Aluatulse - Stiri si informatii despre Aluatulse | pagina 2 Ultima actualizare: 15:01:23, 08.05.2024
15:50, 25.01.2024
Ce este drojdia si ce efect are asupra aluatului?
Drojdia este un ingredient de nelipsit din bucataria oricui, nemaivorbind de brutarii! Daca vrei sa coci o paine ca la carte, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este… Articolul Ce este drojdia si ce efect…
18:20, 22.01.2024
Cum faci cele mai bune și pufoase lipii de casă. Secretul care le face de nerefuzat, cât frămânți aluatul
Sunt moi, gustoase și pufoase și se prepară cât ai clipi din câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Secretul celor mai bune lipii stă în modul de preparare. Pentru a ieși ca la carte, gospodinele trebuie să țină…
10:30, 15.01.2024
Rețete de scovergi – cum faci cele mai bune scovergi
Probabil că mulți dintre noi au crescut cu o rețetă de scovergi pe care mama sau bunica o pregătea în copilărie. Unii spun scovergi, alții spun turte, oricum ar fi, este vorba despre un aluat dospit și prăjit care…
20:25, 09.01.2024
Ingredientul pe care să-l pui în aluatul gogoșilor pentru a ieși pufoase. Nu multe gospodine știu
Există un ingredient pe care trebuie neapărat să-l pui în aluatul gogoșilor pentru a ieși pufoase. Nu multe gospodine știu despre ce produs este vorba, însă oricine ar trebui să încerce acest truc. Iată despre…
23:00, 07.01.2024
Făina pe care să nu o folosești niciodată la clătite. Vei distruge aluatul
Dacă vrei să prepari clătite pentru micul-dejun sau pur și simplu ți s-a făcut poftă de acest desert, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi cum trebuie să procedezi pentru…
15:40, 05.01.2024
Ce se pune pe masă și sub masă de Bobotează: întreaga familie va fi păzită de rele, în noul an - Fetele își visează ursitul în noaptea asta
Aflați din rândurile următoare ce se pune pe masă în Ajunul Bobotezei, în anul 2024. În plus, descoperiți și care este tradiția care predomină de această mare sărbătoare, dar și ce trebuie să faceți pentru a o…
20:30, 26.12.2023
O altă gospodină politică, după Dragnea. Ciucă frământă aluatul, dar blatul e pregătit de Ciolacu
Ilustrație: Marian Avramescu După Dragnizarea președintelui Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, care vedea cum el și colegii săi de partid sunt vânați de Justiție, și mai mulți lideri de formațiuni politice…
11:10, 24.12.2023
Rețeta Jamilei pentru cornulețe fragede cu rahat, un deliciu de Crăciun pe care îți vei linge pe degete!
Cornulețe cu rahat, preparate după rețeta Jamilei, promit să aducă savoare și amintiri dulci pe masa de Crăciun. Celebrul bucătar și personalitate media, Jamila Cuisine, ne îmbie în atmosfera festivă a Crăciunului…
14:41, 22.12.2023
Rețetă simplă de cozonac Panettone. Desertul care aduce familia împreună de sărbători
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cozonac Panettone. Ingrediente 550 g faina6 oua100 ml apa călduță100 ml lapte călduț1 cubuleț drojdie proaspătă 150 g unt 150 g zaharcoaja unei lamaicoaja…
23:30, 19.12.2023
Ce faci cu aluatul de turtă dulce când îl pui în tavă. Secretul bunicii Gherghina pentru a ieşi pufoasă
Ne apropiem de Crăciun și am ales deja meniul pentru masa festivă. Printre preparatele alese se numără și turta dulce, un desert ce ne amintește de copilărie și pe care toată lumea îl adoră. Celebra bunica Gherghina…
10:05, 16.12.2023
Cele mai frecvente greșeli pe care le fac unele gospodine când coc prăjituri
Realizarea unei prăjituri perfecte, atât din punctul de vedere al texturii blatului, dar și aromelor, are la bază câțiva pași ce trebuie să fie respectați în fiecare rețetă. Altfel, pot exista neplăceri, iar gustul…
14:45, 15.12.2023
Iata cateva idei de mancaruri preparate cu diverse drojdii
Ai gasit niste pachetele de drojdie care expira in curand? Nu le arunca! Daca esti in pana de idei, te ajutam noi – vezi mai jos 5 idei de mancaruri preparate cu diverse drojdii pe care le poti savura in aceasta…
09:40, 14.12.2023
De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima
Cozonacul este un preparat specific sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun și de Revelion, acest preparat este deseori, din cauza timpului, achiziționat din marile lanțuri…
13:36, 13.12.2023
Rețeta celor mai pufoși covrigi de casă. Preparatul de care nu te mai saturi, cât lași aluatul la crescut
Cu sare mare, susan, mac, semințe de in sau chimen, covrigii de casă sunt un preparat cu care nu veți da greș. Pentru a ieși pufoși, în timpul preparării este necesar ca aceștia să fie opăriți timp de câteva secunde.
