Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:40, 28.10.2023

Gogoşari marinaţi dulci-acrișori pentru iarnă

Ingrediente: 4 kg de gogoşari, 1 litru oţet, o ceaşcă de ulei (sau doar 2-3 linguri dacă preferați mai puțin unsuroși), 250 g zahăr, 1 lingură de sare neiodată, boabe de muşar, boabe de piper și alte condimente…




15:05, 02.10.2023

Când se mănâncă, de fapt, castraveții murați. Greșeala pe care o faci în fiecare toamnă, fără să-ți dai seama

Iarna se apropie, iar gospodinele pregătesc proviziile pentru cămară. Pe gustul tuturor se numără castraveții murați, cunoscuți pentru gustul lor delicios și versatilitatea în combinație cu alte preparate culinare.…




14:40, 02.09.2023

Cum faci cea mai bună conopidă murată. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final în fiecare borcan. Se va menține crocantă

Conopida murată este printre preferatele românilor, și nu e de mirare de ce. Acrișoară, crocantă și cu gust de condimente și ierburi, această murătură se potrivește cu orice fel de mâncare. Dar cum faci cea mai…




11:31, 08.07.2023

Diferența dintre smântână pentru frișcă și frișcă lichidă

Smântâna pentru frișcă sau frișca lichidă sunt ingrediente adesea folosite în prepararea rețetelor dulci și nu numai. Dar știi care este diferența dintre smântână pentru frișcă și frișcă lichidă?Frișca și smânâna…




11:55, 27.05.2023

Sentimente dulci-acrișoare în – Irina Rimes

Sound-ul original francez și versuri aproape de sufletul artistei sunt cuvintele care descriu cea mai nouă piesă marca Irina Rimes: . Instrumentalul piesei s-ar putea să vă pornească la dans într-o seară de primăvară…




18:15, 20.09.2022

Prăjitură cu jeleu de afine și cremă de brânză. Desertul parfumat cu care îți vei impresiona invitații

Prăjitura cu jeleu de afine și cremă de brânză este un desert parfumat, cu gust dulce acrișor . Cu blat pufos, cu aromă de lămâie, cu un strat dulce acrișor de jeleu de afine și un strat de cremă de brânză, prăjitura…




09:55, 06.05.2022

Ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 5 mai 2022

În ediția din 5 mai 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Andra Ilias, bucătarul de serviciu al matinalului a pregătit mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară..




12:31, 19.06.2021

Ce se mănâncă de Rusalii. Rețetă de sărmăluțe în foi de viță cu iaurt acrișor sau smântână, pentru o zi sfântă în familie

Rusaliile reprezintă o sărbătoare importantă pentru creștini, la 10 zile de la Înălțarea Domnului. Românii obișnuiesc să își trimită cu acest prilej mesaje de Rusalii, felicitări și SMS-uri.   Rusaliile ortodoxe…




09:25, 12.05.2021

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul…

Un fermier buzoian a dat lovitura cu usturoiul românesc: cultivă un soi nou, botezat Benone, după numele celebrului interpret de muzică populară Benone Sinulescu. E mai dulceag, mai aromat şi mai iute decât cel…




15:50, 23.02.2021

Rubarba – ce este, cum se plantează și cum se mănâncă. Rețete cu rubarbă

Rubarba este o plantă foarte apreciată în gastronomia britanică și germană, dar care este folosită în preparate culinare și în țara noastră, mai ales în zona Ardealului.Rubarba este cunoscută încă din cele mai…




18:01, 26.05.2020

Tartă cu rubarbă și căpșuni. O tartă aromată, cu gust dulce-acrișor

Foarte bine se combină rubarba cu căpșunile în diverse preparate cum ar fi: gemul, dulceața, siropul, dar și deserturile. Drept dovadă acestă rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni, foarte aromată și delicioasă.




08:14, 21.01.2020

Cum se prepară prăjitura Pavlova, unul dintre cele mai contrastante deserturi: crocant, cremos, dulce şi acrişor

Prăjitura Pavlova a fost denumită după Anna Matveyevna Pavlova, o celebră balerină şi coregrafă din Rusia. Desertul a fost creat chiar în timpul turneului său din Noua Zeelandă şi Australia, în 1929.




06:43, 22.11.2019

Care este secretul celor mai pufoşi papanaşi. Reţeta unui desert dulce- acrişor

Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert delicios, unul dintre „dulciurile” preferate. Pentru a realiza o porţie pufoasă de papanaşi trebuie să urmaţi anumiţi paşi de preparare.




23:37, 11.10.2019

Castraveti murati. Cele mai bune retete de castraveti murati in otet sau in saramura

Castraveti murati – Beneficii Coaja de castraveti murati contine o enzima care ajuta la digerarea si asimilarea proteinelor. Castravetii murati previn indigestiile, balonarea si disconfortul abdominal. Cand consumi…




17:33, 08.10.2019

Muraturi de toamna: Castraveti dulci-acrisori

Muraturi de toamna: Castraveti dulci-acrisori Mod de preparare Castraveti dulci-acrisori Castravetii bine spalati se asaza in borcanele spalate si uscate, apoi adaugam cateva feliute de morcov si ceapa, hrean,…




12:04, 08.10.2019

Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post)

Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi "leșinați" și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu smântână…




21:06, 12.09.2019

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere

Marul da tocaturii o savoare atât de interesanta si de neasteptata încât merita sa renuntam din când în când la tocaturile noastre clasice cu ceapa prajita si patrunjel. Ia hai sa vedem ce-i de capul ei! Pentru…




09:06, 03.07.2019

Rețetă de muffins cu morcovi și cremă de afine. Un desert de vară dulce-acrișor.

