Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:50, 21.05.2024

VIDEO România se află în elita mondială: Capitolul la care țara noastră se află pe primul loc

VIDEO România se află în elita mondială: Capitolul la care țara noastră se află pe primul loc

Biologul Constantin Munteanu, cercetător la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Bucureşti, afirmă că, în opinia sa, România se află ”în elita balneologiei mondiale”, atât din punctul de vedere al resurselor naturale…




09:05, 31.03.2024

Biologul Claudiu Iușan: Au început să iasă urșii din bârlog, unde s-au retras pentru „somnul de iarnă”

Biologul Claudiu Iușan: Au început să iasă urșii din bârlog, unde s-au retras pentru „somnul de iarnă”

Claudiu Iușan, biolog în cadrul Parcului Național Munții Rodnei, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu urmele lui Moș Martin, lăsate în zăpadă. Acesta spune că urșii au început să iasă din bârlog, unde s-au…




13:55, 21.03.2024

Alertă sanitară: Sezonul căpuşelor a început cu cel puţin o lună mai devreme, din cauza căldurii

Alertă sanitară: Sezonul căpuşelor a început cu cel puţin o lună mai devreme, din cauza căldurii

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au declarat că de la jumătatea lunii februarie au început să apară pacienţi cu înţepături, ceea ce este neobişnuit faţă de anii anterior."Am avut pacienţi…




10:05, 27.02.2024

Microplastice, în toate organele, inclusiv în creier și placentă

Microplastice, în toate organele, inclusiv în creier și placentă

Microplastice, peste tot: în bucătărie, baie, legume, fructe… Dar au fost descoperite și în principalele organe ale corpului omului, inclusiv în creier și placentă. Un recent studiu publicat în Toxicological Science…




10:50, 04.02.2024

VIDEO. Rechin filmat în Marea Neagră, la Constanța

VIDEO. Rechin filmat în Marea Neagră, la Constanța

Un rechin a fost filmat în Portul Constanţa. Biologul Adrian Bîlbă a explicat că acesta este inofensiv şi nepericulos. Rechinul are 90 de centimetri, se hrăneşte cu peştişori, trăieşte pe fundul apei în zonele…




10:16, 04.02.2024

Apariție rară pe litoralul românesc! Un rechin, filmat aproape de suprafața apei, în Portul Constanța VIDEO

Apariție rară pe litoralul românesc! Un rechin, filmat aproape de suprafața apei, în Portul Constanța VIDEO

Expertul spune că acest rechin nu vine vara la mal pentru că nu îi place apa caldă, iar iarna face acest lucru din motive reproductive.„Încă de pe vremea când era mai rece, Marea Neagră avea rechini, fireşte, are…




10:15, 04.02.2024

Un rechin a fost văzut în zona Portului Constanța. Biolog: „Este inofensiv. Nu trebuie să ne îngrijorăm”

Un rechin a fost văzut în zona Portului Constanța. Biolog: „Este inofensiv. Nu trebuie să ne îngrijorăm”

Rechinul a fost văzut sâmbătă, 3 februarie, în Portul Constanța, zona Dana 1, relatează Ziua de Constanța. Este vorba despre un exemplar de 90 de centrimetri lungime, care vine iarna la mal „din motive reproductive”…




09:30, 04.02.2024

Un rechin a fost filmat în zona portului Tomis din Constanța. Un biolog explică de ce a ajuns așa de aproape de mal

Un rechin a fost filmat în zona portului Tomis din Constanța. Un biolog explică de ce a ajuns așa de aproape de mal

Un rechin a fost filmat în Portul Tomis din Constanţa. Biologul Adrian Bîlbă a explicat pentru News.ro motivele pentru care a putut fi văzut atât de aproape de mal și a subliniat că acesta nu este periculos.




15:35, 02.02.2024

Tradiția care arată că primăvara este aproape. „Nu și-au văzut umbra!”

Tradiția care arată că primăvara este aproape. „Nu și-au văzut umbra!”

