Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Iaşi: Un nou proiect-concurs la Muzeul „Mihail Sadoveanu”: Caligrafii tematice

Publicat:

Muzeul Național al Literaturii Romane Iași lanseaza proiectul educațional Caligrafii tematice, cu scopul de a stimula lectura și de a incuraja scrierea de mana, organizat in doua etape. Prima etapa a proiectului consta intr-un concurs de caligrafie, pe trei secțiuni, dupa categorii de varsta: secțiunea I/ 10-19 ani, secțiunea a II-a/ 20-40 de ani, secțiunea a III-a/ peste 41 de ani. Provocarea concursului consta in copierea caligrafica, pe foi A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singura parte, a unor fragmente, la alegere, din bibliografia data. Lucrarea, de minimum 1 foaie, trebuie expediata…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

Iasi: Muzeul ‘Nicolae Gane’, redeschis publicului dupa 16 ani, in urma finalizarii lucrarilor de restaurare

18:30, 19.04.2024 - Muzeul ‘Nicolae Gane’, unul dintre cele 17 muzee din reteaua Muzeului National al Literaturii Romane (MNLRI) Iasi, a fost redeschis publicului, dupa 16 ani, in urma finalizarea lucrarilor de restaurare finantate cu fonduri europene. Cladirea de pe strada Nicolae Gane 22 A este acum un spatiu modern…

De astazi puteți vota in competiția Destinația Anului 2024 in Romania. Afam detalii de la Anca Zota de la Centrul de Informare Turistica Iași

10:10, 16.04.2024 - De astazi puteți vota in competiția Destinația Anului 2024 in Romania! Din Iași avem finaliști la mai multe categorii: – Orașe care inspira: #Iași – Distracție și aventura – Baza Sportiva brizo – Atracții cultural-educative – „Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” si (new entry…

Memorialul Ipotești: „Traducatori și scriitori in dialog” − un nou proiect cultural

10:36, 03.04.2024 - Memorialul Ipotești: „Traducatori și scriitori in dialog” − un nou proiect cultural Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflata in subordinea Consiliului Județean Botoșani, și Muzeul Național al Literaturii Romane Iași lanseaza miercuri, 3 aprilie 2024, un nou…

(AUDIO) Ziua Mondiala a Poeziei, marcata la Botoșani și Iași

11:40, 21.03.2024 - Ziua Mondiala a Poeziei este sarbatorita, astazi, in toata țara, prin diverse manifestari culturale. Muzeul Național al Literaturii Romane Iași organizeaza un maraton online cu tema „Prozatori și poeți”, iar la Muzeul Dosoftei va avea loc un spectacol care marcheaza 400 de ani de la nasterea mitropolitului…

21 martie – 21 aprilie 2024: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

12:50, 16.03.2024 - Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia va gazdui, in perioada 21 martie-21 aprilie, expoziția „Eminescu-omul”, itinerata in parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Romane Iași. Din capitala Moldovei, pentru prima data in inima Ardealului, „Eminescu-omul” se descopera publicului…

21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicai Micle

17:25, 15.03.2024 - 21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicai Micle 21 martie-21 aprilie: „Eminescu-omul”, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziție de carte…

Mulajul facut de Brancuși in 1902 ramane la Timișoara pana in anul 2025. Este primul proiect care i-a adus notorietate

13:50, 06.02.2024 - Lucrarea expusa la Muzeul Național de Arta Timișoara este realizata din ghips policrom, pictat cu atenție pentru a delimita suprafețele anatomice. Este realizata dintr-o singura piesa, cu excepția brațelor.


Ce parere ai despre aceasta stire?