Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zece lucruri neştiute despre steagul lui Ştefan cel Mare. Cum au reuşit călugării de pe muntele Athos să deterioreze stindardul de luptă al voievodului

Publicat:

Steagul lui Stefan cel Mare are o istorie extrem de bogata, fiind unul dintre cele mai pretioase obiecte istorice ce ne-au ramas pana in ziua de la marele voievod moldovean. Acest steag a fost recuperat de Romania, in primavara anului 1917, autoritatile romane au reusit sa-l aduca in tara de la Manastirea Zografu, de pe muntele Athos, loc unde a stat nu mai putin de 417 ani.

Adevarul“ prezinta zece lucruri importante de retinut, despre steagul lui Stefan cel Mare, un obiect de patrimoniu cu valoare de nestemat.

1. Steagul lui Stefan cel Mare a fost realizat de calugari, la…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

Drama. Un medic apreciat s-a stins la 41 de ani

17:45, 11.04.2024 - Ștefan Veliceasa, medic specialist medicina de familie in București, de origine din Suceava, a murit la doar 41 de ani. Doctorul ar fi decedat in urma unui accident vascular. „Am ințeles ca sambata ar fi facut un AVC, in timp ce conducea mașina proprie in București. Nu știam sa aiba nicio problema de…

Expoziție a iconarului Mihai Coman, la Alba Iulia. Sunteți așteptați sa vedeți „Ingerii noștri”

11:45, 04.04.2024 - In 5 aprilie 2024, ora 15. 00, la Museikon, strada Unirii, nr. 3, Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman, intitulata Ingerii noștri, un eveniment organizat de Consiliul Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, secția Museikon, in colaborare…

Tezaurul de la Pietroase. Nu faceti aceasta confuzie

19:00, 19.03.2024 - Muzeul Judetean Buzau a venit cu precizari in contextul discutiilor purtate pe tema tezaurului Romaniei detinut de Rusia. Tezaurul de la Pietroase face parte din categoria juridica tezaur national, se compune din 12 piese valorificate muzeal, insa nu are legatura cu tezaurul national aflat in Rusia.…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Expozitia ‘Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere’, la Muzeul National al Bucovinei din Suceava

16:30, 05.02.2024 - Muzeul National al Bucovinei din Suceava va vernisa marti, 6 februarie, expozitia ‘Nicolae Iorga- 150 de ani de la nastere’, a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, care este partener al evenimentului. Gratie acestei colaborari, personalitatea marelui istoric…

Operele lui Brancuși, in așteptarea proprietarilor: Cutiile vor petrece o noapte in Muzeul Național de Arta din Timișoara

16:30, 28.01.2024 - Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” s-a incheiat duminica, iar Muzeul National de Arta Timisoara si Consiliul Judetean Timis se pregatesc sa organizeze alte expozitii de anvergura cum ar fi Caravaggio, Monet sau Picasso. Urmeaza ca operele sculptorului roman sa fie transportate…


Ce parere ai despre aceasta stire?