Dacă este frig sau ceaţă şi nu-şi vede umbra, îşi părăseşte şi chiar îşi distruge bârlogul, însă dacă timpul este frumos, cu soare şi îşi vede umbra pe zăpadă, intră din nou în bârlog, pentru că iarna va mai dura…




09:35, 06.01.2024

Pericol uriaș la Marea Neagră și Dunăre: risc de ploi acide și zone moarte în apă

O navă germană, care transporta 1000 de tone de îngrășământ cu azot, s-a scufundat la granița dintre Serbia și Croația. Biologul marin Adrian Bâlbă a explicat faptul că riscul ecologic este uriaș la Marea Neagră…




15:15, 02.12.2023

INTERVIU. În această perioadă a anului, urșii mănâncă enorm și pot lua și 4 kg pe zi în greutate. De ce mâncarea de tomberon e fast-food și de ce revin…

Biologul Cristian-Remus Papp, expert în carnivore mari la WWF România, vorbește, într-un interviu pentru Libertatea, despre „dieta” ursului brun în prag de iarnă. El explică și cum diferențiem un urs gras de o…




17:15, 01.12.2023

Biologul Ghizela Vonica: România oferă cele mai spectaculoase peisaje

Biologul Ghizela Vonica, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, şi-a schimbat viaţa şi s-a apucat de sport, devenind vicecampioană mondială şi campioană europeană la alergare montană, după ce a învins…




00:05, 21.08.2023

Cu cinci ani de voluntariat la „Ajungem MARI”, biologul Oana Ristea caută colegi care să schimbe lumea copiilor abandonați

Buzoianca Oana Ristea, pasionată de tot ce înseamnă natură și protecția mediului, este biolog și cercetător la Apele Române. Are o bogată experiență în activități pe teme ecologice, desfășurate, în special, cu…




00:00, 11.08.2023

Rețea de trafic de bebeluși în Creta. Ginecologul, embriologul, biologul și româncele - Peste 3 milioane de euro ascunși în companii offshore

Un medic ginecolog, cunoscut în comunitatea orașului Chania din Creta, este „creierul” unei rețele de trafic de copii ce a fost destructurată în aceste zile de poliția greacă. Potrivit informațiilor obținute de…




14:06, 09.06.2023

Biolog marin, despre riscurile distrugerii barajului de la Nova Kahovka pentru Marea Neagră: Există un risc hidric la un moment dat, în următoarele săptămâni

Biologul marin Adrian Bâlbă a declarat vineri, la Prima News, că distrugerea barajului de la Nova Kahovka reprezintă un risc pentru Marea Neagră, în sensul că în următoarele săptămâni un aflux foarte mare de apă…




16:05, 04.06.2023

Un proiect din stațiunea Tușnad Băi îmbunătățește relația om – carnivore mari, în special cu urșii

Proiectul implementat de Asociaţia GeoEcologice Accent și WWF România își propune să facă din această localitate un „oraș smart bear", unic în țară și Europa. Colaborarea între cele două organizații a rezultat…




21:51, 26.05.2023

Un biolog rus a primit refuz de intrare în Moldova: „Ei spun că scopul călătoriei nu e confirmat. Nu cred că voi îndrăzni să vin a doua oară”

Biologul și cercetătorul rus, Alexandr Pancin, a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Potrivit spuselor lui, acesta urma să susțină prelegeri la Chișinău, iar reprezentanții Poliției de Frontieră din cadrul…




16:40, 23.05.2023

Laureat al premiului Nobel, cu rădăcini din Moldova, va reveni ”acasă”

Laureatul Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină din anul 2013, cu rădăcini din Republica Moldova, intenționează să revină la baștina strămoșilor săi. Biologul american Randy W. Schekman, a căruit străbunei…




23:01, 18.04.2023

În stânga Nistrului au fost descoperite osemintele unui rinocer

Biologul Nikolai Romanovici a descoperit în acest weekend un os de rinocer, în satul Glinoe, raionul Grigoriopol. Paleontologul a confirmat pentru TSV Pridnestrovie că acesta este humerusul unui tînăr rinocer sau…