Pentru că este sezonul afinelor și sunt la mare căutare prăjiturile cu afine, vă propunem o rețetă de muffins cu morcovi și cremă de afine - un desert de vară dulce-acrișor, pe placul tuturor.




04:15, 01.07.2019

Beneficiile consumului de vişine. De ce trebuie să mâncăm fructele cu un gust uşor acrişor

Vişinele sunt pline de antioxidanţi, în special de antocianine, responsabile cu pigmentarea în culoarea roşie a fructelor. În plus, antocianinele au un bun efect antiinflamator, încurajând circulaţia sângelui şi…




09:54, 20.06.2019

Tartă cu vișine, dulce-acrișoară. Un desert de vară simplu și ușor de preparat.

Foarte potrivită pentru perioada caniculară, o astfel de Tartă cu vișine, dulce-acrișoară.   Cu blat fraged, sfărâmicios, aromat cu vanilie și umplutură de vișine, dulce-acrișoară nu poate rezulta decât un desert…




09:44, 24.05.2019

Cireșele și beneficiile lor impresionante pentru sănătate

Aspectul lor este unul dintre cele mai apetisante, dintre toate fructele din lume.Gustul… nici nu mai are rost să spunem. Întotdeauna variat, dar delicios. Sunt atât de versatile, încât nu știi niciodată la ce…




09:13, 13.04.2019

Porumbei cu sos dulce acrisor de struguri

Porumbeii curatati si spalati se fierb in apa cu sare in care am adaugat o ligura de legume deshidratate fara sare,pana se inmoaie carnea. Se broboneste strugurele spalat apoi boabele se calesc 10 minute in unt…




02:59, 06.02.2019

Cum să pregăteşti savarine delicioase acasa! Sunt gata în câteva minute şi ai nevoie de puţine ingrediente

Îţi este dor de prăjiturile copilăriei? Ei bine, savarina era cu siguranţă „regina” lor. Încearcă să pregăteşti o reţetă simplă, fără prea mari bătăi de cap. INGREDIENTE: 4 ouă 2 căni de zahăr 2 căni de iaurt trei…




06:35, 12.10.2018

Reţeta celor mai gustoşi gogoşari dulci-acrişori conservaţi pentru iarnă

Gospodinele sunt în plin sezon de pregătire a conservelor pentru iarnă, de la zacuscă ori gemuri, până la acrituri, conservate în saramură sau oţet. Cei mai mulţi dintre noi respectăm propriile reţete, moştenite…




23:42, 27.08.2018

Ardei umpluţi cu legume şi carne de curcan

Mod de preparare Ardei umpluti cu legume si carne de curcanAm curat si taiat o ceapa si un ardei, am ras un morcov, am taiat bucatele si o tija de telina pe care le-am calit usor in cateva linguri de ulei. Am adaugat…




10:37, 15.06.2018

Prăjitura cu iaurt și vișine. O prăjitură simplă și ușoară, cu gust dulce-acrișor!

Prăjitura cu iaurt și vișine este o prăjitură simplă și de mare efect, cu gust dulce-acrișor și merită preparată, mai ales în plin sezon al vișinelor coapte și savurată alături de cei dragi.




13:16, 16.05.2018

STIL DE VIAŢĂ Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Fructe roșii-violet pentru sănătate

1. Zmeura este fructul care conține cel mai mult acid elagic (antioxidant polifenolic), recunoscut pentru proprietățile sale de a lupta împotriva radicalilor liberi. Antocianinele care conferă fructului pigmenții…




18:06, 09.05.2018

REȚETA ZILEI: Chifteluțe de porc dulci-acrișoare. Ieftine și savuroase!

Chifteluțele sunt unele dintre mâncărurile preferate ale românilor. Sunt pentru aproape toate buzunarele și sunt extrem de savuroase. De aceea, recomandăm această rețetă inedită de chifteluțe de porc dulci-acrișoare.




15:57, 18.02.2018

Chifteluțe suedeze în sos, cu dulceață acrișoară

Ingrediente pentru chiftele 250 g carne tocata de vita 150 g carne de porc 2 linguri pesmet (proaspat sau cumparat) 1 ceapa 1 ou sare piper 3 linguri unt   Ingrediente pentru sos   2 linguri unt 2 linguri faina…




04:26, 05.01.2018

Ciorba acrişoară, delicatesa perfectă după Sărbători. „Pică foarte bine după grăsime, prăjeli şi afumături“

După ce au trecut sărbătorile şi ne-am ghiftuit cu prăjeli, maioneze şi afumături, o ciorbă acră este absolut binevenită. Uşor de preparat, ciorba cu piept de pui este, pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.