Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Este filozofia inutilă oamenilor de știință?

Publicat:
Este filozofia inutilă oamenilor de știință?

Faimosul fizician american este creditat cu maxima: „Filozofia științei este la fel de utila oamenilor de știința, precum este ornitologia pasarilor”. Cand am dat de ea prima data, am fost instantaneu atins de condescendența... Toți marii ganditori iși au pacatele lor, la urma urmelor ???? Einstein a fost un admirator al lui Lenin , la urma urmelor!

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol si foto: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Boala care se raspandește rapid. Avertismentul oamenilor de știința

09:06, 26.04.2024 - Peste jumatate din populatia lumii ar putea fi expusa riscului de a contracta boli transmise de tantari, cum ar fi malaria si febra dengue, pana la sfarsitul secolului, au avertizat oamenii de stiinta, relateaza joi DPA/PA Media. Expertii au declarat ca focarele de boli transmise de tantari, asociate…

O țara din Europa si-ar putea pierde toti ghetarii in 45 de ani. Avertismentul oamenilor de știința

07:06, 08.04.2024 - Austria si-ar putea pierde toti ghetarii in 45 de ani, a avertizat vineri Clubul sau alpin, in conditiile in care doi dintre ghetarii din tara s-au micsorat anul trecut cu peste 100 de metri, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Explicația oamenilor de știința pentru creșterea puternica a numarului cancerelor de prostata la nivel mondial

08:30, 06.04.2024 - Numarul cancerelor de prostata va creste puternic in urmatorii ani la nivel mondial, in special in tarile mai putin bogate, estimeaza un studiu publicat in revista The Lancet, care explica aceasta tendinta prin imbatranirea previzibila a populatiei, informeaza AFP, potrivit Agepres.

Apare Sfantul Graal al energiei: 'Soarele artificial' a doborat un record și face furori in lumea oamenilor de știința / VIDEO

08:01, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru perioada in care au susținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai calde decat nucleul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce spun ei ca este un pas important inainte…

O specie de urși panda alb-maro traiește in munții Chinei. Cum au aparut, potrivit oamenilor de știința

10:40, 25.03.2024 - Panda uriaș este, fara indoiala, una dintre cele mai recunoscute și adorate specii din lume datorita colorației sale distinctive alb-negru. Cu toate acestea, exista o mana de panda uriași care nu sunt de culoare alb-negru.

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

(foto) Fenomen misterios pe cer: O spirala uriasa a aparut in timpul aurorei boreale, in Norvegia. Explicatia oamenilor de stiinta

21:35, 08.03.2024 - O spirala imensa a aparut pe cerul Norvegiei, in timpul aurorei boreale. In urma cu aproape un an, vanatorii de aurore boreale au observat o spirala albastra misterioasa care s-a marit pe masura ce se deplasa pe cerul Alaskai. La inceputul acestei saptamani, fenomenul misterios s-a repetat, scrie observatornews.ro…

Ce este curiozitatea și de ce sunt unii oameni mai curioși decat alții. Explicații surprinzatoare ale oamenilor de știința

06:40, 21.02.2024 - Curiozitatea este o forța motrica fundamentala a invațarii și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulandu-ne sa descoperim cum funcționeaza lumea și sa ne extindem cunoștințele, explica Celeste Kidd, cercetator in neuroștiințe la Universitatea California din Berkeley. Ce este curiozitatea?Curiozitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?