Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Semnele timpurii ale demenţei pot fi descoperite în felul în care mergeţi

Publicat:

reprezinta 60 pana la 80% din cazuri. Dementa vasculara, care apare dupa un accident vascular cerebral, este al doilea tip de demența cel mai frecvent.

Dar exista multe alte condiții care pot provoca simptome de demența, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi probleme tiroidiene și deficiențe de vitamine.

Deși demența implica in general pierderea memoriei, condiția are cauze diferite. Numai pierderea memoriei nu inseamna ca aveți demența.

Multe demențe sunt progresive, ceea ce inseamna ca simptomele incep incet și treptat starea se inrautațește.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Un simplu test ar putea depista demența cu 12 ani inainte de simptome

17:10, 04.05.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire uimitoare: o anomalie ar putea fi un semn timpuriu al demenței. Aceasta tulburare ar putea permite depistarea bolii chiar și cu 12 ani inainte de apariția simptomelor clasice, precum pierderea memoriei sau confuzia.

Au fost descoperite manuscrise necunoscute pina acum ale basmelor fraților Grimm 

08:35, 01.05.2024 - S-a descoperit recent ca frații Grimm, faimoșii autori ai multor basme populare, au lasat mai multe urme ale operei lor decit se credea pina acum. Cercetatorii de la Universitatea Adam Mickiewicz din Polonia au raportat descoperirea a 27 de noi volume originale de basme ale fraților Grimm, care au fost…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Consumi proteine in exces? Iata care sunt semnele și ce trebuie sa faci

22:30, 03.04.2024 - Ce este consumul excesiv de proteine?Consumul excesiv de proteine se refera la ingestia unei cantitați de proteine care depașește necesarul organismului pentru a-și indeplini funcțiile esențiale. Acest lucru poate fi cauzat de o dieta bogata in alimente cu conținut ridicat de proteine sau de suplimente…

Barbat din SUA, ajuns la spital cu migrena, cauzata de tenii. Alimentul care ar fi fost sursa infectarii

12:46, 14.03.2024 - Un barbat din Statele Unite a fost internat la spital, pe motivul unor migrene care se tot agravau. Medicii au descoperit ca durerea era cauzata de larvele de tenie parazite din creier. Cercetatorii sunt de parere ca infectarea s-ar fi produs din cauza consumului unui anumit aliment.

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

80% din bolnavii de Alzheimer raman nediagnosticați in Romania

00:21, 06.02.2024 - Boala Alzheimer este mult subdiagnosticata in Romania, semnaleaza Societatea Romana Alzheimer, potrivit unui amplu documentar prezentat de Hornews. In plus, diagnosticarea adecvata a acestui tip de demența poate dura chiar și trei ani de la debutul simptomelor. Asta pentru ca este nevoie de o abordare…


Ce parere ai despre aceasta stire?