Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:01, 26.10.2023

Muşchi de vita cu smântână – reţetă slovacă

Muşchiul de porc cu smântână este un fel de mâncare popular în Cehia şi Slovacia. În mod tradițional, este vorba de un muschi de vită preparat cu legume (morcovi, pătrunjel, țelină și ceapă), condimentat cu piper…




10:36, 19.10.2023

Cum salvezi vinetele când devin amare. E mai simplu decât credeai

Gospodinele iscusite trebuie să știe cum salvezi vinetele când devin amare. Salata de vinete reprezintă pentru mulți români o adevărată delicatesă a verii. Câteodată, salata noastră devine însă amară, însă totul…




00:20, 08.09.2023

Portokalopita, prăjitură cu portocale şi iaurt

Această prăjitură însiropată cu portocale și iaurt sau portokalopita se prepară foarte ușor și rapid. Ingrediente 10-12 porții400 g foi de plăcintă (350 g foi uscate)150 g zahăr200 g iaurt grecesccoaja rasă de…




10:20, 01.09.2023

Ardei copți la borcan pentru iarnă. Rețeta extraordinar de simplă, ca la mama acasă

Ardei copți la borcan pentru iarnă. Ingrediente:10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg capia si 5 kg ardei grasi)800 ml apa200 ml otet200 g zahar3 linguri sare fara iod (la…




00:30, 03.03.2023

Chec cu caşcaval

Acest chec este minunat. Are o crustă foarte rumenă şi crocantă, de la caşcaval, şi este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară şi păstrat la frigider.…




11:55, 24.12.2022

Scutecele Domnului, desertul care nu trebuie să lipsească de pe masă în Ajunul Crăciunului

Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilieesenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…




11:20, 05.07.2022

Cum a devenit Petre Roman prăjitură…

Să fiu sinceră, nu știu cum a devenit, dar mi s-a părut interesant un astfel de fapt. Prăjitura Petre Roman! Așa cum nu știu ce l-a recomandat mai degrabă pe Roman decât pe alți premieri ai României să dea numele…




06:35, 15.03.2022

Hypermarketul online, noua modă care prinde avânt printre români? Cum arată cifrele Freshful și ce planuri de dezvoltare are

Restricțiile impuse în martie 2020 și eliminate în totalitate, odată cu începutul lunii martie din 2022, au împins din ce în ce mai mulți români către cumpărăturile online, diversificându-se și produsele pe care…




03:30, 21.12.2020

Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie

Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…




12:41, 20.12.2020

Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie

Ingrediente:500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de…




14:36, 10.08.2020

Moldoveni stabiliți peste hotare sunt invitați la Zilele Diasporei. Câte localități din Ungheni și Călărași se vor implica și cum se va desfășura evenimentul

Festivaluri, tururi virtuale locale, șezători, masterclass-uri culinare, e-plăcinte, velo-tururi, ZOOM-oteci, vizionare de filme, jocuri intelectuale, ședințe ale business-ului local și băștinașilor – per total,…




01:21, 29.05.2020

Reţeta de weekend – Muffins cu căpşune

Ingrediente100 g făină, 100 g zahăr, 25 g cacao, 4 g praf de copt, 80 ml lapte, 1 ou mediu, 35 ml ulei de floarea-soarelui, 10 căpşune mici, nutella, 1 vârf cuţit sare Mod de preparareAmestecăm într-un vas făina,…




10:24, 22.12.2019

Sezonul de iarna: Tort Buturuga de Craciun

Tort Buturuga de Craciun Ingrediente Tort Buturuga de Craciun Blat:6 oua6 linguri de apa6 linguri de ulei6 linguri de zahar10 linguri de faina1 praf de copt cu sofran Crema:400 gr ciocolata400 ml frisca Mod de…




14:03, 08.10.2019

Tarta cu fructe si crema de vanilie

AluatPunem faina, amestecata cu praful de copt, intr-un vas, iar in centru adaugam zaharul, un varf de sare, zaharul vanilat si untul rece. Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam cele doua oua batute…




08:33, 20.09.2019

Prăjitura întoarsă

Ingrediente prajitura intoarsa PENTRU FOI: 400 gr faina 100 gr unt 100 gr zahar pudra 1 ou 1 plic praf de copt 4 linguri smantana PENTRU UMPLUTURA: 200 gr gem de prune 300 gr nuca macinata 8 oua 200 gr zahar tos…




