Coacem - Stiri si informatii despre Coacem | prima pagina Ultima actualizare: 09:51:15, 01.05.2024
15:01, 26.10.2023
Muşchi de vita cu smântână – reţetă slovacă
Muşchiul de porc cu smântână este un fel de mâncare popular în Cehia şi Slovacia. În mod tradițional, este vorba de un muschi de vită preparat cu legume (morcovi, pătrunjel, țelină și ceapă), condimentat cu piper…
10:36, 19.10.2023
Cum salvezi vinetele când devin amare. E mai simplu decât credeai
Gospodinele iscusite trebuie să știe cum salvezi vinetele când devin amare. Salata de vinete reprezintă pentru mulți români o adevărată delicatesă a verii. Câteodată, salata noastră devine însă amară, însă totul…
00:20, 08.09.2023
Portokalopita, prăjitură cu portocale şi iaurt
Această prăjitură însiropată cu portocale și iaurt sau portokalopita se prepară foarte ușor și rapid. Ingrediente 10-12 porții400 g foi de plăcintă (350 g foi uscate)150 g zahăr200 g iaurt grecesccoaja rasă de…
10:20, 01.09.2023
Ardei copți la borcan pentru iarnă. Rețeta extraordinar de simplă, ca la mama acasă
Ardei copți la borcan pentru iarnă. Ingrediente:10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg capia si 5 kg ardei grasi)800 ml apa200 ml otet200 g zahar3 linguri sare fara iod (la…
00:30, 03.03.2023
Chec cu caşcaval
Acest chec este minunat. Are o crustă foarte rumenă şi crocantă, de la caşcaval, şi este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară şi păstrat la frigider.…
11:55, 24.12.2022
Scutecele Domnului, desertul care nu trebuie să lipsească de pe masă în Ajunul Crăciunului
Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilieesenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…
11:20, 05.07.2022
Cum a devenit Petre Roman prăjitură…
Să fiu sinceră, nu știu cum a devenit, dar mi s-a părut interesant un astfel de fapt. Prăjitura Petre Roman! Așa cum nu știu ce l-a recomandat mai degrabă pe Roman decât pe alți premieri ai României să dea numele…
06:35, 15.03.2022
Hypermarketul online, noua modă care prinde avânt printre români? Cum arată cifrele Freshful și ce planuri de dezvoltare are
Restricțiile impuse în martie 2020 și eliminate în totalitate, odată cu începutul lunii martie din 2022, au împins din ce în ce mai mulți români către cumpărăturile online, diversificându-se și produsele pe care…
03:30, 21.12.2020
Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie
Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…
12:41, 20.12.2020
Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie
Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…
14:36, 10.08.2020
Moldoveni stabiliți peste hotare sunt invitați la Zilele Diasporei. Câte localități din Ungheni și Călărași se vor implica și cum se va desfășura evenimentul
Festivaluri, tururi virtuale locale, șezători, masterclass-uri culinare, e-plăcinte, velo-tururi, ZOOM-oteci, vizionare de filme, jocuri intelectuale, ședințe ale business-ului local și băștinașilor – per total,…
01:21, 29.05.2020
Reţeta de weekend – Muffins cu căpşune
Ingrediente100 g făină, 100 g zahăr, 25 g cacao, 4 g praf de copt, 80 ml lapte, 1 ou mediu, 35 ml ulei de floarea-soarelui, 10 căpşune mici, nutella, 1 vârf cuţit sare Mod de preparareAmestecăm într-un vas făina,…
10:24, 22.12.2019
Sezonul de iarna: Tort Buturuga de Craciun
Tort Buturuga de Craciun Ingrediente Tort Buturuga de Craciun Blat:6 oua6 linguri de apa6 linguri de ulei6 linguri de zahar10 linguri de faina1 praf de copt cu sofran Crema:400 gr ciocolata400 ml frisca Mod de…
14:03, 08.10.2019
Tarta cu fructe si crema de vanilie
AluatPunem faina, amestecata cu praful de copt, intr-un vas, iar in centru adaugam zaharul, un varf de sare, zaharul vanilat si untul rece. Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam cele doua oua batute…
08:33, 20.09.2019
Prăjitura întoarsă
Ingrediente prajitura intoarsa PENTRU FOI: 400 gr faina 100 gr unt 100 gr zahar pudra 1 ou 1 plic praf de copt 4 linguri smantana PENTRU UMPLUTURA: 200 gr gem de prune 300 gr nuca macinata 8 oua 200 gr zahar tos…
12:23, 13.05.2019
Floricele vesele
Mod de preparare Floricele vesele Intr-un bol frecam untul/margarina cu sarea si zaharul pudra; adaugam faina si framantam pana avem un aluat omogen(daca e cazul punem,1-2 linguri smantana sau apa rece) Lasam aluatul…
09:46, 17.12.2018
Tort Buturuga de Crăciun
Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura pe rand si batem pana se topeste zaharul.Adaugam apoi cate o lingura de ulei si apoi cate un galbenus mixand in…
19:39, 10.10.2018
Fursecuri cu stafide
Fursecuri cu stafide INGREDIENTE Fursecuri cu stafide -4 oua -1 pachet de unt-100 gr stafide-200 gr zahar-300 gr faina-esenta rom,lamaie,etc-un praf de sare-4-5 linguri de rom MOD DE PREPARARE Fursecuri cu stafide…
10:01, 21.07.2018
Tort cu nuci şi cremă de vişine
Pentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare.Faina o amestecam cu nuca macinata…
16:03, 11.07.2017
Declară-ți DORul și hai la DORfest să îl stingem împreună la cea mai mare petrecere cu Rug!
