Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:15, 06.02.2024

Untul din grăsime de muscă, ingredientul șocant folosit la napolitane. Cum se obține, de fapt

Untul din grăsime de muscă, ingredientul șocant folosit la napolitane. Cum se obține, de fapt

Untul se obține de la musca Hermetia illucensProducatorii alimentari sunt diperati sa gaseasca noi produse inovatoare care sa fie prietenoase cu mediul, sa ofere substante nutritive si sa fie sanatoase. Deja au…




13:00, 06.02.2024

Unt din grăsime de muscă! Ar putea înlocui untul din napolitane și prăjituri

Unt din grăsime de muscă! Ar putea înlocui untul din napolitane și prăjituri

Cercetătorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grăsime din larve de muscă Hermetia illucens, care ar putea înlocui untul folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prăjiturilor, scrie The Guardian.Produsul…




07:00, 31.01.2024

Untul de muscă, un nou aliment inventat de producători folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prăjiturilor.

În paralel cu producerea de carne sintetică cu ajutorul inteligenţei artificiale, cercetătorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grăsime din larve de muscă Hermetia illucens, care ar putea înlocui untul…




13:05, 17.10.2023

Better-B – Proiect cu finanțare de 6,3 mil euro, pentru adaptarea la tehnologiile apicole avansate. USAMV Cluj-Napoca este parteneră în consorțiul european

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Disciplina de Apicultură și Sericicultură, face parte din consorțiul european al Proiectului…




20:23, 11.04.2020

De ce românii sunt mai rezistenţi la Covid-19. Descoperirea cercetătorilor belgieni

Cercetătorii belgieni de la Universitatea Ghent au descoperit de ce în România, şi în general, în ţările din Estul Europei este mai mică incidenţă a cazurilor grave de COVID-19, respectiv a celor soldate cu decese.…




11:43, 25.01.2017

Cât plastic înghițim atunci când mâncăm fructe de mare

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Persoanele care mănâncă în mod frecvent fructe de mare ingerează odată cu ele până la 11 mii de particule de plastic, în decursul unui an, potrivit unui…




09:12, 25.01.2017

Cei care mănâncă fructe de mare ingerează și plastic

Studiu cu rezultat alarmant al cercetătorilor belgieni de la Universitatea Gent. Cei care mănâncă în mod frecvent fructe de mare ingerează, odată cu ele, până la 11.000 de particule de plastic, în decursul unui…




08:57, 05.09.2014

De ce miros mai urât hainele din poliester decât cele din bumbac? Cercetătorii au acum explicaţia

Hainele din poliester, spre deosebire de cele din bumbac, miros mult mai neplăcut a transpiraţie după ce sunt purtate în timpul unui efort fizic mai intens. În urma unui studiu, publicat recent în Applied and Environmental…