Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(Publicitate) Bolile copilariei – ghid despre simptome, tratament si preventie

Publicat:

Bolile copilariei sunt foarte contagioase si pot declansa epidemii in colectivitatile de copii, in spatii relativ restranse, unde agentii infectiosi se transmit cu usurinta. Bolile cele mai frecvente la copii sunt: varicela, scarlatina, rujeola, rubeola, oreionul. Iata un ghid practic despre cum se transmit bolile copilariei, cat dureaza perioada de incubatie, cum se manifesta, cum se trateaza si cum pot fi prevenite. , cunoscuta si ca „varsatul de vant”, este o boala infectioasa, cu o contagiozitate de peste 95%. Este cauzata de virusul varicelo-zosterian (VZV), care se transmite…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pensionarii pot merge la tratament

12:25, 12.04.2024 - Pentru seria 6, Casei Județene de Pensii Salaj (CJP Salaj) i-au fost repartizate 82 bilete de tratament in urmatoarele stațiuni: 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna, Moneasa și Geoagiu. Biletele se pot  ridica de catre persoanele care sunt in repartiție de la sediul instituției in perioada 15 – 22.0, intre…

Un medicament-speranța pentru pacienții diagnosticați cu o forma de cancer pulmonar agresiv

20:40, 06.04.2024 - Un medicament, conceput de compania AstraZeneca, și-a dovedit eficacitatea in cazul unei forme agresive de cancer pulmonar.   Acest medicament contribuie  la prelugirea vieții pacienților diagnosticați  cu aceasta forma de cancer agresiv. Este prima imunoterapie, care potrivit studiilor, indeplinește…

'Mica Inchiziție' din Romania: 3 eleve cu dizabilitați au primit interzis la cursuri in perioada menstruației. 'Sa nu se transmita niste boli'

12:35, 04.04.2024 - Caz halucinant in Oradea! In Romania educata, trei eleve cu handicap sever ale unei scoli speciale, nu au mai fost primite la cursuri in perioada menstuatiei. Motivul deciziei este la fel de halucinant. Consilulul de administratie al scolii s-a temut ca fetele ar putea imbolnavi profesorii si restul…

Procuror cercetat in calitate de suspect pentru infractiuni de coruptie

11:15, 15.03.2024 - In Romania reala corupția este peste tot, inclusiv poate acolo unde nu te-ai aștepta. Dar și ei sunt oameni și au nevoi, nu? Ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, sub coordonarea si la delegarea procurorilor din cadrul Parchetulului…

Bolile de rinichi, a opta cauza de deces la nivel mondial. Atentionarile medicilor de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

20:26, 14.03.2024 - In conditiile in care boala cronica de rinichi afecteaza peste 850 de milioane de oameni din intreaga lume si este a opta cauza de deces la nivel mondial, aceasta zi este menita sa ne capteze atentia, fie si pentru cateva momente, asupra bolilor care ne pot afecta rinichii. Insa ne poate atrage atentia…

Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara deficitara in iod, motiv pentru care gusa este o boala nationala

12:30, 08.03.2024 - Medicul endocrinolog Diana Loreta Paun a explicat, joi seara, ca bolile tiroidiene sunt mai frecvente la femei si a subliniat ca Romania este o tara deficitara in iod, iar din acest motiv „gusa este o boala nationala”. „Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara cu…

Campanie de prevenire a rabiei

21:45, 05.03.2024 - DSVSA Hunedoara a demarat, in conformitate cu Programul national de supraveghere, control si eradicare a rabiei, actiuni in vederea eradicarii bolii, care se realizeaza prin supraveghere activa ce presupune vanatoare, recoltare si testare, dar si prin supraveghere pasiva care presupune testarea…

Ce face ca o boala rara sa fie rara?

06:55, 29.02.2024 - 29 februarie este Ziua Bolilor Rare si aduce in atenția publicului subiectul bolilor orfane. Aceasta zi este dedicata atragerii atenției asupra nevoilor celor afectați de bolile rare și asupra provocarilor deosebite cu care se confrunta cercetarea și dezvoltarea de terapii. Bolile rare se afla de mult…


Ce parere ai despre aceasta stire?