Amenajat într-o manieră ce reproduce atmosfera festivalurilor din orașe - centre culturale europene, Moșia Ciuhrii din satul Gordinești, raionul Edineț – oaza verde din Nordul Moldovei este locul ascuns…
21:15, 29.05.2017
Prajitură delicioasă cu ciocolată, căpşuni şi cremă de lapte
Ingrediente: Blat 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri lapte 5 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt (10 grame) 80 grame ciocolată neagră (75% caco) Cremă 600 mililitri lapte 6 linguri amidon alimentar 150…
04:17, 25.04.2017
Fursecuri delicioase cu aluat din nucă de cocos
Ingrediente: 3 ouă 150 grame zahăr 200 grame cocos 2 linguri făină Mod de preparare : Mixăm spumă ouăle cu zahărul, apoi adăugăm nuca de cocos măcinată şi făina. Omogenizăm şi umezindu-ne palemele, facem bile pe…
04:27, 03.04.2017
Tort delicios cu ananas, căpşune şi frişcă
Ingrediente blat: 4 ouă 30 mililitri apă fierbinte 150 grame zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 200 grame faină 1/2 plic praf de copt (5 grame) Cremă: 4 ouă 200 grame zahăr 150 mililitri lapte 15 grame gelatină granulată…
19:12, 24.03.2017
Biscuiţi uriaşi cu dovleac şi ciocolată
Ingrediente : 100 g unt 70 g zahăr brun 30 g zahăr esenţă de vanilie 100 g piure de dovleac 1 ou 300 g făină 1 lgt praf de copt un praf de sare 120 g ciocolată neagră sau cu lapte Mod de preparare : Într-un castron…
00:02, 07.03.2017
Rețeta de mucenici din inima Moldovei
Ingrediente (8-9 mucenici) 500 g făină 25 g drojdie proaspătă/7 g drojdie uscată 70 g ulei 5 linguri rase de zahăr 260 ml lapte de soia/ lapte/ apă 1 vârf sare coajă portocală nucă miere Mod de preparare…
08:09, 12.02.2017
Prăjitură delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie
Dacă doriţi să faceţi o surpriză dulce familiei, încercaţi prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie. Uşor de preparat şi aspectoasă, cu siguranţă va fi pe placul tuturor. Ingrediente foc mac: 6 albuşuri…
06:18, 17.08.2016
Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef
Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său. Aveţi nevoie de: un kilogram de prune, 6 ouă, 300 de grame de făină, 300 de grame de zahăr, 100 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de lapte,…
15:17, 17.06.2016
Bani pentru o imprimantă destinată copiilor nevăzători
În urma târgului de prăjituri „Wir backen Kuchen und schenken euch einen Drucker” ( Coacem prăjituri și vă dăruim prăjituri), o acțiune de voluntariat pe care elevii gojdiști au organizat-o de Ziua Copilului, prin…
17:52, 01.06.2016
Târg gastronomic cu iz nemțesc și acte caritabile
Elevii claselor a V-a B și a IX-a F de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” au îmbinat plăcutul cu utilul, au învățat germană și au organizat un târg gastronomic cu vânzare. Evenimentele au fost organizate cu prilejul…
09:43, 19.05.2016
Prajitura „TRANDAFIRUL DESERTULUI” te va cuceri! Invața cum se prepara
Prăjitura „Trandafirul Desertului” are un gust excepțional care te va cuceri. Dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții, încearcă acest desert. Iată cum se prepare: Blat 4 oua 1 praf de sare 4 linguri…