Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mulajul făcut de Brâncuși în 1902 rămâne la Timișoara până în anul 2025. Este primul proiect care i-a adus notorietate

Publicat:

Lucrarea expusa la Muzeul Național de Arta Timișoara este realizata din ghips policrom, pictat cu atenție pentru a delimita suprafețele anatomice. Este realizata dintr-o singura piesa, cu excepția brațelor.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Memorialul Ipotești: „Traducatori și scriitori in dialog” − un nou proiect cultural

10:36, 03.04.2024 - Memorialul Ipotești: „Traducatori și scriitori in dialog” − un nou proiect cultural Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflata in subordinea Consiliului Județean Botoșani, și Muzeul Național al Literaturii Romane Iași lanseaza miercuri, 3 aprilie 2024, un nou…

De patru ani nu-i gasesc loc statuii unui mare golgheter englez! Reacția președintelui echipei lui Radu Dragușin: „Lucrarea este oribila!”

14:15, 23.03.2024 - Harry Kane (30 de ani) nu se poate mandri cu onoarea de a avea statuie in fața stadionului lui Tottenham. Realizata in 2019, lucrarea a costat 8.400 de euro, bani platiți de Waltham Forest Council, districtul natal al internaționalului englez. Daniel Levy e cel care s-a opus! Harry Kane ramane o legenda…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Una dintre lucrarile lui Brancuși ramane la Timișoara pana in 2025

13:35, 06.02.2024 - Ecorșeul, lucrarea mai puțin cunoscuta publicului care a deschis expoziția ”Brancuși: surse romanești și perspective universale” și care aparține Colegiului Național „Carol I” Craiova, ramane la Muzeul Național de Arta Timișoara pana in anul 2025, cu acordul proprietarului, Colegiul Național Carol I.…

Expozitia 'Brauner' de la Timisoara 'nu are nicio legatura' cu cea dedicata artistului suprarealist la Muzeul National de Arta al Romaniei (organizatori)

10:20, 31.01.2024 - In contextul controversei iscate de acuzatii de falsuri expuse la Muzeul National de Arta al Romaniei in expozitia „Victor Brauner. Intre oniric si ocult”, organizatorii expozitiei dedicate artistului suprarealist la Muzeul National de Arta Timisoara, la inceputul anului 2023, precizeaza ca expozitia…

Operele lui Brancuși, in așteptarea proprietarilor: Cutiile vor petrece o noapte in Muzeul Național de Arta din Timișoara

16:30, 28.01.2024 - Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” s-a incheiat duminica, iar Muzeul National de Arta Timisoara si Consiliul Judetean Timis se pregatesc sa organizeze alte expozitii de anvergura cum ar fi Caravaggio, Monet sau Picasso. Urmeaza ca operele sculptorului roman sa fie transportate…

Coada interminabila in ultima zi a expozitiei Constantin Brancuși la Muzeul Național de Arta Timișoara

10:55, 28.01.2024 - Expoziția dedicata marelui sculptor Constantin Brancuși, gazduita de Muzeul Național de Arta, se incheie duminica, 28 ianuarie. Ca de obicei, in fața muzeului s-a format o coada interminabila pentru cei care, pe ultima suta de metri, iși doresc sa vada exponatele aduse de la Muzeul Național de Arta…


Ce parere ai despre aceasta stire?