Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:45, 04.04.2024

Legume și fructe care ne apără de cancer, recomandate de Maria Martac biolog, consultant în nutriție

Legume și fructe care ne apără de cancer, recomandate de Maria Martac biolog, consultant în nutriție

Sunt legume și fructe ”verificate” prin studii științfice care au capacitatea de a ne apăra de cancer. Maria Martac, biolog și consultant în nutriție, ne vorbește despre ”culorile din farfurie”, adică despre legumele…




00:56, 25.01.2024

Actualitate medicală/ Alimente care calmează mintea

Există tot mai multe studii care arată că dieta are o influență majoră asupra stării pshihice. Consumul anumitor alimente poate contribui la îmbunătățirea dispoziției, a cogniției și chiar la reducerea simptomelor…




10:11, 26.09.2022

Nutriţionist ieşean: “Cel mai puternic antioxidant este glutationul”. Ce alimente stimulează producţia lui

Din dorinta de a ne pregati organismul pentru sezonul rece încercam de multe ori solutii extreme, de la cocktail-uri de vitamine la diete de detoxifiere, cele mai multe dintre aceste metode fiind total ineficiente,…




22:00, 29.10.2021

Centrulnatura.ro: Salata de ridiche neagra cu mar

Va propun o salata gustoasa si satioasa, pentru serile de toamna iarna ndash; in care vom imbina gusturi diferite dulce, sarat, acru si picant si vom obtine un preparat cu savoarea amestecurilor asiatice dar in…




12:03, 20.07.2020

(Publicitate) Ce alimente mențin tenul frumos și luminos

Modul în care ne alimentăm contează nu doar pentru sănătate, dar asigură și un aspect sănătos al tenului și al pielii noastre în general. Dacă vrem o piele fină și catifelată, pentru cât mai mult timp, e bine să…




11:24, 08.08.2018

STIL DE VIAŢĂ Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Legumele crucifere, beneficii pentru sănătate

Cruciferele sunt sărace în amidon, zaharuri și calorii pentru că planta nu își folosește frunzele pentru a depozita amidon sau zaharuri, ci doar pentru a le sintetiza. Alături de nutrienții care ajută sănătatea…




23:23, 29.09.2016

Cruciferele, bogate in vitamine si compusi ce pot stopa agentii cauzatori de cancer

Una dintre cele mai sanatoase grupe de legume este constituita din crucifere. In familia cruciferelor sunt incluse varza, varza rosie, varza de Bruxelles, conopida, broccoli, ridichiile, guliile si rucola. Cruciferele…




18:32, 19.03.2016

Alimentele verzi ne feresc de boli

Cruciferele, legumele cu frunze verzi sunt pline de antioxidanţi şi alţi nutrienţi care susţin enzimele hepatice necesare pentru procesarea şi eliminarea toxinelor. Consumul de frunze şi legume verzi aduce doze…




12:28, 18.03.2016

Legumele care ucid 75% din celulele canceroase in 24 de ore!

Cancerul este boala care are cel mai mare impact psihologic asupra pacientilor. Diagnosticul suna ca o sentinta finala pentru aproape fiecare pacient. Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului a scos la iveala faptul…




12:42, 29.02.2016

Alimente fara calorii, exista asa ceva?

Alimente care nu îngrașă, au puține calorii și sunt pline de fibre, acestea sunt cele pe care le căutăm, și iată câteva dintre ele: 1. Castravetele este plin de apă, conține fibre și are mulți nutrienți de valoare.…




08:02, 18.02.2016

Gulia este un remediu eficient în diverse afecţiuni

Gulia, una dintre legumele vitalizante ale primăverii, pe lângă proprietăţile alimentare, prezintă şi numeroase calităţi terapeutice.Este o legumă din familia Cruciferelor (Brassica oleraceae var. gongylodes),…




14:12, 08.01.2016

Alimente sănătoase care îți afectează digestia

Dacă ai o alimentație sănătoasă, s-ar putea să fii foarte nervoasă când te confrunți cu simptome precum balonare sau gaze. Vezi care ar fi posibilele cauze. Nutriționistul Jen Marshall susține că și cele mai sănătoase…