11:30, 13.12.2023
Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură
„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…
15:35, 11.12.2023
Ce să faci cu făina cu 48 de ore înainte să prepari cozonacul. Aluatul va crește miraculos
Cozonacul este desertul tradițional românesc nelipsit de pe mesele tuturor de sărbători. Cine ar refuza o felie caldă de cozonac, cu miez pufos și coajă crocantă? Cu toate acestea, puține gospodine știu să-l preparare…
18:45, 07.12.2023
Ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum
Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile ale lunii decembrie dau startul pregătirilor pentru masa de Crăciun, iar din meniu nu poate lipsi acest desert tradițional, strâns legat de cele mai importante…
14:56, 05.12.2023
Când se scoate cozonacul din tavă. Cum se păstrează moale și pufos zile întregi
Cozonacul, acest deliciu tradițional de sărbători, are câteva secrete bine păstrate. Ca să faci cozonac trebuie să știi cum să îl frămânți, ce ingrediente să folosești și când se scoate cozonacul din tavă. Aluatul…
12:05, 05.12.2023
Cea mai bună făină pentru cozonac: multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
16:50, 04.12.2023
Tăieței de casă – cum se fac, cum se taie și cum se păstrează tăiețeii de casă cu ou
Descoperă cum se fac tăiețeii acasă, de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum este indicat să îi depozitezi pentru a te bucura de gustul lor proaspăt într-o varietate de rețete culinare. Învață să faci acasă aluat…
11:00, 24.11.2023
Gogoşi pufoase ca la gogoşerie. Cum se frământă aluatul pentru a creşte frumos
Într-o lume plină de griji și supărări, există un mic colț de rai care reușește să aducă zâmbete și să satisfacă cele mai dulci pofte ale oamenilor, iar acela este bucătăria. Astăzi, îți vom dezvălui cum să pregătești…
17:20, 23.11.2023
Ce să pui în aluatul de poale-n brâu ca să iasă gustoase. Secretul gospodinelor din Moldova
Poalele-n brâu sunt o adevărat delicatesă tradițională. În funcție de zona țării, rețeta poate fi diferită, însă gustul final este mereu excepțional. Încercați următoare rețete de poale-n brâu din Moldova și spuneți-ne…
09:50, 22.11.2023
Clătite de post cu griș, moi și pufoase - Secretul celor 2 ingrediente speciale: Diferența față de rețeta tradițională
O rețetă specială de clătite de post, diferită de cea clasică foarte cunoscută, care nu se rup și sunt delicioase alături de o cană cu ceai sau lapte cald, pentu cine nu ține post. Clătite de post cu griș, moi…
07:30, 22.11.2023
Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente
Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…
17:20, 21.11.2023
Rețetă de pesmeți cu brânză din Dobrogea. Ce să pui în aluatul plăcintelor ca să iasă moi și pufoase
Pesmeții cu brânză sunt o adevărată delicatesă și nu trebuie să lipsească de pe masa românilor. Următoarea rețetă pe care vă vom prezenta este una tradițională dobrogeană. Nu este greu de făcut, iar rezultatul…
17:00, 21.11.2023
Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente
Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…
17:25, 20.11.2023
Clătite de post cu griș, moi și pufoase - Secretul celor 2 ingrediente speciale: Diferența față de rețeta tradițională
O rețetă specială de clătite de post, diferită de cea clasică foarte cunoscută, care nu se rup și sunt delicioase alături de o cană cu ceai sau lapte cald, pentu cine nu ține post. Clătite de post cu griș, moi…
14:50, 17.11.2023
Motivul pentru care clătitele făcute cu bere sunt mai gustoase - Care este rețeta
Clătitele cu bere pot fi apreciate pentru gustul lor unic și pentru faptul că berea adaugă o notă subtilă de aromă și textură. Berea poate adăuga umiditate și puțină efervescență la compoziția aluatului, ceea ce…
09:05, 14.11.2023
Ce sunt gnocchi. Rețete cu gnocchi
O rețetă de paste pe care o să o îndrăgești din prima datorită ingredientului principal, ghocchi. Vezi mai jos ce sunt ghocchi, cum se fac, dar și care sunt cele mai ușor de încercat rețete cu ghocchi!Gnocchi,…
17:25, 07.11.2023
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie, desertul preferat al bunicii: ingredientul care frăgezește foile
Pentru a pregăti desertul savuros, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.Ingrediente foi: 500 g de făină2 ouă10 linguri de lapte10 linguri de zahăr10…