DESERTUL ZILEI: Tartă cu smântână şi cireşe
Publicat:Ingrediente
Pentru aluat
100 g unt
190 g faina
50 g zahar
2 linguri cacao
1 ou
1 lingurița praf de copt
Pentru umplutura
300 ml smantana grasa
70 g zahar
1 ou
extract de vanilie
200 g cireșe
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi oul. Cerni faina cu cacaua și praful de copt. Amesteci cele doua compoziții, iar aluatul pe care il obții il invelești in folie alimentara și-l pui la frigider 30 de minute.
Intre timp, pregatești umplutura. Bați smantana cu zaharul, oul și extractul…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Biscuiti cu unt de arahide: o gustare de post plina de savoare. Cum se prepara
13:25, 18.03.2024 - Te-ai decis sa mananci mai dietetic sau sa tii post? Nu este nevoie sa renunti la deserturi. De exemplu, pentru prepararea unor biscuiti cu unt poti sa inlocuiesti untul cu unt de arahide si sa te bucuri in continuare de un desert sau o gustare incredibile. Iata cu ce mai poti sa inlocuiesti untul!De…
Rețeta mucenici moldovenești insiropați
09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Cel mai BUN tiramisu de casa. Gata in 10 minute
08:35, 26.02.2024 - Ingrediente: 2 lingurite cafea instant (nes) 2 linguri vin de Marsala 50 g fulgi ciocolata amaruie 225 g Mascarpone 4 linguri whiskey 2 linguri zahar pudra 250 ml frisca ½ lingurita esenta de vanilie 8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati 1 lingura cacao, pentru servit Mod de preparare: Cafeaua instant…
O delicatese de preparat in acest weekend Galușcuțe din faina-Nokedli cu tocanița din aripioare cu smantana
13:20, 23.02.2024 - O rețeta perfecta pentru acest sfarșit de saptamana! The post O delicatese de preparat in acest weekend Galușcuțe din faina-Nokedli cu tocanița din aripioare cu smantana first appeared on Informatia Zilei .
Cum sa faci coji de eclere acasa
09:05, 20.02.2024 - Unul dintre cele mai consumate deserturi aromate, eclerele pline de crema fina, pot fi facute și acasa. Cojile de eclere se pregatesc din cateva ingrediente, insa cel mai important este sa respecți cațiva pași simpli. Iata cum sa faci coji de eclere acasa.Eclerul este unul dintre cele mai populare și…
Gustarea sanatoasa de peste zi. Cum prepari delicioșii melcisori cu scortisoara si cafea
13:31, 12.02.2024 - Aceasta este una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face pentru a te bucura de melcisori de casa. Dar daca nu ai timp sau inclinație sa-ți faci singur aluatul foitaj, atunci il poti cumpara din comert sau poti incerca aceasta rețeta care nu este deloc complicata! Vei adora acesti melcisor…