Ciorbaru - Stiri si informatii despre Ciorbaru | prima pagina Ultima actualizare: 19:16:10, 05.05.2024
Singurul fruct permis după drob și friptura de miel. De ce să-l mănânci înainte de a te ridica de la masă
Masa tradițională de Paște este bogată în culori, arome și simboluri ce reflectă semnificația acestei sărbători creștine. Ciorba și friptura de miel, ouăle roșii, pasca, cozonacul și sarmalele sunt doar câteva…
13:20, 04.05.2024
Cât trebuie să fiarbă carnea de miel pentru ciorbă. Așa iese fragedă și gustoasă
Mielul este nelipsit de pe masa românilor de Paște, iar printre cele mai iubite preparate se numără chiar ciorba. Se potrivește perfect cu această sărbătoare, însă nu orice gospodină știe să o gătească exact ca…
Ce vinuri asociem la o masă tradițională de Paște
Am întrebat mai mulți specialiști în vinuri de la noi ce ne recomandă pentru asocierea cu felurile de mâncare tradiționale de la masa de Paște. I-am rugat să ne indice etichete, nu soiuri, pentru că un soi e doar…
Reteta pas cu pas a ciorbei de miel pentru sarbatorile de Paste
Ciorba de miel este o specialitate culinara romaneasca preparata din sira, coastele si sau maruntaiele de miel. Se gasesc multe variatii in pregatirea ei in diferitele regiuni ale Romaniei in Moldova se prepara…
Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
Distracţia de pe litoral, la început de sezon estival în 2024, poate fi stricată de preţurile pe care le practică unii comercianţi. Oircum, cine a preferat să meargă la mare, în minivacanţa de 1 mai, nu prea a…
A murit cineva de la post?
Cea mai profundă sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului, care arată că Adevărul nu poate sta decât în Lumină, este aşteptată de credincioşi cu bucurie, dar şi cu smerenia Săptămânii Patimilor, când pregătirile…
Trucul lui Radu Anton Roman pentru ciorba de miel. Cum să iasă delicioasă, micul secret după ce stingi focul
Dacă nu știți cum să preparați ciorba de miel de Paște, celebrul bucătar Radu Anton Roman vine cu trucuri esențiale pentru ca acest fel de mâncare tradițional să iasă delicios. Ce trebuie să faceți după ce ați…
Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY
Bucuria meselor împreună cu ce cei dragi va transforma orice sărbătoare într-o petrecere de neuitat. Bucatele alese și gustul desăvârșit al rețetelor tradiționale ne creează amintiri care ne vor urma toată viața,…
Ce pun gospodinele din Ardeal în ciorba de miel pentru un gust divin. Condimentul special pe care îl folosesc
Dacă ai mâncat vreodată ciorbă de miel făcută de ardeleni, atunci știi că aceasta are un gust deosebit, pe care nu îl găsești altundeva în România. Dar ce pun gospodinele din Ardeal în ciorba de miel pentru un…
Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente
Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește.…
Ciorba falsă cu măsline de la mănăstire
La fel ca toate mâncărurile mănăstireşti, şi cele de la Mănăstirea Bujoreni din Vaslui au un gust special şi o aromă aparte. Părintele Alexie e convins că savoarea preparatelor mănăstireşti vine mai ales din faptul…
13:05, 25.04.2024
Smântână de post pentru ciorbă ca la mănăstire. Cum o prepară călugării, iese extraordinară așa
Ai nevoie de un singur ingredient de bază pentru a prepara smântână de post delicioasă, ca la mănăstire. Călugării folosesc mereu aceste semințe pentru a prepara sosul pe care, de cele mai multe ori, îl adaugă…
Ce să adaugi la final în ciorba de miel ca să fie și mai bună. Marele secret al gospodinelor din Moldova
Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele din toate regiunile țării deja se pregătesc pentru masa de Paște. Vedeta este ciorba de miel, dar rețeta diferă în funcție de zone. Bucătăresele din…
Cu ce se poate acri ciorba. Sfaturi pentru toate tipurile de ciorbă
Ciorba este cu siguranță unul dintre cele mai populare feluri de mâncare românești, are o istorie destul de lungă și rețetele sunt adaptate în funcție de regiune, dar și de gusturile personale. Așadar, dacă te…
13:20, 20.04.2024
Leguma nocivă pe care nu trebuie să o mai pui în ciorbă. Este toxică dacă o reîncălzești
Leguma nocivă pe care nu trebuie să o mai pui vreodată în ciorbă. Experții trag un semnal de alarmă asupra unei legume pe care toate gospodinele o folosesc pe prepararea mâncărurilor. Deși este delicioasă și dă…
Ciorbă de fasole verde ardelenească. Ingredientul folosit de marii bucătari pentru un gust autentic
Timpul total de preparare al ciorbei este de aproximativ 45 de minute.Se vor folosi 750 g fasole verde curățată proaspătă (merge și cea congelată), 200 g afumătură (opțional), 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei, 2 linguri…
08:20, 17.04.2024
Trei elevi de la Școala Gimnazială Teodor Murășanu au ajuns în finala Campionatului de dezbateri – Earthbate!
