Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:10, 25.04.2024

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…




13:10, 25.04.2024

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv

În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…




12:55, 23.04.2024

Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucătar Bărbosu. Câte grade trebuie să fie în bucătărie pentru a creşte aluatul frumos

Dacă vreți să pregătiți cozonac de Paște și să nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucătar cunoscut în România a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Câte grade…




15:06, 21.04.2024

Rețetă specială de cozonac pentru Paște. Cum trebuie să împletești aluatul, de fapt

Mai este foarte puțin până la sărbătorile pascale, așa că gospodinele se pregătesc să facă bunătăți pentru cei dragi. Cozonacul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște. Acesta este adorat de…




08:00, 21.04.2024

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente…




18:25, 18.04.2024

Ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post. Ingredientul care le transformă într-un deliciu

Este binecunoscut faptul că în Moldova mâncarea este delicioasă, atât cea de post, cât și cea de dulce. Dacă te întrebi ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post, atunci trebuie să le cunoști…




14:46, 14.04.2024

Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau

Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau

O rețetă simplă, un desert delicios cu care ne putem răsfăța papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Secretul succesului era un singur…




09:11, 14.04.2024

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă

Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…




13:50, 12.04.2024

Ce să pui în aluatul de gogoși de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care înlocuiește oul

Ce să pui în aluatul de gogoși de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care înlocuiește oul

Doar pentru că alegi să respecți restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine, nu înseamnă că trebuie să renunți la micile plăceri culinare, ci doar să faci unele modificări.…




08:51, 08.04.2024

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…




17:00, 04.04.2024

Rețete speciale. Șuberec rețeta turcească-tătărească din Dobrogea

Rețete speciale. Șuberec rețeta turcească-tătărească din Dobrogea

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de șuberec?Ingrediente pentru 6 porții de cate 150 g fiecareIngredientePentru aluat250 g de faina1 varf de lingurita de sare150 ml de apa50 g de faina pentru modelatPentru umplutura250…




00:30, 29.03.2024

Tartă cu umplutură de iaurt

Tartă cu umplutură de iaurt

Ingrediente pentru aluat: (pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm) 3 gălbenuşuri 120 gr unt topit 105 gr zahăr 300 gr făină 5 gr praf de copt Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până…




10:10, 09.03.2024

Ce trebuie să faci cu aluatul mucenicilor pentru a fi pufoși. Vor ieși ca la patiserie

Ce trebuie să faci cu aluatul mucenicilor pentru a fi pufoși. Vor ieși ca la patiserie

În fiecare an, pe data de 9 Martie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Mucenici. Este o sărbătoare cu tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani și o zi în care toate gospodinele pregătesc delicioșii…




09:20, 09.03.2024

9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregătesc mucenicii moldovenești?

Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, aflând despre credința lor, i-a silit să se închine…




00:30, 08.03.2024

Hummus cu lipii greceşti

Ingrediente: HUMMUS: 1 conservă mică de năut fiert 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de tahini (pastă de susan) 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de piper măcinat sucul de la o jumătate de…




14:20, 07.03.2024

Ce se pune în aluatul pentru mucenici moldovenești ca să iasă foarte pufoși

Mucenicii moldovenești sunt cel mai gătit preparat din aceste zile, iar rețeta este foarte simplă. Dacă vrei să obții un preparat pufos, moale și aromat, trebuie să adaugi un ingredient secret în aluat. Iată de…




09:20, 07.03.2024

Rețetă mucenici moldovenești însiropați

Rețetă mucenici moldovenești însiropați

Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…




10:16, 05.03.2024

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar

În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…




20:35, 29.02.2024

Ce trebuie să faci înainte de a bate ouăle cu care ungi aluatul preparatelor pe care le dai la cuptor. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi

Ouăle se numără printre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții. Un ou conține aproximativ 72…




17:51, 27.02.2024

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti

Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3…




10:11, 27.02.2024

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti

Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3…




17:31, 26.02.2024

Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clătitelor

Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clătitelor

Nutriționistul Mihaela Bilic , cunoscută în mediul online pentru sfaturile sale, le-a explicat urmăritorilor săi cum trebuie să procedeze pentru a face clătite cat mai gustoase. Clătita perfectă are nevoie de odihnă,…




09:06, 22.02.2024

Reţete de fagure cu cremă

Reţete de fagure cu cremă

Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilăriei este, fără îndoială, cea de fagure cu cremă. Desertul care nu lipsea de pe nicio masă de sărbătoare, faguri crocanți umpluți cu cremă, poți…




16:46, 19.02.2024

Cum se prepară savarina de casă. Secretul celei mai gustoase prăjituri

Cum se prepară savarina de casă. Secretul celei mai gustoase prăjituri

Savarina se număra printre prăjiturile preferate ale românilor. Ușor de făcut și foarte gustoase, reprezintă desertul perfect pentru o masă copioasă. Încercați următoarea rețetă și spuneți-ne ce părere aveți. Rețetă…




19:11, 17.02.2024

Ce trebuie să faci cu aluatul de clătite înainte de a-l pune în tigaie pentru a nu face cocoloaşe. Aşa procedează marii bucătari

Ce trebuie să faci cu aluatul de clătite înainte de a-l pune în tigaie pentru a nu face cocoloaşe. Aşa procedează marii bucătari

Cu siguranță nimeni nu poate refuza o porție de clătite. Acest desert este adorat de toată lumea, de la mic la mare. Totuși, puține gospodine știu cum să prepare aluatul pentru clătite. Există câte un truc care…




19:10, 15.02.2024

Gogoșile, desertul de care nu ne săturăm niciodată (P)

Gogoșile, desertul de care nu ne săturăm niciodată (P)

Cine a inventat gogoșile?Există mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune că au fost făcute pentru prima dată de coloniștii olandezi din America de Nord în secolul al XIX-lea. O altă poveste…




00:30, 09.02.2024

Tartă cu lămâie şi bezea

Aluat tartă (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. făină 40 gr. zahăr pudră 10 gr. pudră de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grăsime 25 gr. ou Se taie untul rece în cuburi mici şi se amestecă…




20:35, 02.02.2024

Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în aluatul de clătite. Desertul va deveni astfel mai lipicios

Pe cât de ușor par de preparat clătitele, pe atât de multe bătăi de cap pot da gospodinelor. Și, pentru că în momentul realizării acestora foarte multe gospodine întâmpină dificultăți, fie se lipsesc sau fie nu…




08:55, 02.02.2024

Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros. Vor deveni lipicioase

Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros. Vor deveni lipicioase

Desertul pe care niciun român nu îl poate refuza, gustul copilăriei, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Am crede că nu este deloc complicat să preparăm clătite, însă realitatea este că putem da greș…




11:00, 28.01.2024

Croissante cu ciocolată: rețeta gustoasă și rapidă cu aluat foietaj

Croissantele franțuzești sunt un deliciu și le poți prepara destul de ușor acasă, dacă încă nu te-ai încumetat să le faci. Aluatul iese pufos și foarte aerat. Există un secret care face ca rezultatul să fie impresionant.