Unt din grăsime de muscă! Ar putea înlocui untul din napolitane și prăjituri
Publicat:Cercetatorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grasime din larve de musca Hermetia illucens, care ar putea inlocui untul folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prajiturilor, scrie The Guardian.Produsul respectiv se extrage cu centrifuga dintr-un bol cu apa in care se introduc…
Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…
Sursa articol si foto: stiridecluj.ro
Stiri pe aceeasi tema
Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința
00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…
Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței
11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…
Baze lunare, experimente și mine de titan: Care sunt pericolele ce amenința cele mai cautate locuri de pe Luna
07:05, 26.03.2024 - Agențiile spațiale și companiile private planuiesc sa ridice baze lunare și sa desfașoare experimente științifice și operațiuni de exploatare miniera pe Luna, scrie The Guardian. Cercetatorii avertizeaza ca locurile de importanța științifica de pe suprafața Lunii sunt in pericol și ca acestea trebuie…
Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei
19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…
Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii
07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…
Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului
04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…
Untul de musca, un nou produs alimentar controversat care urmeaza sa ajunga in magazine
10:25, 07.02.2024 - Cercetatorii de la o universitate din Belgia au creat aceasta grasime din larve pentru a putea fi folosita in prima instanța in prepararea dulciurilor. Grasimea este produsa dupa ce larvele de musca inmuiate in apa sunt puse intr-un blander și apoi trecute printr-o centrifuga care separa untul de insecte.In…
Untul din grasime de musca, ingredientul șocant folosit la napolitane. Cum se obține, de fapt
14:15, 06.02.2024 - Untul se obține de la musca Hermetia illucensProducatorii alimentari sunt diperati sa gaseasca noi produse inovatoare care sa fie prietenoase cu mediul, sa ofere substante nutritive si sa fie sanatoase. Deja au aparut pe piata mai multe produse pe baza de insecte. Urmatorul este untul de musca.Cercetatorii…