Trei elevi de la Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda s-au calificat în finala Campionatului de dezbateri – Earthbate! Este o performanță și o recunoaștere a meritelor echipei de dezbateri a unității de învățământ…
Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu
Cât costă meniul de Paște la restaurantul lui ScărlătescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scărlătescu include o gamă variată de preparate tradiționale, fiecare servit în porții generoase menite să satisfacă…
"Gospodina poate face ciorbă bună cu ingrediente puține". Declarație bizară a unui consilier al premierului despre spitalele în colaps
Avertisment fără precedent al Colegiului Medicilor din România. În exclusivitate pentru Digi24, șeful instituției spune că 3 din 10 spitale din țară mai au bani doar pentru salarii, nu și pentru tratarea pacienților.…
Top 7 cele mai sănătoase ciorbe - Efectele miraculoase pentru corp
1. Ciorbă de legumeBeneficii: Aceasta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, datorită diversității de legume folosite. Fără grăsimi adăugate și cu un conținut scăzut de calorii, este ideală pentru cei…
Ce puneau bunicile noastre în ciorba a la grec. Secretul de acum aproape 100 de ani
Românii sunt mari consumatori de ciorbe, iar ciorba a la grec se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Pe vremuri, bunicile noastre găteau des ciorba a la grec, dar aveau un secret atunci când o preparau.…
Ce se întâmplă cu afacerea lui Rică Răducanu de pe litoral: „Lucrăm la prețuri, vedem care vor fi, înainte de deschidere”. O porție de crap prăjit era…
Rică Răducanu redeschide în curând terasa pe care o are în Neptun, la malul mării. Într-un interviu pentru Playtech, fostul portar al Rapidului a anunțat că e posibil să scumpească mâncarea. De mai mulți ani de…
18:55, 06.04.2024
Rețetă de ciorbă de cartofi cu tarhon. Preparatul ideal pentru perioada de post a Paștelui
Dacă și tu te-ai săturat de clasica rețetă de ciorbă de cartofi și îți dorești să încerci ceva nou, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm o rețetă simplă…
11:45, 06.04.2024
„Puriul” nu se dezminte: „Lăsați bărbații la cratiță, să facă o ciorbă și o tocăniță și veniți la meci!”
UTA s-a impus la limită, scor 1-0, în partida de pe teren propriu cu FC Botoșani din etapa #3 a playout-ului Superligii. Vizibil încântat, ba chiar emoționat după atmosfera făcută de cei 5.000 de copii prezenți…
Ciorba de miel aromată cu tarhon
Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului. The post Ciorba…
16:20, 03.04.2024
Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant
Ciorba de fasole este printre preparatele tradiționale preferate de români. Chiar și în timpul postului se află pe mesele acestora. Pentru o savoare deosebită este nevoie de un ingredient special.
Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă
Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor…
Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…
Meniul de 74 de lei pe săptămână a aprins rețelele de socializare. Cât de sănătos este ?
„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei… Ăsta e un meniu pentru supraviețuire…