Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Savanții au făcut o descoperire istorică: Unde e apa de pe Marte

Publicat:

Rocile vulcanice spongioase de pe Marte au absorbit o parte din apa de pe aceasta planeta, de-a lungul erelor geologice, conform concluziilor unui nou studiu realizat la , transmite AFP.

Rezultatele acestui nou studiu completeaza tabloul disparitiei apei lichide de la suprafata lui Marte, scrie agerpres.ro.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașa pe care a platit-o pentru o haina

"Marte a fost o planeta condamnata de propria ei geologie", a declarat, pentru AFP, , de la Departamentul de Stiinte ale Pamantului de la ,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

Comoara istorica descoperita in Turda: sute de monede din argint, batute in Regatul Ungariei

09:51, 21.03.2024 - Descoperire istorica impresionanta in centrul orașului Turda. Sapaturile arheologice au scos la iveala aproape 300 de monede, cele mai multe dintre ele din anii 1330. Acestea au fost curațate, restaurate și puse la loc de cinste. "Prin aceasta descoperire acoperim o perioada istorica pentru care nu…

Ce se intampla in corpul tau daca citești Biblia de 4 ori pe saptamana. Rezultatele unui studiu te vor convinge sa aprofundezi Sfanta Scriptura

13:50, 19.03.2024 - Biblia este Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu, dupa cum putem regasi și in 2 Timotei 3:16: „Toata Scriptura este suflata de Dumnezeu și de folos pentru a invața, pentru mustrare, pentru indreptare și pentru instruire in dreptate.” Cercetarile științifice arata ce efecte pozitive ale citirii Bibliei…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Science Report: Ar trebui sa mancam șerpi pentru a salva planeta? ● NASA a anunțat bugetul pentru 2025, iar veștile nu sunt tocmai bune ● Un vulcan uriaș a fost identificat pe Marte, iar implicațiile pot fi uriașe

16:35, 15.03.2024 - Ar trebui sa mancam șerpi pentru a salva planeta? ● NASA a anunțat bugetul pentru 2025, iar veștile nu sunt tocmai bune ● Un vulcan uriaș a fost identificat pe Marte, iar implicațiile pot fi uriașe

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

16:21, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

„Un potential urias”. Un vaccin impotriva malariei are o eficacitate de pana la 78% la copiii mai mici de de doi ani – Studiu

12:55, 02.02.2024 - Vaccinul R21/Matrix-M a fost recomandat in 2023 pentru utilizare de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), iar in urma unui studiu de faza 3 facut pe copii din Africa, s-a constatat ca serul prezinta o eficacitate de pana la 78% la copiii cu varste cuprinse intre cinci si 17 luni, pe parcursul primului…

Studiu: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici

12:11, 02.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent.


Ce parere ai despre aceasta stire?