12:23, 13.05.2019

Floricele vesele

Mod de preparare Floricele vesele Intr-un bol frecam untul/margarina cu sarea si zaharul pudra; adaugam faina si framantam pana avem un aluat omogen(daca e cazul punem,1-2 linguri smantana sau apa rece) Lasam aluatul…




09:46, 17.12.2018

Tort Buturuga de Crăciun

Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura pe rand si batem pana se topeste zaharul.Adaugam apoi cate o lingura de ulei si apoi cate un galbenus mixand in…




19:39, 10.10.2018

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide INGREDIENTE Fursecuri cu stafide -4 oua -1 pachet de unt-100 gr stafide-200 gr zahar-300 gr faina-esenta rom,lamaie,etc-un praf de sare-4-5 linguri de rom MOD DE PREPARARE Fursecuri cu stafide…




10:01, 21.07.2018

Tort cu nuci şi cremă de vişine

Pentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare.Faina o amestecam cu nuca macinata…




16:03, 11.07.2017

Declară-ți DORul și hai la DORfest să îl stingem împreună la cea mai mare petrecere cu Rug!

Amenajat într-o manieră ce reproduce atmosfera festivalurilor din orașe - centre culturale europene, Moșia Ciuhrii din satul Gordinești, raionul Edineț – oaza verde din Nordul Moldovei este locul ascuns…




21:15, 29.05.2017

Prajitură delicioasă cu ciocolată, căpşuni şi cremă de lapte

Ingrediente: Blat 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri lapte 5 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt (10 grame) 80 grame ciocolată neagră (75% caco) Cremă 600 mililitri lapte 6 linguri amidon alimentar 150…




04:17, 25.04.2017

Fursecuri delicioase cu aluat din nucă de cocos

Ingrediente: 3 ouă 150 grame zahăr 200 grame cocos 2 linguri făină Mod de preparare : Mixăm spumă ouăle cu zahărul, apoi adăugăm nuca de cocos măcinată şi făina. Omogenizăm şi umezindu-ne palemele, facem bile pe…




04:27, 03.04.2017

Tort delicios cu ananas, căpşune şi frişcă

Ingrediente blat: 4 ouă 30 mililitri apă fierbinte 150 grame zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 200 grame faină 1/2 plic praf de copt (5 grame) Cremă: 4 ouă 200 grame zahăr 150 mililitri lapte 15 grame gelatină granulată…




19:12, 24.03.2017

Biscuiţi uriaşi cu dovleac şi ciocolată

Ingrediente : 100 g unt 70 g zahăr brun 30 g zahăr esenţă de vanilie 100 g piure de dovleac 1 ou 300 g făină 1 lgt praf de copt un praf de sare 120 g ciocolată neagră sau cu lapte Mod de preparare : Într-un castron…




00:02, 07.03.2017

Rețeta de mucenici din inima Moldovei

Ingrediente (8-9 mucenici) 500 g făină 25 g drojdie proaspătă/7 g drojdie uscată 70 g ulei 5 linguri rase de zahăr 260 ml lapte de soia/ lapte/ apă 1 vârf sare coajă portocală nucă miere   Mod de preparare…




08:09, 12.02.2017

Prăjitură delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie

Dacă doriţi să faceţi o surpriză dulce familiei, încercaţi prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie. Uşor de preparat şi aspectoasă, cu siguranţă va fi pe placul tuturor. Ingrediente foc mac: 6 albuşuri…




06:18, 17.08.2016

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său.    Aveţi nevoie de: un kilogram de prune, 6 ouă, 300 de grame de făină, 300 de grame de zahăr, 100 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de lapte,…




15:17, 17.06.2016

Bani pentru o imprimantă destinată copiilor nevăzători

În urma târgului de prăjituri „Wir backen Kuchen und schenken euch einen Drucker” ( Coacem prăjituri și vă dăruim prăjituri), o acțiune de voluntariat pe care elevii gojdiști au organizat-o de Ziua Copilului, prin…




17:52, 01.06.2016

Târg gastronomic cu iz nemțesc și acte caritabile

Elevii claselor a V-a B și a IX-a F de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” au îmbinat plăcutul cu utilul, au învățat germană și au organizat un târg gastronomic cu vânzare. Evenimentele au fost organizate cu prilejul…




09:43, 19.05.2016

Prajitura „TRANDAFIRUL DESERTULUI” te va cuceri! Invața cum se prepara

  Prăjitura „Trandafirul Desertului” are un gust excepțional care te va cuceri. Dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții, încearcă acest desert. Iată cum se prepare: Blat 4 oua 1 praf de sare 4 linguri…