14:54, 11.12.2015

Sunt produse alimentare obișnuite, dar care un gust deosebit în luna decembrie

Sunt alimente pe care le găsești tot anul, dar care au un gust special în decembrie. Vezi mai jos care sunt acestea:  Mandarine Fructele bogate în vitamina C sunt mult mai gustoase iarna, iar mandarinele nu ar…




05:34, 28.10.2015

Varza albă este recomandată în peste 100 de afecţiuni ale organismului

Varza albă este cunoscută de pe vremea grecilor şi a romanilor, care îi recunoşteau proprietăţile medicinale. Specialiştii susţin, în prezent că varza are rol terapeutic în numeroase afecţiuni. Varza albă (Brassica…




00:03, 21.10.2015

LEACURI DIN GRĂDINĂ: Varza albă

Varza albă este cunoscută de pe vremea grecilor și a romanilor, care îi recunoșteau proprietățile medicinale. Specialiștii susțin, în prezent că varza are rol terapeutic în numeroase afecțiuni. Varza albă (Brassica…




21:24, 12.06.2015

O substanta naturala intâlnita la majoritatea cruciferelor ar putea fi mai eficienta decât chimioterapia

Tratamentele clasice pentru cancer cu radiatii si chimioterapie nu ofera vindecare. De fapt, în unele cazuri nu fac decât sa înrautateasca boala, mai ales daca este in faza incipienta. Insa studii noi arata ca…




11:00, 22.02.2015

6 obiceiuri alimentare care te scapa de toxine fara sa stii

Sunt zeci de sfaturi si diete despre detoxifierea organismului, despre ce alimente sau ce sucuri sa consumi ca sa scapi corpul de toxine, dar poti sa stai linistit. Tu iti ajuti inconstient organismul sa se purifice.…




11:40, 04.12.2014

Gulia, o sursa importanta de vitamina C

Gulia face parte din familia Cruciferelor, precum varza, broccoli, conopida, si are un gust usor dulceag, asemanator cu cel al cotorului de varza. Consumul regulat de legume din familia cruciferelor contribuie…




12:40, 14.11.2014

Care sunt legumele cu cel mai important aport de calciu

Legumele proaspete, mai ales cele verzi - Cruciferele (varza, broccoli, conopida, gulia) nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta. O salata care contine morcovi, castraveti, gulie sau sfecla este si ea bogata in calciu.…




18:30, 12.03.2014

Rucola este de opt ori mai sanatoasa decat salata verde

rucola 1335105399 Rucola este o planta cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemanatoare cu cele ale papadiei, insa sunt rotunjite la margini. E folosita in bucatarie…




09:00, 12.03.2014

Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde

Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini. E folosită în bucătărie încă din timpul…




20:12, 14.01.2014

Superalimentele care te mentin tanar

Maca Imbatranirea este un proces natural insa oamenii aleg sa lupte impotriva acestuia prin toate &"armele&" pe care le pot utiliza, alimentele reprezentand de multe ori o alternativa demna de luat in considerare.…




05:00, 14.01.2014

„Superalimentele” care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire

În ultimele luni mai multe nutriţionişti occidentali au început prezentarea treptată a ceea ce ei au numit „superalimentele din 2014”, o varietate de fructe şi legume provenite mai ales din spaţiul Americii de…




15:57, 10.01.2014

Nu mai ignora CONOPIDA, are numeroase beneficii

La fel ca si celelalte legume inrudite, broccoli, varza sau napii, conopida contine substante care ajuta la prevenirea cancerului. Aceste componente impiedica formarea celulelor canceroase, dar le si elimina acolo…




10:27, 26.10.2013

Conopida, leguma care lupta cu cancerul

Este delicioasă în ghiveci, mancărici cu carne sau supă-cremă. Se potriveşte de minune în borcanele cu murături pentru iarnă, în oţet sau saramură. Mai presus de toate însă, este un anticancerigen…