09:40, 30.03.2023

Diabetul si obezitatea in cazul copiilor. Specialistii MedLife explica cum pot fi depistate acestea si cum le putem preveni

bull; Procentul de supraponderabilitate in randul copiilor cu varste sub 5 ani in Romania este de 7 , in timp ce 30 dintre copiii cu varste intre 7 si 9 ani sunt supraponderali, iar obezitatea ajunge la o cota…




15:25, 19.01.2023

Imagini spectaculoase la malul marii: Pasari flamingo atrase de vremea frumoasa, au poposit pe Lacul Techirghiol (FOTO)

Zeci de pasari flamingo atrase de vremea frumoasa si a facut prezenta pe lacul Techirghiol. Ele au fost observate de pasionatii de fotografie si de biologi.Biologul Adrian Bilba spune ca pasarile vor ramane cat…




11:20, 08.01.2023

Câteva cuvinte despre Peștera Speranței și alte minuni care stau ascunse cuminți, în Valea Vinului

O fotografie publicată de biologul Claudiu Iușan de la Parcul Național Munții Rodnei ne reamintește de frumusețile ascunse în Valea Vinului, dar și de oamenii care le scot la lumină… Biologul Claudiu Iușan de la…




18:16, 05.10.2022

Acesta este cel mai murdar obiect dintr-un metrou

Cei mai mulți călători nu știu care este cel mai murdar obiect dintr-un metrou, cu toate că numeroși oameni se deplasează zilnic cu mijlocul de transport în comun. Acesta nu ar trebui să fie atins sub nicio formă,…




06:55, 05.07.2022

Războiul din Ucraina, SUA și ”ofensiva realității”

Pentru prima oară de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, în plan strategic, principiul defensiv de funcționare este înlocuit cu cel ofensiv. Dacă ar fi să facem o analiză corectă a stării de fapt de azi, în…




13:45, 04.07.2022

Ce-i atrage pe rechini aproape de plajele cu turiști. Biolog marin: „Poate simți prezența câtorva picături de sânge la 5 kilometri distanță”

Răzvan Popescu Mirceni, biolog la Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin Oceanic Club, a explicat pentru Libertatea la ce trebuie să fie atenți turiștii români atunci când merg în vacanțe…




13:11, 30.05.2022

Delfini din Marea Neagră, găsiți cu arsuri și răni din cauza războiului din Ucraina

Mai mulți delfini au suferit arsuri grave din cauza exploziilor din Marea Neagră, ca urmare a războiului care se desfășoară aproape de granița României, atrag atenția biologii. Pe țărmul Bulgariei, dar și al României…




14:31, 29.03.2022

Traian Săvulescu, savantul râmnicean care a lăsat posterității lucrări fundamentale în domeniul științelor agricole

La 29 martie 1963 se stingea din viață, la București, biologul Traian Săvulescu, originar din Râmnicu Sărat, membru și președinte al Academiei Române, fondator al Școlii românești de fitopatologie, personalitate…




04:00, 24.03.2022

Cum afectează vîrsta percepția timpului

Biologul american Robert Sotran a realizat un experiment cu o durată de 45 de ani pentru a afla cum se schimbă cu vîrsta percepția timpului, relatează mir24.tv. Omul de știință de-a lungul anilor în fiecare zi…




22:16, 20.02.2022

A murit biologul François Gros, unul dintre cei care au descoperit ARN mesager

Biologul francez François Gros, care a avut o contribuție esențială la dezvoltarea geneticii, fiind unul dintre cei care au descoperit ARN mesager, a murit la vârsta de 96 de ani. Descoperirea sa a permis, aproape…




22:05, 10.02.2022

A murit cercetătorul care a descoperit virusul HIV, Luc Montagnier

Cercetătorul francez Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV, a murit la vârsta de 89 de ani într-un spital de lângă Paris, a anunțat joi primarul din Neuilly-sur-Seine. Recompensat, în 2008, cu premiul…