Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfantul Nicolae sau San-Nicoara, cel mai popular sfant in Ardeal

Publicat:

Sfantul Nicolae sau San-Nicoara, cel mai popular sfant in Ardeal  In popor se crede ca de Sfantul Nicolae incepe cu adevarat iarna. Mosul isi scurtura barba sura si incepe sa ninga, iar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

Cunoscut în Transilvania si sub numele de Sân-Nicoara, Sfântul Nicolae este cel mai popular sfânt în Ardeal, multe biserici îi poarta hramul.

Singurul copil al unor oameni înstariti si, de asemenea, credincioti, Sfântul Nicolae s-a nascut în secolul IV, în provincia Lichia, orașul…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce nu se face sub nicio forma in miercurea din Saptamana Luminata. Tradiția pe care nu trebuie sa o incalce nicio femeie

13:35, 08.05.2024 - Miercurea din Saptamana Luminata este o zi importanta, plina de semnificații, tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respecta cu sfințenie din cele mai vechi timpuri. Pe 8 mai este praznuit și Sfantul Apostol și Evanghelist loan, cel care și-a plecat capul la pieptul Domnului la Cina cea de Taina,…

Hristos a Inviat! Echipa Digi24.ro va ureaza Paște fericit

00:05, 05.05.2024 - Hristos a Inviat! Creștinii ortodocși primesc Lumina Invierii Mantuitorului Iisus Hristos, adusa de la Ierusalim, in bisericile din toata țara. Pe 5 mai este sarbatorit Paștele, cea mai importanta sarbatoare a creștinatații. Cu acest prilej, echipa Digi24.ro va ureaza sarbatori luminate și Paște fericit!

Cand va fi adusa Sfanta Lumina de la Ierusalim. Anunțul facut de Patriarhia Romana

11:31, 29.04.2024 - Cand va fi adusa Sfanta Lumina de la Ierusalim. Anunțul facut de Patriarhia Romana Cand va fi adusa Sfanta Lumina de la Ierusalim. Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurata de Parintele Patriarh Daniel in anul 2009, continua și in acest an. Lumina Sfanta a Invierii, care se aprinde…

„Osana!” versus „Rastignește-L! Rastignește-L!” – Predica Inaltpreasfințitului ...

11:05, 29.04.2024 - Intrarea in Ierusalim a Mantuitorului Iisus Hristos este un praznic imparatesc care are o motivatie nou-testamentara (Matei 21, 1-11; Marcu 11, 1-11; Luca 19, 28-40 si Ioan 12, 12-19). Desigur, sarbatoarea a fost anticipata in Vechiul Testament: „Bucura-te foarte, fiica Sionului, ...

Voluntarii Asociatiei Suflete deschise au ajuns cu daruri la supravietuitorii din mina de la Altin Tepe, dar si la micii pacienti din Casa Speranta si spitalele din Constanta (GAlERIE FOTO)

17:25, 28.04.2024 - Voluntarii Asociatiei "Suflete deschise" au ajuns cu daruri la supravietuitorii din mina de la Altin Tepe. Vestea intrarii Domnului in Ierusalim a fost dusa si celor 110 de copii internati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si in Spitalul Clinic De Boli Infectioase. Voluntarii au adus tuturor zimbetul…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Florii. Ce nu trebuie sa faci in 28 aprilie

09:21, 28.04.2024 - Tradiții, obiceiuri și superstiții de Florii. Ce nu trebuie sa faci in 28 aprilie Sarbatoarea Floriilor, moment in care credincioșii celebreaza intrarea Domnului in Ierusalim, este plina de tradiții, obiceiuri și superstiții care se leaga de aceasta perioada a anului și de renașterea naturii, relateaza…

FEMEI CARE NE INSPIRA – Rodica Cremene, nu doar o vanzatoare, ci un personaj de poveste: De la opincile din Șieuț, la pelerinajul in Ierusalim

09:15, 19.03.2024 - Rodica Cremene s-a nascut in Sebiș, in comuna Șieuț. De aproape 10 ani coloreaza atmosfera intr-un magazin de pe strada Nasaudului: intra in vorba cu cei care trec pragul magazinului, schimba impresii, ofera sfaturi daca i se cer și – in ciuda greutaților prin care a trecut, este mereu optimista. Rodica…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo


Ce parere ai despre aceasta stire?