca nu vrei sa te uiti lung la meniu atunci cand ajungi intr-un restaurant stilat si sa fii luat prin surprindere cand chelnerul iti recomanda specialitatile casei, pune-te la punct cu termenii culinari. Domeniul…




20:16, 01.03.2013

VIDEO EXPERIMENT. RL a convins trei experţi culinari să deguste carne “în orb” şi să ...

De cateva saptamani, continentul european este strabatut de la nord la sud si de la est la vest de herghelii intregi de hamburgeri si lasagna, care baga groaza in cifrele de afaceri si cotatiile bursiere ale “producatorilor'…




05:28, 06.09.2012

Degustare cu comentariu. Ieşenii pot deveni critici culinari, iar părerile lor ajung în Parlamentul European

Sâmbătă, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, în spatele Institutului Francez, ieşenii pot degusta produsele micilor producători locali şi pot achiziţiona brânzeturi, legume, fructe, prăjituri şi preparate tradiţionale…




16:10, 29.01.2012

Cei mai buni bloggeri culinari se întrec în reţete inedite

„Aş mânca ceva ce nu s-a inventat”. Vorba asta o aud cel puţin o dată pe zi de la un amic pasionat de gătit. Instant îmi plouă în gură şi mă gândesc dacă mai e ceva de inventat în acest domeniu. Cu siguranţă, da,…




00:10, 26.01.2012

“Culinaria” – expoziția bucatelor de dincolo si dincoace de Prut (foto)

Peste douãzeci de feluri de mâncare traditionalã, gãtite de tinerii bucãtari instruiti în cadrul proiectului Gastrotur, au fost prezentate ieri, la Vaslui, în cadrul unui festival culinar. “Culinaria”, expozitia…




00:05, 26.01.2012

“Culinaria” – expoziția bucatelor de dincolo si dincoace de Prut

Peste douãzeci de feluri de mâncare traditionalã, gãtite de tinerii bucãtari instruiti în cadrul proiectului Gastrotur, au fost prezentate ieri, la Vaslui, în cadrul unui festival culinar. “Culinaria”, expozitia…




12:15, 20.01.2012

Continua culinariada in Lotus Center

Duminica, cel mai bine se mănâncă la Bucătăria Lotus Center! Începând cu 22.01.2012 Lotus Center va continua seria de evenimente „Duminica în Bucătăria Lotus”„Rulează” cel de-al patrulea episod având ca tematică…




18:15, 02.11.2011

(foto) Bucătarii moldoveni au pregătit o mămăligă pentru Cartea Recordurilor

Azi la Chișinău a demarat Campionatul Gastronomic Internațional. În cadrul acestuia, bucătarii moldoveni și-au propus să pregătească o mămăligă uriașă, care ar urma să intre în Cartea Recordurilor Guinness. Într-un…




11:56, 22.09.2011

Când arta pe pâine a devenit nesăţioasă, Ioana a început lucrul alături de maeştri culinari

Ioana a refuzat să îşi asume viaţa artistului muritor de foame, aşa că a devenit bucătar încă din timpul facultăţii. Azi, spune că ştie să prepare de toate şi că nu a stat fără loc de muncă mai mult de două săptămâni.…