DESERTUL ZILEI: Tartă cu smântână şi cireşe
Publicat:Ingrediente
Pentru aluat
100 g unt
190 g faina
50 g zahar
2 linguri cacao
1 ou
1 lingurița praf de copt
Pentru umplutura
300 ml smantana grasa
70 g zahar
1 ou
extract de vanilie
200 g cireșe
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi oul. Cerni faina cu cacaua și praful de copt. Amesteci cele doua compoziții, iar aluatul pe care il obții il invelești in folie alimentara și-l pui la frigider 30 de minute.
Intre timp, pregatești umplutura. Bați smantana cu zaharul, oul și extractul…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit
11:21, 23.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…
Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit
13:01, 22.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…
Muschiulet de porc fraged cu mix de salata
00:06, 17.05.2024 - Ingrediente: 1 muschiulet de porc de 500 gr, sare, piper, cimbru, 2 catei de usturoi, 1 punga mix de salata, 1 ceapa rosie, cuburi din branza preferata, ulei, otet balsamic Mod de preparare: Faceti mici gauri si impanati muschiul de porc cu felii de usturoi. Trageti muschiuletul de porc in tigaie, cate…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Biscuiti cu unt de arahide: o gustare de post plina de savoare. Cum se prepara
13:25, 18.03.2024 - Te-ai decis sa mananci mai dietetic sau sa tii post? Nu este nevoie sa renunti la deserturi. De exemplu, pentru prepararea unor biscuiti cu unt poti sa inlocuiesti untul cu unt de arahide si sa te bucuri in continuare de un desert sau o gustare incredibile. Iata cu ce mai poti sa inlocuiesti untul!De…
Rețeta mucenici moldovenești insiropați
09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Cel mai BUN tiramisu de casa. Gata in 10 minute
08:35, 26.02.2024 - Ingrediente: 2 lingurite cafea instant (nes) 2 linguri vin de Marsala 50 g fulgi ciocolata amaruie 225 g Mascarpone 4 linguri whiskey 2 linguri zahar pudra 250 ml frisca ½ lingurita esenta de vanilie 8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati 1 lingura cacao, pentru servit Mod de preparare: Cafeaua instant…