Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Obiceiuri care dăunează creierului

Publicat:

Persoanele care nu iau micul dejun au nivelul scazut de zahar in sange, care cu timpul duce la insuficienta aprovizionarii de nutrienti pentru creier, cauzand degenerarea sa treptata. A manca mai mult cauzeaza durificarea arterelor creierului, care duce la scaderea capacitatii mentale. Fumatul cauzeaza diminuarea marimii creierului, care duce, printre altele, la Alzheimer. Consumul ...

Citeste articolul mai departe pe tribuna.ro…  

Sursa articol: tribuna.ro


Stiri pe aceeasi tema

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Ce condimente poți adauga in cafeaua de dimineața. Susțin sanatatea organismului

16:55, 11.03.2024 - Adaugarea anumitor condimente in ceașca ta de cafea nu ofera doar o savoare speciala, ci poate stimula sanatatea creierului pe termen lung. Indiferent daca sunt presarate peste cafea sau incluse, aceste condiment ofera un adaos delicious rutinei cafelei de dimineața. Propunerile care urmeaza pot fi…

Ce se poate intampla daca renunți la consumul de cafea

04:41, 05.03.2024 - Servirea unei cești de cafea este un adevarat ritual. Deși consumul de cafea este asociat cu o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv scaderea riscului de apariție a bolii Alzheimer, exista și unele efecte secundare pe care organismul le poate experimenta. Ce se poate intampla daca renunți…

Parlamentul Germaniei a adoptat o lege care permite deținerea și consumul de canabis in scop recreativ

18:45, 23.02.2024 - Germania s-a alaturat vineri, 23 februarie, grupului de țari și jurisdicții care au legalizat canabisul, odata cu adoptarea de catre Bundestag a unei legi care permite persoanelor fizice și asociațiilor voluntare sa cultive și sa dețina cantitați limitate din acest drog, relateaza Reuters și BBC.Conform…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?