Cinnamomum - Stiri si informatii despre Cinnamomum | prima pagina Ultima actualizare: 02:51:07, 27.05.2024
Beneficiile surprinzătoare ale ceaiului de scorțișoară pentru sănătate
Ceaiul de scorțișoară, cunoscut pentru gustul său aromatic, este obținut din scoarța interioară a arborilor din genul Cinnamomum. De obicei, scoarța este măcinată pentru a crea pudra de scorțișoară, dar pentru…
00:12, 14.02.2020
Scorţişoara, un condiment cu numeroase beneficii
Scorţişoara este foarte populară în întreaga lume datorită întrebuințărilor sale culinare, și nu numai. Este un condiment delicios, apreciat însă de mii de ani și pentru proprietăţile sale pentru sănătate. Scorţişoara…
15:02, 19.12.2016
Medicamentul-minune care zace pe rafturile oricarei alimentare de cartier
Medicamentul-minune care zace pe rafturile oricărei alimentare de cartier Considerată o plantă sacră, menţionată şi în Biblie, era folosită încă din Evul Mediu pentru proprietăţile sale vindecătoare. Scorţişoara…
16:04, 02.03.2016
La ce se foloseste scortisoara. Top 5 avantaje pentru sanatate
Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum) este un arbore foarte frumos, mereu verde, ce crește pacirc;na la 15 metri icirc;nalțime și care se cultiva pentru scoarța sa aromatica. Scoarța de scorțișoara conține amidon,…
01:27, 14.10.2015
Cum sa recunosti scortisoara de calitate?
Mirodeniile culinare denumite generic scortisoara provin dintr-o categorie de scoarta de copac aromatica a unor arbori pereni numiti Cinnamomum. Scortisoara este folosita ca mirodenie in scopuri culinare si medicinale…
22:20, 25.03.2015
Sanatate: Remedii naturiste. Scortisoara, leacul durerilor si al stresului
Scortisoara este obtinuta din scoarta aromata a arborelui Cinnamomum ceylanicum Blume, originar din insula Ceylon din Sri Lanka. Scortisoara este folosita de indieni din cele mai vechi timpuri ca leac, dar si ca…
15:25, 23.12.2014
Leacuri de top pentru febra de peste 40 de grade
Febra se reduce daca bem cateva inghitituri de suc sau mestecam cateva frunzulite de macris. Daca febra este foarte ridicata atunci macinati fin o lingurita de coji de salcie, tineti pulberea sub limba 10 minute,…
21:51, 25.05.2011
Cinnamomum zeylanicum
Istoria scorţişoarei se pare că datează încă din anul 2800 î. H., dată la care se regăseşte în scrierile chineze sub numele de "kwai". Îşi are originea în Sri Lanka, iar numele său ştiinţific Cinnamomum zeylanicum…